Maaxi.cz

HOKEJ ONLINE: Dánsko nad Kanadou vede! Vejmelka vymazal Američany, Kazachstán udržel MS

Boje v základních skupinách světového šampionátu v hokeji pomalu spějí k rozuzlení. Česko si v pondělí poradilo s USA 1:0. V přímém souboji o udržení na MS porazil Kazachstán 5:2 Itálii. Od 19:20 hraje Kanada s Dánskem a Rakousko s Velkou Británií. Podrobné online reportáže ze všech zápasů sledujte na Sport.cz.

Mohlo by vás zajímat

Murray dostal vysokou pokutu, házel věci po sudím

Basketbalista Jamal Murray z Denveru Nuggets dostal pokutu 100 tisíc dolarů (asi 2,3 milionu korun). Vedení NBA ho potrestalo za to, že při pondělním utkání v play off s Minnesotou hodil po rozhodčím ručník a vyhřívací sáček. Informoval o tom web ligy.

Francouzský pivot Gobert počtvrté získal cenu pro nejlepšího obránce v NBA

Francouzský pivot Rudy Gobert získal počtvrté v kariéře ocenění pro nejlépe bránícího basketbalistu v NBA. Jednatřicetiletý hráč Minnesoty se tím dotáhl na dosavadní rekordmany této kategorie Dikembeho Mutomba a Bena Wallace. Výsledky ankety zveřejnilo vedení zámořské ligy.

Právo první volby v letošním draftu NHL získalo San Jose

Právo první volby v letošním draftu hokejové NHL získalo poprvé v klubové historii San Jose. Jako druhé bude v červnu v Las Vegas volit Chicago, jako třetí Anaheim. O výsledcích loterie pro určení pořadí na draftu informoval web zámořské ligy.

Menšík a L. Fruhvirtová zabojují v Římě o postup, v akci budou další dvě Češky

Prestižní turnaj v Římě začíná. Hned čtyři čeští tenisté vstoupí do úvodního zápasu podniku v italském hlavním městě. Od 11:00 hodin změří síly osmnáctiletý Jakub Menšík s Němcem Yannickem Hanfmannem. Ve stejný čas rozehraje svůj duel také Linda Fruhvirtová, která narazí na zkušenou Tatjanu Mariaovou, rovněž ze země našich sousedů. Později se předs ...

Trénink národního týmu: čtyři celé pětice, mimo zůstávají Kousal a Lenc

Čeští hokejisté se schází na druhém tréninku před domácím mistrovství. Stejně jako v úterý se na ledě pražské O₂ areny objevilo všech 22 hráčů se třemi gólmany. Cvičení, kterých se účastnily kompletní pětičlenné formace, se netýkalo útočníků Radana Lence a Pavla Kousala, kteří tak zřejmě zůstávají mimo sestavu. ...

ŽIVĚ: Sparta B – Líšeň

Druhá fotbalová liga má ve sváteční den na programu kompletní 27. kolo. Šesté béčko Sparty hostí ve svém žižkovském azylu brněnskou Líšeň. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

San Jose vyhrálo loterii o jedničku draftu, Chicago bude mít dvojku

Právo první volby v letošním draftu NHL získalo poprvé v klubové historii San Jose. Jako druhé bude v červnu v Las Vegas volit Chicago, jako třetí Anaheim.

Historik František Kolář o cestě olympijského ohně

Olympijský oheň po dvanáctidenní cestě plachetnicí dorazil z Řecka do Marseille

Olympijský oheň dorazil 79 dní před startem letních her v Paříži do Francie. Do Marseille ho po dvanáctidenní plavbě přivezla z Řecka plachetnice Belem.

Jedeš na mistrovství, slyšel Kovařčík. Přesto v něm Rulíkův verdikt vyvolal hořkosladké pocity

Loni ho po brněnské generálce na mistrovství světa kouč Jalonen v poslední možné chvíli z kádru vyřadil, letos závěrečný škrt trenéra Rulíka útočník Michal Kovařčík přečkal, takže dál může snít o premiérovém startu na světovém šampionátu. Navíc doma v Česku…

Podhráský si po 13 letech vystřílel vítězství na Světovém poháru, soutěž vyhrál v souboji s Číňanem

Martin Podhráský vyhrál na Světovém poháru v Baku soutěž ve střelbě z rychlopalné pistole. Čtyřicetiletý český reprezentant ovládl v ázerbájdžánské metropoli už úterní kvalifikaci. Ve středu v šestičlenném finále ztratil v poslední položce průběžné vedení, ale v rozstřelu s Číňanem Wang Sin-ťie trefil všech pět ran, zatímco soupeř jen dvě. ...

