Maaxi.cz

Nečase mrzí nepovedená sezona, ale v Carolině by rád zůstal: Chci všem ukázat, že mám na víc

Celý rok hrál s vědomím, že si musí vystřílet nový kontrakt. Hokejista Caroliny Martin Nečas není s uplynulou sezonou NHL spokojen. Včetně play off nasbíral v 92 zápasech celkem 45 kanadských bodů. Třiadvacetiletý útočník si od sebe přál hlavně vyrovnanější výkony. Přesto je v klidu a doufá, že s týmem Hurricanes podepíše nový kontrakt. A bude moci ukázat víc ze svých kvalit.

Mohlo by vás zajímat

Hokejisté Dánska mají v nominaci na MS jen jednu posilu ze zámoří

Jedinou akvizici ze Severní Ameriky mají v nominaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě hokejisté Dánska. Kouč Mikael Gath může počítat jen s útočníkem Alexanderem Truem, který strávil celou sezonu na farmě Floridy v Charlotte v nižší AHL. Z účasti se omluvili útočníci Nikolaj Ehlers z Winnipegu, Oliver Bjorkstrand ze Seattlu i Lars Eller z Pitt ...

Nymburští basketbalisté v prvním semifinále porazili Ostravu 92:69

Basketbalisté Nymburka úspěšně vstoupili do semifinále NBL proti Ostravě a po domácím vítězství 92:69 se ujali v sérii vedení. Podruhé se oba soupeři utkají v pondělí znovu v hale vítěze dlouhodobé části soutěže, hraje se na čtyři výhry.

Pogačar vyhrál druhou etapu cyklistického Gira, Hirt dojel desátý

Slovinský favorit Tadej Pogačar vyhrál po sólovém úniku 2. etapu cyklistického Gira d'Italia a získal růžový dres lídra. Jan Hirt dojel desátý.

ONLINE: Slovácko - Sparta, v základu Haraslín a Sörensen, hraje i Sadílek

Sparťanští fotbalisté hrají v prvním kole nadstavbové části na hřišti Slovácka, kde si před rokem pojistili zisk mistrovského titulu. Pokud vyhrají, opět povedou ligu o čtyři body. Utkání můžete od 18 hodin sledovat v podrobné online reportáži.

Hradec Králové po obratu porazil Olomouc

Fotbalisté Hradce Králové na úvod bojů v play off o Konferenční ligu porazili doma Olomouc 3:1.

Teplice v boji o Konferenční ligu porazily Liberec

Fotbalisté Teplic začali play off o Konferenční ligu vítězstvím nad Libercem 2:0.

Nymburk vkročil do semifinále pravou nohou, Ostravu porazil o více jak dvacet bodů

Nymburk splnil roli favorita a na úvod semifinálové série porazil Novou huť Ostrava 92:69. Slezané, největší dosavadní překvapení vyzařovacích bojů a čtvrtfinálový kat mistrovské Opavy, sice statečně vzdoroval a po půli prohrával "jen" o osm bodů, po přestávce však Nymburk náskok více než zdvojnásobil a dokráčel si pro přesvědčivé vítězství. ...

Fotbalisté Plzně si v pohodě poradili s Mladou Boleslaví

Fotbalisté Plzně bez větších problémů doma porazili v nadstavbové části ligy ve skupině o titul Mladou Boleslav 3:0. Ze třetího místa ztrácí deset bodů na druhou Slavii.

Brokař Vaněk ovládl v Baku kvalifikaci, ve finále ale selhal

Brokař Pavel Vaněk sice postoupil z prvního místa do finále trapu na Světovém poháru ve sportovní střelbě v Baku, jenže souboj mezi nejlepší šestkou už mu nevyšel a obsadil konečné šesté místo.

ŽIVĚ: Euro Hockey Tour Česko – Švýcarsko 0:2

V posledním souboji Českých her se střetává národní tým se Švýcarskem. Pro české reprezentanty se jedná o poslední šanci na finální nominaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě. V brance je Lukáš Dostál, který inkasoval jako první v deváté minutě po dorážce Daria Simiona, na 2:0 zvýšil Calvin Thürkauf. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport ...

