Maaxi.cz

Fanoušci Etherea mohou zajásat. EigenLayer potvrdila airdrop roku

Protokol EigenLayer bude mít vlastní token. První airdrop už je za rohem. Spolu s ním představí Eigen Foundation i systém intersubjektivního forkování. Článek Fanoušci Etherea mohou zajásat. EigenLayer potvrdila airdrop roku z webového portálu Finex.cz.

Mohlo by vás zajímat

Zakladatel Binance není ani po odsouzení stále ve vězení. Jak je to možné?

Changpeng Zhao byl pravomocně odsouzen na 4 měsíce koncem dubna. Zatím stále není ve vězení. Jeho nástup k výkonu trestu zdržují v podstatě formality. Článek Zakladatel Binance není ani po odsouzení stále ve vězení. Jak je to možné? z webového portálu Finex.cz.

Cena Shiby Inu může brzy vystřelit. Pomůže jí k tomu spuštění ShibaSwapu 2.0?

ShibaSwap 2.0 spuštěn na Shibariu. Co novinka uživatelům přinese a jak reagují tokeny v ekosystému druhé největší meme kryptoměny? Článek Cena Shiby Inu může brzy vystřelit. Pomůže jí k tomu spuštění ShibaSwapu 2.0? z webového portálu Finex.cz.

Investoři jsou nejvíce optimističtí od listopadu 2021! Přijde náraz do zdi?

Průzkum Bank of America ukazuje, že investoři hýří optimismem, nálada na trzích je dobrá a obavy z recese jsou ty tam. Co jsou nejobchodovanější instrumenty? Článek Investoři jsou nejvíce optimističtí od listopadu 2021! Přijde náraz do zdi? z webového portálu Finex.cz.

Porostou ještě akcie Nvidie, nebo už je čas na prodej?

Akcie Nvidia je svým prudkým růstem v poslední době dobře známá. Otázkou spíš je, jestli se do ní ještě vyplatí investovat. Pojďme se na to podívat. Článek Porostou ještě akcie Nvidie, nebo už je čas na prodej? z webového portálu Finex.cz.

Buffettova tajná sázka odhalena: Akcie okamžitě vyletěla nahoru

Investory dlouho očekávané zveřejnění formuláře 13-F Berkshire Hathaway odkrylo nejnovější přírůstek v portfoliu. Akcie zaznamenaly značný nárůst zájmu. Článek Buffettova tajná sázka odhalena: Akcie okamžitě vyletěla nahoru z webového portálu Finex.cz.

Hrozí nám opět vysoká inflace? Varováním je její dubnové zvýšení, způsobené cenami potravin!

Míra inflace v dubnu dosáhla 2,9 % místo očekávaných 2,5 %, což bylo způsobené především vývojem cen potravin. Hrozí nám druhá vlna inflace? Článek Hrozí nám opět vysoká inflace? Varováním je její dubnové zvýšení, způsobené cenami potravin! z webového portálu Finex.cz.

Index Dow Jones poprvé překonal hodnotu 40 000 bodů!

Průmyslový index Dow Jones včera koketoval s hranicí 40 000 bodů a uzavřel těsně pod ní. Vyvolá to na Wall Street nový optimismus? Článek Index Dow Jones poprvé překonal hodnotu 40 000 bodů! z webového portálu Finex.cz.

Zlato prudce roste! Co bylo důvodem?

Dubnový CPI zamíchal vším. Oslabil dolar, zvýšil pravděpodobnost snižování úrokových sazeb, snížil výnosy dluhopisů a pomohl zlatu na 3týdenní maximum. Článek Zlato prudce roste! Co bylo důvodem? z webového portálu Finex.cz.

Od těchto akcií dejte ruce pryč! Jsou to velké americké firmy, které ani 4 roky od pandemie nevyplácí dividendu

Boeing, Carnival a American Airlines patří mezi desítky společností, které se snaží nejprve posílit své finance. Je to ekvivalent dlouhodobého covidu? Článek Od těchto akcií dejte ruce pryč! Jsou to velké americké firmy, které ani 4 roky od pandemie nevyplácí dividendu z webového portálu Finex.cz.

Tato kryptoměnová hra pro Apple a Android si pro první hráče připravila 1 milion USD

Guild of Guardians dorazila na iPhony i Androidy. Fantasy RPG propojená s blockchainem startuje eventem s milionovými odměnami. Článek Tato kryptoměnová hra pro Apple a Android si pro první hráče připravila 1 milion USD z webového portálu Finex.cz.