Právo první volby v letošním draftu hokejové NHL získalo San Jose

Právo první volby v letošním draftu hokejové NHL získalo poprvé v klubové historii San Jose. Jako druhé bude v červnu v Las Vegas volit Chicago, jako třetí Anaheim. O výsledcích loterie pro určení pořadí na draftu informoval web zámořské ligy.

Kubalíkovi vyhovuje, že na šampionát nemusel cestovat. ‚Jsem hrozně rád, že jsem tady,‘ těší ho

Čeští hokejisté si poprvé zatrénovali v Praha aréně, jak se libeňská hala bude v průběhu mistroství světa jmenovat. Okolí i samotný vnitřek arény už jsou vyzdobené tak, že by šampionát mohl okamžitě začít. Samotným hráčům to ale zatím jako mistrovství světa nepřipadá.

Podhráský potvrdil formu a v Baku se po 13 letech dočkal vítězství na Světovém poháru

Martin Podhráský vyhrál na Světovém poháru v Baku soutěž ve střelbě z rychlopalné pistole. Čtyřicetiletý český reprezentant ovládl v ázerbájdžánské metropoli už úterní kvalifikaci. Dnes v šestičlenném finále ztratil v poslední položce průběžné vedení, ale v rozstřelu s Číňanem Wang Sin-ťie trefil všech pět ran, zatímco soupeř jen dvě. ...

Po dvanáctidenní plavbě dorazil olympijský oheň z Řecka do Marseille

Olympijský oheň dorazil 79 dní před startem letních her v Paříži do Francie. Do Marseille ho po dvanáctidenní plavbě přivezla z Řecka plachetnice Belem.

Pistolář Podhráský po třinácti letech okusil vítězství na Světovém poháru

Martin Podhráský vyhrál na Světovém poháru v Baku soutěž ve střelbě z rychlopalné pistole. Čtyřicetiletý český reprezentant ovládl v ázerbájdžánské metropoli už úterní kvalifikaci.

Olympijský oheň po dvanáctidenní plavbě dorazil z Řecka do Francie

Olympijský oheň dorazil 79 dní před startem letních her v Paříži do Francie. Do Marseille ho po dvanáctidenní plavbě přivezla z Řecka plachetnice Belem. Informovala o tom agentura AFP.

To bylo o fous. Nečas v New Yorku těsně unikl kriminálnímu zákroku

Mohl mít po sezoně. Ale na poslední chvíli stačil naštěstí uhnout. Na útočníka Caroliny Martina Nečase si ve druhém zápase druhého kola play off NHL nepěkně vyšlápl kapitán New York Rangers Jacob Trouba. Z opakovaného záběru vyloženě zamrazilo.

Parahokejisté prohráli na MS s Kanadou, v pátečním semifinále je čeká americký favorit

Parahokejisté prohráli na mistrovství světa v Calgary s favorizovanou Kanadou 1:5, jediný gól českého výběru vstřelil v závěru první třetiny Filip Veselý. V základní skupině B obsadili Češi druhé místo a v semifinále se utkají se Spojenými státy americkými. Přímý přenos sledujte v pátek od 21:30 na ČT sport a ČT sport Plus. ...

Boston i Oklahoma City vstoupily do čtvrtfinále play off pohodovými výhrami

Celtics měli od začátku přesnou mušku a už v první čtvrtině nastříleli 40 bodů a po celý zápas se vezli na útočné vlně. Jaylen Brown k tomu přispěl 32 body, Derrick White trefil sedm trojek a dal 25 bodů. Devětadvacetiletý rozehrávač za dosavadních šest zápasů play off nastřílel 28 tříbodových košů, což se dosud nikomu v klubové historii nepovedlo. ...

Čeští parahokejisté prohráli na MS s Kanadou, v semifinále narazí na USA

Čeští parahokejisté prohráli ve třetím utkání na mistrovství světa v Calgary s favorizovanou Kanadou 1:5. v základní skupině B obsadili druhé místo a v pátečním semifinále se utkají se Spojenými státy americkými. Jediný gól českého výběru vstřelil v závěru první třetiny Filip Veselý.