Betis si zajistil účast v Evropské konferenční lize

Fotbalisté Betisu Sevilla neměli s oslabenou Pamplonou problém. Na venkovním hřišti utkání zvládli 2:0 a zajistili si účast v Evropské konferenční lize. 

ŽIVĚ: Euro Hockey Tour Česko – Švýcarsko 0:1

V posledním souboji Českých her se střetává národní tým se Švýcarskem. Pro české reprezentanty se jedná o poslední šanci na finální nominaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě. V brance je Lukáš Dostál, který inkasoval jako první v deváté minutě po dorážce Daria Simiona. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus. ...

ŽIVĚ: Finále volejbalové Ligy mistrů Trentino – Jastrzebski Wegiel

Startuje finále volejbalové Ligy mistrů. V něm své síly změří Trentino a Jastrzebski Wegiel. Kdo zvládne poslední schůdek a zvedne nad hlavu pohár mistrů? Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

Finové porazili po nájezdech Švédy a vyhráli České hokejové hry

České hokejové hry vyhrálo po pěti letech Finsko, v přímém souboji o turnajové prvenství porazilo vítěze celého seriálu Euro Hockey Tour Švédy 4:3 po samostatných nájezdech. Vítězný gól zaznamenal sedmnáctiletý útočník Konsta Helenius, jenž doplnil mužstvo kouče Jukky Jalonena v průběhu turnaje

Siniaková po boji s Šarífovou vyhrála turnaj nižší kategorie v Lleidě

Kateřina Siniaková vyhrála antukový turnaj nižší kategorie WTA 125 ve španělské Lleidě. Druhá nasazená česká reprezentantka ve finále Catalonia Open zdolala egyptskou tenisku Majar Šarífovou po téměř tříhodinové bitvě 6:4, 4:6, 6:3.

ŽIVĚ: Hokejisty čeká poslední duel proti Finsku, utkání odvysílá Radiožurnál Sport

Čeští hokejisté se v neděli v Brně utkají se Švýcarskem a budou usilovat na posledním turnaji Euro Hockey Tour o první výhru. Zápas se začátkem v 16 hodin bude soubojem o třetí místo. Ve čtvrtek Češi podlehli 1:4 Finům, v sobotu poprvé v sezoně neskórovali a prohráli se Švédy 0:2. Utkání odvysílá stanice Radiožurnál Sport v přímém přenosu. ...

Siniaková vyhrála turnaj nižší kategorie v Lleidě

Tenistka Kateřina Siniaková vyhrála antukový turnaj nižší kategorie WTA 125 ve španělské Lleidě. Druhá nasazená česká reprezentantka dnes ve finále Catalonia Open zdolala Egypťanku Majar Šarífovou po téměř tříhodinové bitvě 6:4, 4:6, 6:3.

Judista Klammert dosáhl na životní výsledek, na Grand Slamu v Dušanbe získal stříbro

Na největší úspěch v dosavadní kariéře dosáhl judista David Klammert, který  na Grand Slamu v Dušanbe vybojoval stříbro. Po čtyřech výhrách nestačil třicetiletý olympionik z Tokia až ve finále na Mansura Lorsanova z Ruska. Ve čtvrtfinále váhové kategorie do 90 kg naopak Klammert porazil bývalého mistra světa i Evropy Nemanju Majdova ze Srbska. ...

Judista Klammert slaví největší úspěch. Na Grand Slamu v Dušanbe získal stříbro

Judista David Klammert vybojoval stříbro na Grand Slamu v Dušanbe a dosáhl životního úspěchu. Po čtyřech výhrách nestačil třicetiletý olympionik z Tokia až ve finále na Mansura Lorsanova z Ruska. Ve čtvrtfinále váhové kategorie do 90 kg naopak Klammert porazil bývalého mistra světa i Evropy Nemanju Majdova ze Srbska.

Judista Klammert slaví největší úspěch. Na Gran Slamu v Dušanbe získal stříbro

Judista David Klammert slaví díky stříbru na Gran Slamu v Dušanbe životní úspěch. Po čtyřech výhrách ho ve finále zastavil Rus Mansur Lorsanov.