Hypoteční sazby jsou nejníže od května 2022! Jak se budou úroky u hypoték dále vyvíjet?

Průměrné úrokové sazby hypoték v květnu mírně poklesly a jsou nejníže od května 2022. Jak se budou dále vyvíjet a proč se jejich snižování zpomalí? Článek Hypoteční sazby jsou nejníže od května 2022! Jak se budou úroky u hypoték dále vyvíjet? z webového portálu Finex.cz.

Dohoda v hodnotě několika miliard dolarů se Sanofi odvrátila krach Novavaxu! Akcie vyletěly téměř na trojnásobek

Miliardová dohoda společností Novavax a Sanofi zachránila Novavax před krachem a zároveň přináší naději na rychlejší vývoj vakcín a lepší budoucnost v oblasti veřejného zdraví. Článek Dohoda v hodnotě několika miliard dolarů se Sanofi odvrátila krach Novavaxu! Akcie vyletěly téměř na trojnásobek z webového portálu Finex.cz. ...

Bitcoin agresivně prorazil 66 000 USD. Cenu ženou vzhůru tyto 3 katalyzátory

Po více než 3 týdnech vzrostla cena Bitcoinu nad 66 tisíc USD. Bude tento trend pokračovat? A co ho způsobilo? Článek Bitcoin agresivně prorazil 66 000 USD. Cenu ženou vzhůru tyto 3 katalyzátory z webového portálu Finex.cz.

Bitcoin a akciové trhy prudce rostou, zatím co inflace klesá. Je růst oprávněný?

Bitcoin, akciové trhy a komodity reagovaly ve středu zveřejněnou inflaci velmi agresivním cenovým růstem. Celková a jádrová inflace skutečně mírně klesla, čehož se lze chytnout jako opodstatnění pro pokles úrokových sazeb v dohledné době. Faktem ovšem je, že to není tak jednoduché. Aby byl pokles v úrokových sazbách opodstatněný, americká centrální ...

Růst zisku ČEZu povede k nižší dividendě! Akcionáři zuří

ČEZ zaplatí na windfall tax víc, než čekal, a dividendový výnos tak klesne. Minoritní akcionáři chtějí hnát ČR před Ústavní soud i Evropskou komisi. Článek Růst zisku ČEZu povede k nižší dividendě! Akcionáři zuří z webového portálu Finex.cz.

Britský klenot: Akcie s růstovým potenciálem 167 %!

Ceny akcií společnosti Aston Martin naznačují podhodnocení. Někteří analytici jsou ohledně její budoucnosti značně optimističtí. Přesvědčí vás? Článek Britský klenot: Akcie s růstovým potenciálem 167 %! z webového portálu Finex.cz.

Rekordní růst na Wall Street: Indexy opět lámaly historické hranice!

Americké akciové indexy dosáhly ve středu opět nových historických maxim díky ochlazení dubnové inflace. S&P 500 překonal 5 300 bodů, Nasdaq 100 vzrostl o téměř 1,5 % a Dow Jones se přiblížil k hranici 40 000 bodů. Článek Rekordní růst na Wall Street: Indexy opět lámaly historické hranice! z webového portálu Finex.cz. ...

Joe Biden posílá drsný vzkaz Číně: Zavadí 100% cla na elektromobily!

Americký prezident Joe Biden oznámil zavedení 100% cla na čínské elektromobily, čímž reaguje na příliv dotovaných vozů, který ohrožuje americký automobilový průmysl. Celková hodnota nových cel dosahuje 18 miliard dolarů a zasahuje i solární články, polovodiče, ocel a hliník. Článek Joe Biden posílá drsný vzkaz Číně: Zavadí 100% cla na elektromobily ...

Čínské akcie jsou příležitostí roku! Jenom při zotavení trhu se mohou zhodnotit o desítky procent

Čínský akciový trh čelil v předešlých letech velkým cenovým poklesům, díky čemuž se mnohé čínské tituly obchodují za směšně nízké ceny. Jenom malé zotavení proto může přinést velká zhodnocení. Článek Čínské akcie jsou příležitostí roku! Jenom při zotavení trhu se mohou zhodnotit o desítky procent z webového portálu Finex.cz. ...

