Maaxi.cz

Jakým směrem se v roce 2022 orientovat? Kde se nachází nejlepší místo, kam můžete investovat své peníze?

Přišla inflace a pomalu se uvažuje o zvyšování úrokových sazeb, zatímco se svět stále potácí v pandemii, což přináší problematický začátek roku 2022. Spojené státy a Evropa odstartovaly hospodářské oživení, než je varianta omikron opět oslabila. Politické zásahy Číny proti domácím podnikům znepokojují finanční experty. Peking regulatorními zásahy ohrožuje podnikání špičkových firem. Tato země je […] Článek Jakým směrem se v roce 2022 orientovat? Kde se nachází nejlepší místo, kam můžete investovat své peníze? pochází z magazínu Finex.cz.

Mohlo by vás zajímat

Tým stojící za největší českou směnárnou kryptoměn Anycoin spouští novou kryptoměnovou burzu DASE, aspirující na největší burzu kryptoměn v Evropě

Tým stojící za největší českou směnárnou kryptoměn Anycoin dnes spouští předregistraci pro burzu kryptoměn s názvem DASE. Nově vznikající burza Dase si zakládá na blízké komunikaci s klienty, kterým poskytne na rozdíl od mimoevropských burz podporu v lokálních jazycích a přívětivější uživatelské prostředí. Nově registrované uživatele DASE přivítá t ...

Volkswagen utrpěl 20% pokles zisku. Co může za tento pokles?

Volkswagen s koncem dubna zveřejnil své výsledky za 1. čtvrtletí. Nebyly oslnivé, ale management zůstává v klidu a věří, že celorok se vydaří. Článek Volkswagen utrpěl 20% pokles zisku. Co může za tento pokles? z webového portálu Finex.cz.

3 důvody, proč je Bitcoin blízko svému dnu

Prudký pokles ceny Bitcoinu tento týden nebyl pro mnohé překvapením. Cena nejspíš našla své dno a odrazí se. Hned 3 aspekty tezi podporují. Článek 3 důvody, proč je Bitcoin blízko svému dnu z webového portálu Finex.cz.

Vláda schválila novou důchodovou reformu. Co se pro vás změní?

Vláda schválila odvážné, ale nezbytné změny důchodového systému, jejichž cílem je reagovat na demografický vývoj. Přežije reforma příští rok? Článek Vláda schválila novou důchodovou reformu. Co se pro vás změní? z webového portálu Finex.cz.

Fed posílá akciové trhy dolů, šance na pokles úrokových sazeb je mizivá. Jak se před propady chránit?

Americká centrální banka ukončila květnové zasedání a my nyní víme, že šance na pokles úrokových sazeb je mizivá. Tím pádem roste pravděpodobnost, že akciové trhy budou klesat. Článek Fed posílá akciové trhy dolů, šance na pokles úrokových sazeb je mizivá. Jak se před propady chránit? z webového portálu Finex.cz.

Za 20 let bude v ČR o 700 tisíc více seniorů! Bez důchodové reformy nás čeká kolaps důchodového systému

V důsledku demografických změn a politické nečinnosti hrozí v ČR v následujících letech důchodová krize. Politikům se však důchodová reforma nechce řešit. Článek Za 20 let bude v ČR o 700 tisíc více seniorů! Bez důchodové reformy nás čeká kolaps důchodového systému z webového portálu Finex.cz.

Fed ponechává úrokové sazby beze změny. Jak reagovaly trhy?

V souvislosti s obavami z inflace Federální rezervní systém ponechá úrokové sazby na stejné úrovni. Dojde ještě letos ke snížení sazeb? Čtěte více. Článek Fed ponechává úrokové sazby beze změny. Jak reagovaly trhy? z webového portálu Finex.cz.

Akcie konopných firem prudce vzrostly. Co stojí za tímto růstem?

Úprava pohledu na marihuanu? Akcie pozitivně reagovaly na návrh amerického ministerstva zdravotnictví, který má změnit klasifikaci marihuany. Článek Akcie konopných firem prudce vzrostly. Co stojí za tímto růstem? z webového portálu Finex.cz.