SESTŘIH: Výhra nad rivalem a triumf na Českých hrách. Finové se dokonale naladili na světový šampionát

Výběr Suomi ovládl České hry. Třetí výhru v Brně přidali Finové v severském derby proti Švédům, které porazili 4:3 po samostatných nájezdech, čímž si zajistili také celkově druhé místo v Euro Hockey Tour právě za prvními Švédy. Přímý přenos utkání Česko – Švýcarsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 15:40. ...

Judista Klammert slaví díky stříbru na Gran Slamu v Dušanbe životní úspěch

Judista David Klammert slaví díky stříbru na Gran Slamu v Dušanbe životní úspěch. Po čtyřech výhrách ho ve finále zastavil Rus Mansur Lorsanov.

ŽIVĚ: Semifinále NBL Nymburk – Ostrava

Startuje semifinálová série, v níž obrovský favorit celého play-off Nymburk hostí největší překvapení vyřazovacích bojů Novou huť Ostrava. Ta ve čtvrtfinále jako devátý tým po nadstavbě zdolala mistrovskou Opavu a v semifinále je poprvé od roku 2013. Přímý přenos utkání Nymburk – Ostrava sledujte na ČT sport Plus. ...

ONLINE: West Ham i s Čechy hraje na Chelsea, pak nastoupí Liverpool

Oba si dělají zálusk na pohárové příčky, takže jejich vzájemný zápas hodně napoví. Fotbalisté Chelsea hrají ve 36. kole Premier League od 15 hodin s West Hamem. Od 17.30 se představí Liverpool, který chce udržet naději na mistrovský titul. Všechny nedělní zápasy můžete sledovat v podrobných online reportážích.

Finové v nájezdech porazili Švédy a ovládli České hokejové hry

Hokejisté Finska po výhře 4:3 v samostatných nájezdech nad Švédskem ovládli po pěti letech České hokejové hry.

ONLINE: Plzeň - Ml. Boleslav, hrají Hejda i Souaré, v útoku Chorý a Šulc

Už na začátku nadstavby mají třetí místo jisté a jejich šance na lepší postavení jsou minimální. Plzeňští fotbalisté své první utkání ve skupině o titul hrají doma s Mladou Boleslaví. Od 15 hodin ho můžete sledovat v podrobné online reportáži.

ONLINE: Teplice - Liberec, kdo získá výhodu v úvodním semifinále?

O kousek jim utekla účast ve skupině o titul, teď se liberečtí fotbalisté pokusí přiblížit šanci zahrát si předkolo Konferenční ligy. V úvodním semifinále nastupují od 15 hodin na hřišti Teplic. Utkání můžete sledovat v podrobné online reportáži.

ONLINE: Hr. Králové - Olomouc, úvodní semifinále skupiny o Evropu

Fotbalisté Hradce hostí v úvodním semifinále skupiny o Evropu olomouckou Sigmu. Získá jeden z týmů výhodu do odvety? Utkání můžete od 15 hodin sledovat v podrobné online reportáži.

Výhra nad rivalem a triumf na Českých hrách. Finové se dokonale naladili na světový šampionát

Výběr Suomi ovládl České hry. Třetí výhru v Brně přidali Finové v severském derby proti Švédům, které porazili 4:3 po samostatných nájezdech, čímž si zajistili také celkově druhé místo v Euro Hockey Tour. Přímý přenos utkání Česko – Švýcarsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 15:40.

Švédy posílí na MS útočník Kempe z Los Angeles

Útočník Adrian Kempe z Los Angeles posílí hokejisty Švédska na mistrovství světa v Ostravě a Praze. O jeho účasti informoval web švédské asociace. Kings vypadli v 1. kole play off po porážce s Edmontonem 1:4 na zápasy. Kouč Sam Hallam tak má k dispozici už sedmnáct posil z NHL pro šampionátu či přípravu před ním. ...

Cyklista Gesink odstoupil po první etapě z Gira kvůli fraktuře v ruce

Nizozemský cyklista Robert Gesink odstoupil po pádu v první etapě z Gira d'Italia. Sedmatřicetiletý jezdec stáje Visma-Lease a Bike se v sobotu zapletl do karambolu zhruba 30 km před cílem a vedení týmu dnes na sociální síti X oznámilo, že ho dál nepustí zlomenina kůstky v ruce. Jako první tak nedokončí 107. ročník úvodní Grand Tour. ...