Buffettovo tajemství: Proč prodal akcie Apple a Paramount a co nakupuje nyní?

Warren Buffett v poslední době akcie víc prodává, než nakupuje. Některé investiční příležitosti ho přeci jen zlákaly. Do čeho investoval nejvíc peněz? Článek Buffettovo tajemství: Proč prodal akcie Apple a Paramount a co nakupuje nyní? z webového portálu Finex.cz.

Tato růstová akcie je 40 % pod svým maximem! Přijde obrat trendu?

Akcie společnosti Starbucks se potýkají s výrazným poklesem. Zjistěte, co ho způsobilo i jaké jsou vyhlídky na zlepšení. Článek Tato růstová akcie je 40 % pod svým maximem! Přijde obrat trendu? z webového portálu Finex.cz.

Skvělé výsledky PPF! Air bank bude do 3 let TOP bankou v Česku

Finanční skupina PPF zaznamenala ohromný nárůst zisku. Ředitele Šmejc se podělil o své postřehy k jednotlivým investicím a výhledu do budoucna. Článek Skvělé výsledky PPF! Air bank bude do 3 let TOP bankou v Česku z webového portálu Finex.cz.

Růst akcií o 270 % během pár dnů! Tržní mánie je zpět

Meme akcie jsou zpět! Akcie společností GameStop a AMC Entertainment zaznamenaly díky šílenství na sociálních sítích nárůst o stovky procent. Článek Růst akcií o 270 % během pár dnů! Tržní mánie je zpět z webového portálu Finex.cz.

Přijde black swan event v podobě zasednutí vlády USA na Tether, tvrdí šéf Ripplu

Šéf Ripplu prohlásil, že americká vláda jde po krku Tetheru. Z jakého důvodu to tvrdí? Popíravá reakce Tetheru na sebe nenechala dlouho čekat. Článek Přijde black swan event v podobě zasednutí vlády USA na Tether, tvrdí šéf Ripplu z webového portálu Finex.cz.

Akciový trh by mohl zažít ošklivý otřes, pokud se inflace dostane nad tuto úroveň

Údaje o americké jádrové inflaci budou dnes v centru pozornosti, protože investorům značně napoví o dalších krocích Fedu v oblasti úrokových sazeb. Článek Akciový trh by mohl zažít ošklivý otřes, pokud se inflace dostane nad tuto úroveň z webového portálu Finex.cz.

ČEZ zveřejnil výsledky hospodaření za první čtvrtletí: Klesají provozní výnosy, ale roste provozní zisk!

Energetický gigant ČEZ odhalil výsledky hospodaření za první čtvrtletí 2024. Provozní výnosy klesly o 6 miliard Kč, ale provozní zisk před odpisy (EBITDA) vzrostl o 7,8 miliard Kč na 40,3 miliard Kč, což potvrzuje úspěšné řízení nákladů. Článek ČEZ zveřejnil výsledky hospodaření za první čtvrtletí: Klesají provozní výnosy, ale roste provozní zisk! ...

Chcete pasivní příjem? 2 méně známé akcie, které překvapí svou dividendou!

Dividendové akcie mají místo v každém investičním portfoliu. Rozhodně nyní panuje vhodný čas zajímat se více o akcie Devon Energy a APA Corporation. Článek Chcete pasivní příjem? 2 méně známé akcie, které překvapí svou dividendou! z webového portálu Finex.cz.

Zakladatel Etherea představil aktualizaci, která konečně změní poplatky

Nový návrh na vylepšení Etherea by mohl změnit transakční poplatky od základů zavedením nového typu poplatku. Článek Zakladatel Etherea představil aktualizaci, která konečně změní poplatky z webového portálu Finex.cz.

Akcie evropských bank letí vzhůru: Co stojí za jejich neočekávaným vzestupem?

Po překvapivě optimistické výsledkové sezóně se investoři vracejí k evropským bankám a tlačí jejich ceny na maxima posledních let. Přestože tento vzestup přilákal i spekulanty, kteří sázejí krátkodobost tohoto růstu, optimismus na trhu zatím převládá. Článek Akcie evropských bank letí vzhůru: Co stojí za jejich neočekávaným vzestupem? z webového po ...

Další bláznivý vstup na burzu: Altmanův tah s jadernou energií otřásá trhem!