AMD hospodářské výsledky jsou venku. Akcie padají

AMD překonává očekávání díky působivým prodejům čipů pro umělou inteligenci. Akcie i tak klesly. Které byznysy AMD byly úspěšné a kterým se nedařilo? Článek AMD hospodářské výsledky jsou venku. Akcie padají z webového portálu Finex.cz.

Největší pokles futures na kakao v historii! Dosavadní vítěz na komoditním trhu padá

Ceny kakaa se prudce propadly. Obchodníci ztrácí zájem o futures na kakao a ty klesají jako ještě nikdy. Co vyvolalo tak prudký zlom trendu? Článek Největší pokles futures na kakao v historii! Dosavadní vítěz na komoditním trhu padá z webového portálu Finex.cz.

Dojde ke splitu akcií Nvidia? Co by to znamenalo pro její akcionáře?

Růst akcií společnosti Nvidia vyvolává spekulace o možném štěpení akcií. Budou podíly dostupnější? Odpověď se možná dozvíme už za měsíc. Článek Dojde ke splitu akcií Nvidia? Co by to znamenalo pro její akcionáře? z webového portálu Finex.cz.

Jak porazit index S&P 500 s minimálním rizikem?

Překonat index S&P 500 není vůbec snadné a řadě investorů včetně profesionálů se to nedaří. Při tom existuje jednoduchá cesta s nízkým rizikem. Článek Jak porazit index S&P 500 s minimálním rizikem? z webového portálu Finex.cz.

Amazon vykázal 3x větší zisk než před rokem. Proč jeho akcie nerostou?

Výsledky společnosti Amazon za 1. čtvrtletí předčily očekávání. Cena akcií je ale tam, kde byla před týdnem. Že by Amazon investory něčím zklamal? Článek Amazon vykázal 3x větší zisk než před rokem. Proč jeho akcie nerostou? z webového portálu Finex.cz.

Česká ekonomika rostla v prvním čtvrtletí o 0,4 %

V prvních 3 měsících roku vykazuje česká ekonomika dobrou výkonnost, a to jak na čtvrtletní, tak na roční bázi. Roste zaměstnanost i reálné mzdy. Článek Česká ekonomika rostla v prvním čtvrtletí o 0,4 % z webového portálu Finex.cz.

Víte do jakých akcií investuje Bill Gates? Tomu nebudete věřit!

V tomto článku jsme se blíže podívali na čtyři akcie, které tvoří více jak 81 % investičního portfolia Billa Gatese. Budete tyto akcie znát? Článek Víte do jakých akcií investuje Bill Gates? Tomu nebudete věřit! z webového portálu Finex.cz.

Fanoušci Etherea mohou zajásat. EigenLayer potvrdila airdrop roku

Protokol EigenLayer bude mít vlastní token. První airdrop už je za rohem. Spolu s ním představí Eigen Foundation i systém intersubjektivního forkování. Článek Fanoušci Etherea mohou zajásat. EigenLayer potvrdila airdrop roku z webového portálu Finex.cz.

Akcie Philips vyletěly o 46 % výš po zprávě o urovnání soudních sporů

Společnost Philips dosáhla v USA finančního vyrovnání, které ji navíc vyšlo levněji než se očekávalo. Navíc reportovala růst zisku a akcie šly nahoru. Článek Akcie Philips vyletěly o 46 % výš po zprávě o urovnání soudních sporů z webového portálu Finex.cz.

Jaký je výnos amerického akciového trhu za vlády demokratických a republikánských prezidentů?

Je výkonnost amerického akciového trhu lepší za demokratických nebo republikánských prezidentů? Odpověď nám dá historie. Článek Jaký je výnos amerického akciového trhu za vlády demokratických a republikánských prezidentů? z webového portálu Finex.cz.

Pražská burza překonala 16leté maximum. Kterým domácím akciím se nejvíc daří?

Pražská burza se dostává na dlouhodobé maximum díky prosperujícím bankám, jako jsou Erste a Komerční banka. ČEZ se však potýká s problémy. Článek Pražská burza překonala 16leté maximum. Kterým domácím akciím se nejvíc daří? z webového portálu Finex.cz.