ŽIVĚ: Euro Hockey Tour Švédsko – Finsko 3:3

České hry vrcholí závěrečnými zápasy. V severském derby se střetávají Švédové s Finy. Vítěz ovládne poslední díl Euro Hockey Tour, Finům stačí bod k druhému místu v celém seriálu za prvními Švédy. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, duel Česko – Švýcarsko startuje v 16:00.

Zapomněl na Pastrňáka, stálo nás to postup! Fanoušci Toronta tepou útočníka, jiní nesouhlasí

Sledoval kotouč a mezitím mu za zády ujížděl rychlík značky David Pastrňák. Ten už pak nikdo nedohnal a Leafs inkasovalo závěrečnou branku letošní sezony. Útočníka Toronta Mitche Marnera v zámoří tepou někteří fanoušci za jeho laxní přístup při klíčové situaci v prodloužení sedmého zápasu s Bostonem (1:2 v prodloužení), ve kterém Leafs dostalo závě ...

Brixi pokazil poslední kolo, v Číně skončil ve čtvrté desítce

Český profesionální golfista Gordan Brixi neudržel na turnaji evropské série v Číně průběžné čtvrté místo a po nevydařeném posledním kole obsadil dělenou 35. pozici. Zatímco po dvou dnech China Open měl 11 ran pod par, dnešek zakončil s 76 údery, tedy se skóre +4. Pátý titul z podniku DP World Tour v Šen-čenu, kde se kvůli špatnému počasí nekonalo ...

Bayern přišel před semifinále LM o obránce Guerreira

Fotbalisté Bayernu Mnichov se budou muset ve středeční odvetě semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid obejít bez Raphaela Guerreira. Bavorský velkoklub dnes oznámil, že si portugalský obránce v sobotním bundesligovém zápase poranil vazy v kotníku.

Vyškov znovu ztratil, Žižkov rozhodl gólem v početní výhodě

Fotbalisté Vyškova prohráli v oslabení v 26. kole druhé ligy na hřišti nováčka Žižkova 2:3 a na vedoucí pražskou Duklu ztrácejí čtyři zápasy před koncem čtyři body. Olomoucký B-tým zdolal Táborsko 1:0 a vystřídal ho na třetím místě.

ONLINE: Druhá etapa Gira, první dojezd na kopec. Zaútočí Pogačar na růžovou?

Cyklistické italské Giro ani ve druhé etapě nepolevuje, ba naopak. Dnešní 161 kilometrů dlouhá trasa totiž vrcholí skoro dvanáctikilometrovým výšlapem ke svatyni Oropa. Jak dějství dopadne? Sledujte od 13:05 hodin v podrobné online reportáži.

ŽIVĚ: Euro Hockey Tour Švédsko – Finsko 2:3

České hry vrcholí závěrečnými zápasy. V severském derby se střetávají Švédové s Finy. Vítěz ovládne poslední díl Euro Hockey Tour, Finům stačí bod k druhému místu v celém seriálu za prvními Švédy. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, duel Česko – Švýcarsko startuje v 16:00.

Generálka na MS v retro dresech. Proti Švýcarům chytá Dostál

Čeští hokejisté uzavřou přípravu na domácí mistrovství světa, které startuje už v pátek. Na závěr Betano Hockey Games v Brně vyzvou v souboji dvou týmů s nulou bodů na kontě Švýcarsko. Národní tým nastoupí v modré retro sadě dresů bez reklam, která připomíná první titul mistrů světa z roku 1947 i památné triumfy nad Sovětským svazem v roce 1969. Ut ...

ŽIVĚ: Euro Hockey Tour Švédsko – Finsko 2:2

České hry vrcholí závěrečnými zápasy. V severském derby se střetávají Švédové s Finy. Vítěz ovládne poslední díl Euro Hockey Tour, Finům stačí bod k druhému místu v celém seriálu za prvními Švédy. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, duel Česko – Švýcarsko startuje v 16:00.