Technologický svět hledá udržitelné zdroje energie a Sam Altman, CEO OpenAI, se obrací k jaderné energii. Jeho nový podnik nabízí miniaturní štěpné reaktory jako řešení pro rostoucí energetické požadavky AI. S ohledem na historii SPACů by však měli investoři pečlivě vážit rizika. Článek Další bláznivý vstup na burzu: Altmanův tah s jadernou energií ...

Čeká nás až 20% propad amerických akcií?

Směřuje americká ekonomika ke stagflaci? Odborníci varují před možným dopadem na akciové trhy a nutností řešit narůstající problémy v ekonomice. Článek Čeká nás až 20% propad amerických akcií? z webového portálu Finex.cz.

Tyto 2 akcie překonají v příštích letech i růst Nvidie!

Investoři jsou nadšeni potenciálem umělé inteligence díky němuž vzrostly akcie technologických společností, jako je Nvidia. Kdo bude dalším vítězem? Článek Tyto 2 akcie překonají v příštích letech i růst Nvidie! z webového portálu Finex.cz.

Akcie této společnosti za poslední rok vystřelily o 200 %! Mohou růst i dále?

Roboti na výrobu salátů přinesli akciím společnosti Sweetgreen trojciferné zisky. Daří se i podnikání společnosti. Mají tyto akcie stále potenciál, nebo je jejich růstový příběh u konce? Článek Akcie této společnosti za poslední rok vystřelily o 200 %! Mohou růst i dále? z webového portálu Finex.cz.

Šílenství: Akcie GameStop a AMC opět vyletěly o 70 % za jediný den!

Po tříleté odmlce Roaring Kitty alias Keith Gill znovu vstoupil na scénu sociální sítě X a jedním meme poslal akcie GameStop strmě nahoru. Tento návrat způsobil vlnu nadšení mezi investory a prodejci na krátko zaznamenali obrovské ztráty. Článek Šílenství: Akcie GameStop a AMC opět vyletěly o 70 % za jediný den! z webového portálu Finex.cz. ...

Jak vytvořit stabilní pasivní příjem? 4 investiční nástroje, které byste měli znát

Zjistěte, jak si zajistit stabilní zdroj příjmů pomocí čtyř chytrých investičních přístupů, které vám vygenerují peníze, aniž byste jim museli věnovat úsilí a čas. Článek Jak vytvořit stabilní pasivní příjem? 4 investiční nástroje, které byste měli znát z webového portálu Finex.cz.

Bitcoin perfektně napodobuje vývoj z roku 2016 a míří k cíli 350 000 dolarů

Různé přístupy vedou obchodníky k podobným závěrům ohledně ceny Bitcoinu. Výhled je prý rozhodně býčí. Článek Bitcoin perfektně napodobuje vývoj z roku 2016 a míří k cíli 350 000 dolarů z webového portálu Finex.cz.

Čekají nás turbulentní časy na trzích? Index Dow Jones napovídá mnohé

Index Dow Jones zaostává za indexem S&P 500, což signalizuje možné změny na trhu. Nebo už je natolik zastaralý, že ztratil svou relevanci? Článek Čekají nás turbulentní časy na trzích? Index Dow Jones napovídá mnohé z webového portálu Finex.cz.

Akcie Grouponu, amerického Slevomatu v českých rukou, vyletěly během jediného dne o desítky procent!

Akcie Grouponu po výsledcích poskočily výš. Společnost dělá nemalé pokroky v oblasti cash flow, tržbách i řízení nákladů. Je už rozumné její akcie koupit? Článek Akcie Grouponu, amerického Slevomatu v českých rukou, vyletěly během jediného dne o desítky procent! z webového portálu Finex.cz.

Akciový trh směřuje ke krachu. Nebo to je tentokrát jinak?

Všechno nasvědčuje tomu, že se akciový trh chystá propadnout. Jak se postavit k makroekonomickým zprávám a jak ochránit své investice? Článek Akciový trh směřuje ke krachu. Nebo to je tentokrát jinak? z webového portálu Finex.cz.

Chcete investovat jako Bill Gates? Polovinu peněz investoval do 2 akcií!

Fond někdejšího nejbohatšího muže planety a jeho manželky vydělává díky koncentrovanému portfoliu, které táhnou velké americké akcie. Článek Chcete investovat jako Bill Gates? Polovinu peněz investoval do 2 akcií! z webového portálu Finex.cz.