Neuvěřitelně rostoucí akcie, která proměnila 10 tisíc korun na více než 4,6 milionu!

Netflix od svého IPO v roce 2002 dosáhl neskutečného růstu ceny akcií o 46 000 %. Tento příběh nejen ukazuje sílu inovace, ale také potenciál akciových trhů k budování bohatství. Je jeho růstový příběh u konce, nebo bude pokračovat? Článek Neuvěřitelně rostoucí akcie, která proměnila 10 tisíc korun na více než 4,6 milionu! z webového portálu Finex ...

Která Buffettova investice je historicky vůbec nejlepší?

Investiční společnost Warrena Buffetta nakoupila téměř miliardu akcií této společnosti, které ji za několik let vynesly 120 miliard dolarů zisku. Článek Která Buffettova investice je historicky vůbec nejlepší? z webového portálu Finex.cz.

Proč i po 500% růstu Buffett stále drží akcie Apple?

Warrenu Buffettovi se odvážný tah s akciemi společnosti Apple velmi vyplatil a investice od roku 2016 násobně vzrostla. Proč ji stále drží? Článek Proč i po 500% růstu Buffett stále drží akcie Apple? z webového portálu Finex.cz.

Alphabet rekordně roste a Microsoft dominuje v cloudu. Je čas tyto akcie koupit?

Akcie Microsoftu vzrostly poté, co společnost překonala odhady Wall Street, a to díky dominantnímu postavení v oblasti generativní umělé inteligence. Rekordní růst zaznamenala také společnost Alphabet, kterou podpořily lepší než očekávané výsledky za 1. čtvrtletí a investice do AI. Článek Alphabet rekordně roste a Microsoft dominuje v cloudu. Je č ...

Neuvěřitelné! Tesla od oznámení bídných výsledků hospodaření vzrostla o 40 %!

I po prachbídných výsledcích Tesly z prvního čtvrtletí akcie výrobce elektromobilů rostou. Podpořily je nové sliby Elona Muska ohledně plně autonomního řízení. Jakou budoucnost vizionář nastínil? Článek Neuvěřitelné! Tesla od oznámení bídných výsledků hospodaření vzrostla o 40 %! z webového portálu Finex.cz.

Nová studie prokázala, že Bitcoin spotřebovává o 35 % méně energie než banky

Nedávná studie srovnávala roční spotřebu energie Bitcoinem a bankami, resp. jejich datovými centry, pobočkami, bankomaty a infrastrukturou pro platební karty. Článek Nová studie prokázala, že Bitcoin spotřebovává o 35 % méně energie než banky z webového portálu Finex.cz.

Výnosová křivka avizuje ekonomickou krizi a možný pád trhů. Do čeho investovat, abyste se chránili?

Fed má ve středu již třetí zasedání v letošním roce, takže se v nové video analýze podíváme na poslední inflační data, která nejsou pro akciové trhy, bitcoin ani dluhopisový trh vůbec příznivá, jelikož data implikují, že Fed by vůbec neměl vůbec hnout s úrokovými sazbami. Vlastně trhy začínají propisovat, že v letošním roce úrokové sazby […] ...

Tento úspěšný miliardář investoval celé své portfolio pouze do 8 akcií. Které to jsou?

Strategické investice manažera hedgeového fondu Billa Ackmana do hrstky špičkových společností přinesly působivé výnosy. Které tituly mu vydělaly? Článek Tento úspěšný miliardář investoval celé své portfolio pouze do 8 akcií. Které to jsou? z webového portálu Finex.cz.

O kolik sníží ve čtvrtek ČNB úrokové sazby?

Česká národní banka pravděpodobně opět sníží úrokové sazby, ale odborníci se v názoru na rozsah snížení rozcházejí. Článek O kolik sníží ve čtvrtek ČNB úrokové sazby? z webového portálu Finex.cz.

Klíčem k oživení růstu Bitcoinu má být toto prvomájové oznámení

Americké ministerstvo financí může zahýbat trhem kryptoměn i akcií. Už ve středu vydá zásadní oznámení. O co jde a co trhy čeká? Článek Klíčem k oživení růstu Bitcoinu má být toto prvomájové oznámení z webového portálu Finex.cz.