ŽIVĚ: Euro Hockey Tour Švédsko – Finsko 1:2

České hry vrcholí závěrečnými zápasy. V severském derby se střetávají Švédové s Finy. Vítěz ovládne poslední díl Euro Hockey Tour, Finům stačí bod k druhému místu v celém seriálu za prvními Švédy. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, duel Česko – Švýcarsko startuje v 16:00.

Na Švýcary opět se změnami. Vrací se Dostál, nastoupí i Sedlák s Voženílkem

Generálka, poslední zápas před domácím mistrovstvím světa. Národní tým zatím oba zápasy na Českých hokejových hrách v Brně prohrál, spravit náladu si chce od 16 hodin proti Švýcarsku. Trenéři opět udělali v sestavě několik změn, do branky se vrátí Lukáš Dostál, který chytal ve čtvrtek s Finskem.

Pražský maraton ovládli Etiopané. Mezi Čechy byl překvapivě nejlepší Edlman

Pražský maraton vyhrál Etiopan Lemi Berhanu Hayle v čase 2:08:44 hodiny, nejrychlejší ženou byla jeho krajanka Bedatu Hirpaová za 2:23:41. Český mužský titul získal překvapivě Martin Edlman výkonem 2:22:19, mezi ženami se z vítězství radovala Petra Pastorová (2:47:04).

Vyškov podlehl Žižkovu, na vedoucí Duklu ztrácí čtyři body

Fotbalisté Vyškova prohráli v oslabení v 26. kole druhé ligy na hřišti nováčka Žižkova 2:3 a na vedoucí pražskou Duklu ztrácejí čtyři zápasy před koncem čtyři body. Olomoucký B-tým zdolal Táborsko 1:0 a vystřídal ho na třetím místě.

Vyškov nestačil na nováčka, podlehlo i Táborsko

Fotbalisté Vyškova nestačili v 26. kole na nováčka soutěže ze Žižkova. Na venkovním hřišti podlehli 2:3. Nedařilo se ani Táborsku, které podlehlo olomouckému B-týmu 0:1.

Ronaldo se blýskl dalším hattrickem, přispěl k debaklu

Hattrickem pomohl svému klubu k debaklu. Hvězdný portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo v sobotu přispěl třemi brankami k vysoké domácí výhře an-Nasru v saudskoarabské nejvyšší soutěži proti celku al-Vahdá 6:0. Další branku vstřelila bývalá hvězda Liverpoolu Sadio Mané.

Pražský maraton patřil Keňanům, nejrychlejší z Čechů a republikovým šampionem je Martin Edlman

Pražský maraton vyhrál Etiopan Lemi Berhanu Hayle v čase 2:08:44 hodiny, nejrychlejší ženou byla jeho krajanka Bedatu Hirpaová za 2:23:41. Český mužský titul získal překvapivě Martin Edlman výkonem 2:22:19, mezi ženami se z vítězství radovala Petra Pastorová (2:47:04).

Zlín opět ztratil a klesl na dno. Sami si to komplikujeme, smutnil Fantiš

Doteď si ještě mohli dovolit zaváhání. Nyní už ne. Příští může být fatální. Fotbalisté Zlína prohráli úvodní partii Skupiny o záchranu v Pardubicích 0:2, v ligové tabulce spadli na poslední místo a pokud rupnou příští neděli v Karviné, mohou za určitých okolností ztratit přímý vliv na svoji záchranu v nejvyšší soutěži. ...

ŽIVĚ: Euro Hockey Tour Švédsko – Finsko 0:0

České hry vrcholí závěrečnými zápasy. V severském derby se střetávají Švédové s Finy. Vítěz ovládne poslední díl Euro Hockey Tour, Finům stačí bod k druhému místu v celém seriálu za prvními Švédy. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, duel Česko – Švýcarsko startuje v 16:00.

Tolik hráčů, že je ani šatna nepojme. Vyjdou Rulíkovi při nominaci počty?

Je to zvláštní pohled. Zatímco v úvodu přípravy se po ledě prohánělo třináct hráčů, týden před domácím šampionátem připomínaly tréninky české hokejové reprezentace účastí spíš předvánoční veřejná bruslení. Původně sedmatřicet aspirantů předznamenalo nejen razantní škrty. Naskýtají se další rizika. Proč trenéři vsadili právě na početný model? ...