Data z burz předznamenávají další pokles trhu. Poprvé po 7 měsících | Finex Coin Week

V dubnu se snížila aktivita na kryptoměnových burzách, peněženka MetaMask nabídla novou službu a Ripple se stal členem zajímavé aliance společností – to vše byl minulý týden v kryptu. Článek Data z burz předznamenávají další pokles trhu. Poprvé po 7 měsících | Finex Coin Week z webového portálu Finex.cz.

Inflace a reakce Fedu: Tento týden rozhodne o budoucnosti trhů!

Tento týden se budou všechny oči upírat k vývoji americké ekonomiky. Klíčové ukazatele jako CPI, PPI a maloobchodní tržby odhalí aktuální inflaci a její dopady na trh. Chybět nebudou ani důležité hospodářské výsledky. Článek Inflace a reakce Fedu: Tento týden rozhodne o budoucnosti trhů! z webového portálu Finex.cz.

Spouští kryptoměna, která tu dlouho nebyla. Je zdarma a její whitepaper má jen 4 slova

Notcoin (NOT) je tajemná kryptoměna spojená s Telegramem. Její tvůrci šli dokonce tak daleko, že zveřejnili 8stránkový whitepaper, který však obsahuje pouze 4 slova. Článek Spouští kryptoměna, která tu dlouho nebyla. Je zdarma a její whitepaper má jen 4 slova z webového portálu Finex.cz.

Roky pandemie srazily akcie zábavního průmyslu na samé dno. Přišel nyní čas se o ně opět zajímat?

Investoři chtějí kupovat levně a prodávat draze. Akcie zábavního průmyslu tak nyní přinášejí příležitost, o které si investoři mohli poslední roky nechat zdát. Článek Roky pandemie srazily akcie zábavního průmyslu na samé dno. Přišel nyní čas se o ně opět zajímat? z webového portálu Finex.cz.

Microsoft jako vítěz v AI závodě. Je stále vhodný čas na nákup akcií?

Proč si odborníci myslí, že drahé akcie Microsoftu má stále cenu kupovat? Přečtěte si víc o tom, proč je společnost skutečným vítězem AI závodu. Článek Microsoft jako vítěz v AI závodě. Je stále vhodný čas na nákup akcií? z webového portálu Finex.cz.

Jaká je nejlepší cesta, jak nyní investovat do zlata?

Investice do zlatých fondů upadají a zažívají rekordní odlivy, přesto jsou stále jednou z nejlepších možností, jak do zlata investovat. Co vytáhlo cenu zlata na nový rekord? Článek Jaká je nejlepší cesta, jak nyní investovat do zlata? z webového portálu Finex.cz.

Proč se nedaří Bitcoinu? Jaká bude budoucnost Berkshire Hathaway? | Burza s odstupem

Jaké jsou hlavní motory růstu akciových trhů na rekordní maxima? Co se bude dít s Berkshire Hathaway po odchodu Warrena Buffetta? Proč se aktuálně nedaří Bitcoinu ani dalším kryptoměnám? Článek Proč se nedaří Bitcoinu? Jaká bude budoucnost Berkshire Hathaway? | Burza s odstupem z webového portálu Finex.cz.

Nejlepší termínované vklady květen 2024. Kde získáte úrok 10,80 % p.a.?

Jaký termínovaný vklad vám nabídne nejvyšší úrok v květnu 2024? Podívejte se na naše aktuální srovnání 5 nejlepších termínovaných vkladů. Článek Nejlepší termínované vklady květen 2024. Kde získáte úrok 10,80 % p.a.? z webového portálu Finex.cz.

Co si myslí o akciích Coca-Cola analytici z Wall Street? Má ještě tato společnost investorům co nabídnout?

Coca-Cola se zbavila neproduktivních značek ze svého portfolia, což investoři ocenili. Jaká budoucnost nyní akcie čeká, se dočtete v tomto článku. Článek Co si myslí o akciích Coca-Cola analytici z Wall Street? Má ještě tato společnost investorům co nabídnout? z webového portálu Finex.cz.

Druhá kryptoměnová burza vstoupí na Nasdaq. Koupíte si její akcie?

Ještě letos by měla přibýt po Coinbase druhá kryptoměnová burza mezi akcie veřejně obchodovatelné v USA. Schyluje se k tomu již dva roky. Jak to vypadá? Článek Druhá kryptoměnová burza vstoupí na Nasdaq. Koupíte si její akcie? z webového portálu Finex.cz.