Poláci jedou na MS bez Chmielewského, mezi brankáři je i Čech Fučík

Hokejisté Polska prohráli v úterní generálce před startem světového šampionátu s Dánskem 1:3, hned po zápase oznámil slovenský trenér Róbert Kalaber nominaci na turnaj, jehož základní skupinu odehrají Poláci v Ostravě. Mezi vyvolenými nakonec chybí olomoucký útočník Aron Chmielewski.

Na kemp už s týmem pro Euro. Fotbal nejspíš zvolí jinou cestu než hokej

Až se v neděli 2. června čeští fotbalisté sejdou na kemp před mistrovstvím Evropy, na sraz s největší pravděpodobností dorazí právě jen ti, kteří pár dnů poté odcestují také do dějiště závěrečného turnaje v Německu. Trenér Ivan Hašek půjde jinou cestou než jeho hokejový kolega Radim Rulík, jenž na závěrečnou přípravu před šampionátem pozval o dvaná ...

Podhráský ovládl SP v Baku ve střelbě z rychlopalné pistole

Martin Podhráský vyhrál na Světovém poháru v Baku soutěž ve střelbě z rychlopalné pistole. V seriálu vyhrál potřetí v kariéře a poprvé po 13 letech.

Parahokejisté padli na MS s Kanadou, v semifinále narazí na USA

Čeští parahokejisté prohráli ve třetím utkání na mistrovství světa v Calgary s favorizovanou Kanadou 1:5. v základní skupině B obsadili druhé místo a v pátečním semifinále se utkají se Spojenými státy americkými. Jediný gól českého výběru vstřelil v závěru první třetiny Filip Veselý.

Rangers v play-off NHL porazili Carolinu gólem z 88. minuty, Colorado otočilo z 0:3

Hokejisté New Yorku Rangers zdolali Carolinu 4:3 ve druhém prodloužení a v semifinále Východní konference NHL vedou 2:0 na zápasy. O výhře rozhodl v přesilové hře Vincent Trocheck v čase 87:24. Igor Šesťorkin zastavil 54 střel včetně tří pokusů Martina Nečase. Dallas promarnil v úvodním utkání Západní konference tříbrankový náskok a podlehl Colorad ...

Boston i Oklahoma City vstoupily do čtvrtfinále play off NBA jasnými výhrami

Basketbalisté Oklahoma City Thunder zahájili čtvrtfinále play off NBA přesvědčivou domácí výhrou 117:95 nad Dallasem. Uspěl i vítěz základní části Boston, který rovněž před vlastními diváky přehrál Cleveland 120:95 i díky 18 trojkám.

Úšklebek, vtipná kapitánská páska a penalta, o které se bude mluvit ještě hodně dlouho

Je mu 37 let. V jeho věku už fotbalisté obvykle vyklízí místo mladším a vzpomínají na nejlepší momenty své kariéry. Ne však Angličan Byron Webster, který si vyšperkoval kariéru tuto neděli. Svůj klub Bromley F.C., založený roku 1892, poslal poprvé v jeho historii do profesionálního fotbalu, tedy čtvrté nejvyšší britské fotbalové ligy EFL League 2.  ...

Tadeji, sundej to! Pogačar odvracel diskvalifikaci, Ganna prohnal zlaté parťáky

Je vůbec možné, aby v průběhu etapy letošního cyklistického Gira nezaútočil Tadej Pogačar? Teprve při čtvrtém dějství italské Grand Tour zněla odpověď: Ano. Slovinec celý den schovával svůj růžový dres v pelotonu, bezpečně obklopen letkou týmu UAE. Jak ale úterý potvrdilo, nejen Pogačar umí udělat ze závodu velkou show. ...

Fotbal je nefér, měli jsme vyhrát, smutnil kouč PSG po vyřazení z Ligy mistrů

Přes třicet střel. Čtyři zásahy brankové konstrukce. Nula vstřelených gólů. Fotbalová božstva si prostě postup Paris Saint-Germain do finále Ligy mistrů nepřála. Francouzský celek v domácí odvetě semifinále podlehl 0:1 Dortmundu a boj o ušatý pohár se ho týkat nebude. „Fotbal je někdy strašně nefér,“ postěžoval si kouč Luis Enrique. ...

Jízda Dortmundu nekončí: Wembley, jsme zpět. Letos už to vyjde, věří Reus

Jako jediní hráči ze současného kádru Borussie Dortmund pamatují neúspěšné finále Ligy mistrů z roku 2013. Teď dostanou Marco Reus a Mats Hummels, který vstřelil v odvetě s PSG (1:0) vítězný gól, další šanci získat ušatou trofej. „Je to šílené, po více než deseti letech se vracíme do Wembley, tentokrát už to musí vyjít,“ zadoufá Reus. ...