Sen o nižších úrokových sazbách se rozplývá: Přijde krach akciového trhu?

Americká centrální banka stále bojuje s inflací, která se ukázala být odolnější, než se čekalo. To vede k přehodnocení očekávání o možném snižování úrokových sazeb v blízké budoucnosti. Co na to akciový trh, který na začátku roku počítal s šesti sníženími sazeb v průběhu roku? Článek Sen o nižších úrokových sazbách se rozplývá: Přijde krach akciov ...

Rozhodne tento týden o vašich investicích? Čeká nás nabitá výsledková sezóna i zasedání Fedu

Připravte se na nabitý týden! Čeká nás zasedání Fedu, které naznačí mnohé o budoucím směřování úrokových sazeb. K tomu velká porce zajímavých výsledkových zpráv. Článek Rozhodne tento týden o vašich investicích? Čeká nás nabitá výsledková sezóna i zasedání Fedu z webového portálu Finex.cz.

Finex Coin Week: Binance odhalila novou funkci a Eminem propaguje kryptoměny

Co se dělo minulý týden ve světě kryptoměn? To vám poví náš pravidelný týdeník Finex Coin Week. Článek Finex Coin Week: Binance odhalila novou funkci a Eminem propaguje kryptoměny z webového portálu Finex.cz.

Alphabet následuje Metu s dividendou. Nyní je pod tlakem Amazon

Dividendy jsou známkou zralosti společností, ale mohou být také rozptýlením pro investory uprostřed velkých kapitálových výdajů. Článek Alphabet následuje Metu s dividendou. Nyní je pod tlakem Amazon z webového portálu Finex.cz.

3 biotechnologické akcie, které mají potenciál z vás udělat milionáře!

Riziko je u těchto společností nadprůměrné a jejich akcie určitě zůstanou volatilní. Tato volatilita však také zahrnuje výbušný býčí potenciál. Článek 3 biotechnologické akcie, které mají potenciál z vás udělat milionáře! z webového portálu Finex.cz.

Tato technologická akcie má potenciál do roka vzrůst o 70 %

Technologie umělé inteligence společnosti SoundHound je na vzestupu, plánuje expanzi na nové trhy a charakterizuje ji působivý finanční růst. Článek Tato technologická akcie má potenciál do roka vzrůst o 70 % z webového portálu Finex.cz.

Alphabet a Tesla oslavují, Meta trpí! Která kryptoměna zastínila Bitcoin? | Burza s odstupem

Hospodářské výsledky technologických gigantů poslaly akciové trhy vzhůru. Proč akcie Alphabet vystřelily ke hvězdám? Která firma překonává ve světě luxusu LVMH? Článek Alphabet a Tesla oslavují, Meta trpí! Která kryptoměna zastínila Bitcoin? | Burza s odstupem z webového portálu Finex.cz.

5 nejlepších růstových akcií, do kterých můžete investovat na následujících 5 let

Top 5 růstových akcií, které je třeba v roce 2024 sledovat. Které společnosti budou v příštích 5 letech pravděpodobně prudce růst? Článek 5 nejlepších růstových akcií, do kterých můžete investovat na následujících 5 let z webového portálu Finex.cz.

Elon Musk dává Wall Street, co chce, ale další problémy Tesly číhají za rohem

Tesla stále slibuje cenově dostupný elektromobil, ale nebude tak levný, jak se kdysi doufalo. Navíc panuje značná nejistota ohledně plánovaného uvedení robotaxi. Článek Elon Musk dává Wall Street, co chce, ale další problémy Tesly číhají za rohem z webového portálu Finex.cz.

Dotace na hypotéky pro mladé: Pomoc, nebo pohroma pro český trh s bydlením?

Vláda zvažuje zavedení dotovaných hypoték pro mladé, což by mohlo významně snížit úrokové sazby a usnadnit přístup k vlastnickému bydlení. Tento krok má podporu bank i developerů, ale vyvolává i obavy z růstu cen nemovitostí. Článek Dotace na hypotéky pro mladé: Pomoc, nebo pohroma pro český trh s bydlením? z webového portálu Finex.cz. ...