Rangers slaví druhou výhru nad Carolinou, Colorado porazilo Dallas

Hrdinou druhého prodloužení v zápase play off hokejové NHL mezi Rangers s Carolinou se stal útočník domácího New Yorku Vincent Trocheck. O vedení v sérii 2:0 na zápasy rozhodl v 88. minutě. Do nastavení dospěl rovněž úvodní souboj mezi Dallasem a Coloradem, výhru 4:3 urvali hostující Avalanche díky brance útočníka Milese Wooda ze 72. minuty. ...

Jízda Rangers pokračuje, Carolinu porazili gólem z 88. minuty. V prodloužení vyhrálo i Colorado

New York Rangers vyhráli v letošním play-off NHL i šestý zápas. Carolinu zdolali 4:3 ve druhém prodloužení a v semifinále Východní konference vedou 2:0 na zápasy. O výhře rozhodl v přesilové hře Vincent Trocheck v čase 87:24. Igor Šesťorkin zastavil 54 střel včetně tří pokusů Martina Nečase. V prodloužení uspělo stejným výsledkem rovněž Colorado. ...

Patřím hokeji, budu znovu kandidovat, prozrazuje Hadamczik

Už za dva dny odstartuje domácí mistrovství světa v ledním hokeji. Pro Aloise Hadamczika půjde o první šampionát v roli prezidenta Českého svazu ledního hokeje. Funkční období mu skončí 15. června, kdy ale na volební konferenci Českého hokeje bude usilovat o obhájení své pozice. „Kluby mi daly najevo, že by chtěly, abych kandidoval, takže já jsem k ...

Real, nebo Bayern? V odvetě se musíme zlepšit, burcuje Ancelotti

Ostře sledovaná odveta semifinále mezi Realem Madrid a Bayernem Mnichov určí druhého finalistu Ligy mistrů. V lepší pozici půjde do zápasu bílý balet, který před týdnem uhrál v Německu remízu 2:2. Rekordman soutěže chce po víkendovém zisku španělského titulu potvrdit formu a poosmnácté postoupit do finále, v němž by mohl opět vylepšit bilanci 14 ...

Sázka na jasnou jedničku se nevyplatí. Začít by měl Mrázek, myslí si Neuvirth

Domácí mistrovství světa v hokeji plánuje bedlivě sledovat. V českém dresu se bude po ledě prohánět jeho švagr Radko Gudas, ale Michal Neuvirth se zaměří především na gólmany, k nimž má nejblíž. „Trenéři vybrali nejsilnější trojici, kterou momentálně máme k dispozici,“ říká v rozhovoru pro iDNES.cz.

Pikantní bitva v Edenu, přiletí vyhlášený bouřlivák. Nebojím se ho, věří si Čech

Velkolepý turnaj organizace Oktagon MMA na fotbalovém stadionu v Edenu dostal nový náboj. A to pořádný. Další pokus rozdat si to v kleci totiž obdržela česko-irská dvojice Jaroslav Pokorný a Shem Rock, z jejichž prvního pokusu o měření sil sešlo den před jeho konáním už na konci loňského roku. Fyzický konflikt při vážení před duelem nakonec skončil ...

Rangers ovládli i druhý zápas série

Hokejisté New York Rangers dokázali ve druhém kole play off NHL porazit Carolinu 4:3 v prodloužení. V sérii po dvou domácích zápasech vedou 2:0 a dění se přesouvá na led Hurricanes.

Do starého železa? Ani náhodou. Veterán vymazal hvězdy a poslal Dortmund do finále Ligy mistrů

Že by snad měl mít nejlepší léta za sebou? S tím na 35letého obránce Matse Hummelse nechoďte. Zkušený fotbalista vyzmizíkoval hvězdnou ofenzivu Paris Saint-Germain v čele s Kylianem Mbappém a hlavičkou zařídil Borussii Dortmund vstupenku do finále Ligy mistrů. Vítězství 1:0 v Paříži v kombinaci se stejným výsledkem v prvním duelu stačilo. „Proč byc ...

Čeští házenkáři svedou s Rumuny souboj o mistrovství světa

Čeští házenkáři v hale soupeře rozehrávají play-off kvalifikace o mistrovství světa proti Rumunsku. Svěřenci španělského trenéra Xaviera Sabatého by podle sázkových kanceláří měli dvojutkání o účast na šampionátu v příštím roce zvládnout, mírným favoritem jsou už před úvodním duelem v Baia Mare. Přímý přenos vysílá ČT sport a ČT sport Plus od 16: ...