8 TOP akcií v Buffetově miliardovém portfoliu! Co se můžete přiučit?

Warren Buffett, prostřednictvím Berkshire Hathaway, spravuje portfolio s ohromujícím výnosem. Jeho klíčové investice, včetně gigantů jako Apple a Coca-Cola, představují více než 90 % jeho aktiv. Jaké další společnosti doplňují tento seznam? Článek 8 TOP akcií v Buffetově miliardovém portfoliu! Co se můžete přiučit? z webového portálu Finex.cz. ...

Tohle je nejlepší místo, kde kupovat memecoiny. Vydělává miliony denně

Možnost spustit si vlastní memecoin jen za pomoci několika kliknutí a jen za 2 dolary. To nabízí nová platforma a ohlas je až neuvěřitelný. Článek Tohle je nejlepší místo, kde kupovat memecoiny. Vydělává miliony denně z webového portálu Finex.cz.

Měď lepší investice než zlato? Co žene růst její ceny na nová rekordní maxima?

Rekordní hodnoty cen mědi signalizují oživení průmyslové výroby. Rostou rychleji než ceny zlata. Co za tímto růstem stojí? Článek Měď lepší investice než zlato? Co žene růst její ceny na nová rekordní maxima? z webového portálu Finex.cz.

Tato dividendová akcie se momentálně obchoduje v 60% slevě!

Společnost NextEra Energy Partners čelí finančním výzvám, ale strategické kroky a zaměření na zelenou energii vytvářejí předpoklady pro významný růst. Článek Tato dividendová akcie se momentálně obchoduje v 60% slevě! z webového portálu Finex.cz.

Přijde krach sektoru polovodičů? Pravděpodobnost je vysoká

Nedávný výzkum naznačuje, že polovodičový sektor čelí 50% pravděpodobnosti krachu. Je na čase prodat akcie Nvidie? Článek Přijde krach sektoru polovodičů? Pravděpodobnost je vysoká z webového portálu Finex.cz.

4 způsoby, jak chránit své akciové portfolio a porazit trh

V investování někdy platí, že nejlepší útok je dobrá obrana. David Miller to dokazuje se svým fondem, který exceluje tím, že využívá doslova každou příležitost – a nikoliv pouze růstovou. Článek 4 způsoby, jak chránit své akciové portfolio a porazit trh z webového portálu Finex.cz.

Cedule “Buy Bitcoin” se vydražila za neuvěřitelnou částku. Kolik za ni kdo dal?

Recese, která vydělala startupu 1 milion dolarů. Že nevíte, o co běží? Přečtěte si dnešní článek o Buy Bitcoin Sign a rekordní dražbě. Článek Cedule “Buy Bitcoin” se vydražila za neuvěřitelnou částku. Kolik za ni kdo dal? z webového portálu Finex.cz.

Zachrání Microsoft a Google výsledkovou sezonu v USA?

Působivé finanční výsledky společností Microsoft a Alphabet přinášejí naději na růstový příběh akciového trhu v tomto roce. Zjistěte více! Článek Zachrání Microsoft a Google výsledkovou sezonu v USA? z webového portálu Finex.cz.

Tato akcie má 15% dividendový výnos. Vyplatí se do ní investovat?

Po výborných výsledcích za první čtvrtletí vstupuje AGNC Investment do druhého kvartálu s optimismem, vysokou hotovostní rezervou a Fedem v zádech. Článek Tato akcie má 15% dividendový výnos. Vyplatí se do ní investovat? z webového portálu Finex.cz.

Na burzách je rekordní množství USDT. Co to znamená pro trh?

Množství Tetheru, Bitcoinu i Etherea na kryptoměnových burzách roste. Odráží to aktuální ochlazení na trhu s kryptoměnami. Článek Na burzách je rekordní množství USDT. Co to znamená pro trh? z webového portálu Finex.cz.

Evropa může padnout! Macron volá po větší suverenitě Evropy – ekonomické i vojenské

Francouzský prezident Macron ve svém silném projevu vyzývá Evropu k posílení obrany i hospodářské nezávislosti. Článek Evropa může padnout! Macron volá po větší suverenitě Evropy – ekonomické i vojenské z webového portálu Finex.cz.