Objev Kondelík měl v hlavě dovolenou, teď je blízko k premiéře na MS: Nemohl jsem dospat

Tahle pohádka ještě nekončí. Útočník Jáchym Kondelík zažívá naprosto průlomovou sezonu. Čtyřiadvacetiletý objev se po příchodu do Českých Budějovic stal jedním z nejlepších centrů extraligy, teď je blízko k prvnímu startu na hokejovém mistrovství světa. „Možná si to ještě pořádně neuvědomuju. Ani jsem nemohl dospat, jak jsem se těšil,“ prozradil dv ...

Fotbalisté Borussie Dortmund porazili PSG i v odvetě a po 11 letech si zahrají finále Ligy mistrů

Fotbalisté Dortmundu si zahrají finále Ligy mistrů. V odvetě semifinále na hřišti Paris St. Germain znovu zvítězili 1:0 a zopakovali stejnou výhru z úvodního duelu. Borussia prošla do finále po 11 letech, Pařížané si zahráli o nejprestižnější klubovou trofej pouze před čtyřmi roky. Zápas v Parku princů rozhodl zkušený obránce Mats Hummels. Domácí v ...

Sestřih utkání Paris St. Germain – Borussia Dortmund

Trénovat čtyřhru? Nuda. Jak Pavlásek unikl z trápení a baví bláznivými outfity

Na pestrobarevných tričkách střídají buldočka, medvídka, lebku či perníčky. Adama Pavláska a jeho uruguayského spoluhráče Ariela Behara rozhodně nepřehlédnete, neboť si úspěšnou deblovou spolupráci ozvláštňují extravagantními outfity. „Jsou neskutečné. Líbí se mi, že jsou jiné, až ustřelené a bláznivé,“ usmívá se devětadvacetiletý český tenista. ...

SESTŘIH: Konečná pro pařížské miliardáře. Veterán Hummels poslal Dortmund do finále Ligy mistrů

Dortmund si nečekaně zahraje finále Ligy mistrů. Borussia v odvetě semifinále na hřišti favorizovaného Paris St. Germain zvítězila 1:0 a zopakovala stejnou výhru z domácího duelu. Celek z Vestfálska prošel do finále po 11 letech. Zápas v Parku princů rozhodl zkušený obránce Mats Hummels. Domácí v odvetě celkem čtyřikrát trefili brankovou konstruk ...

Konečná pro pařížské miliardáře. Veterán Hummels poslal Dortmund do finále Ligy mistrů

Dortmund si nečekaně zahraje finále Ligy mistrů. Borussia v odvetě semifinále na hřišti favorizovaného Paris St. Germain zvítězila 1:0 a zopakovala stejnou výhru z domácího duelu. Celek z Vestfálska prošel do finále po 11 letech. Zápas v Parku princů rozhodl zkušený obránce Mats Hummels. Domácí v odvetě celkem čtyřikrát trefili brankovou konstruk ...

Šok pro pařížské miliardáře. Veterán Hummels poslal Dortmund do finále Ligy mistrů

Dortmund si nečekaně zahraje finále Ligy mistrů. V odvetě semifinále na hřišti favorizovaného Paris St. Germain Borussia zvítězila 1:0 a zopakovala stejnou výhru z úvodního duelu. Celek z Vestfálska prošel do finále po 11 letech. Zápas v Parku princů rozhodl zkušený obránce Mats Hummels. Domácí v odvetě celkem čtyřikrát trefili brankovou konstruk ...

Poslední šance pro Hanzlíčkovou. Na olympijské kvalifikaci musí skončit do třetího místa

Čeští zápasníci mají poslední šanci se probojovat do Paříže. Adéla Hanzlíčková a Oldřich Varga odletěli do Istanbulu na světovou kvalifikaci, kde si v každé kategorii zajistí olympijskou místenku tři nejlepší.

Hokejisté poprvé trénovali v Praze a čekají na Kämpfa

Čeští hokejisté poprvé trénovali na ledě pražské O2 areny, kde je v pátek večer čeká úvodní zápas domácího mistrovství světa proti Finsku. Zatím bez útočníka Davida Kämpfa z Toronta, který by se měl k mužstvu kouče Radima Rulíka připojit až na čtvrtečním tréninku.

Hokejisté poprvé trénovali před startem MS v O2 areně