Maaxi.cz

Basketbalistky USK přejely Szekszárd. Žabiny vyhrály v Londýně

Basketbalistky USK potěšily fanoušky, kteří konečně mohli přijít na Evropskou ligu, a porazily v maďarský Szekszárd celek jasně 83:56 a připsaly si drouhou výhru ve třetím zápase skupiny. V Evropském poháru Vyhrály basketbalistky Žabin v Londýně na Lions 82:74. 

Mohlo by vás zajímat

Mastertonovu trofej v NHL získá jeden z trojice Andersen, Ingram a Kylington

Mastertonovu trofej v NHL za vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji získá jeden z trojice Frederik Andersen z Caroliny, Connor Ingram z Arizony a Oliver Kylington z Calgary. Nominaci zveřejnilo vedení NHL.

Kolumbie? Káva i favely, s kočárkem radši ne. Stýskalo se mi, přiznává Fuksa

Před třemi lety si kanoista Martin Fuksa našel na Instagramu místo blížící se jeho ideálu tréninkové destinace. Vysoká nadmořská výška, teplo, rozlehlé jezero, i rozptýlení, které se během dlouhého tréninkového kempu hodí. Jen letos se mu v kolumbijském Guatapé po domově stýskalo trochu víc.

Varující slova kouče osmnáctky po vyřazení: Neměli jsme na to hlavně kondičně

Reprezentační osmnáctka na světovém šampionátu končí už ve čtvrtfinále, když nestačila na Slováky 2:3. S ohledem na budoucnost tuzemského mládežnického hokeje jsou varující slova kouče Davida Čermáka, jenž při hodnocení celého turnaje řekl: „Neměli jsme na to hlavně kondičně.“

Šwiateková je v Madridu opět ve finále, Keysovou přehrála za 70 minut

Iga Šwiateková postoupila stejně jako loni do finále turnaje v Madridu. V semifinále polská favoritka deklasovala za 70 minut 6:1, 6:3 Američanku Madison Keysovou. Světová jednička bude po triumfech v Dauhá a Indian Wells útočit na letošní třetí titul.

Francouzský obránce Hernandez z PSG musí s kolenem na operaci a přijde o ME

Francouzský fotbalový obránce Lucas Hernandez z Paris Saint-Germain si ve středečním prvním semifinále Ligy mistrů v Dortmundu vážně poranil levé koleno a musí na operaci. Osmadvacetiletý rodák z Marseille tak přijde o zbytek sezony i mistrovství Evropy v Německu.

Basketbalistky 3x3 se připravují na kvalifikaci o OH, v týmu je i Suchanová

S vicemistryní světa z roku 2010 Kateřinou Suchanovou se připravují české basketbalistky na olympijskou kvalifikaci ve hře 3x3. Tým převzala staronová trenérka a bývalá hráčka Michaela Uhrová. Svaz o tom informoval na svém webu. Kvalifikace o hry v Paříži se uskuteční od 16. do 19. května v Debrecínu.

Světová jednička Šwiateková prolétla v Madridu do finále. Ztratila jen čtyři hry

Světová tenisová jednička Iga Šwiateková postoupila stejně jako loni do finále turnaje v Madridu. V semifinále polská favoritka deklasovala za 70 minut 6:1, 6:3 Američanku Madison Keysovou a po triumfech v Dauhá a Indian Wells bude útočit na letošní třetí titul.

Pasta v pasti? Bráníme ho výborně, říkají v Torontu. Něco je špatně, hraje na 65, 70 procent, diví se bývalý kouč

Čtyři body (2+2) za pět zápasů. Není to průšvih, ale pro hokejistu kalibru Davida Pastrňáka ani vyložené terno. V pátém duelu prvního kola play off s Torontem vyšel bostonský útočník naprázdno a Maple Leafs věří, že v noci na pátek sérii srovnají na 3:3.

Birner ukončil hokejovou kariéru, v Liberci zůstane jako skaut. ‚Těším se na to,‘ říká bývalý útočník

Je mistrem české i finské extraligy a ve čtvrtek oznámil konec své bohaté kariéry. Kapitán Liberce Michal Birner se tak rozhodl ve 38 letech. V severočeském klubu zůstane, nově bude šéfem skautingu. Jak uvedl v rozhovoru pro Radiožurnál, o svém rozhodnutí skončit s hokejem dlouho přemýšlel.

Fotbalista Tonali dostal v Anglii za sázky podmíněný distanc na dva měsíce

Italský záložník Sandro Tonali z Newcastlu dostal dvouměsíční podmíněný distanc za porušení pravidel anglické Fotbalové asociace (FA) o sázení. Třiadvacetiletý fotbalista musí také zaplatit pokutu 20.000 liber (584 tisíc korun) a FA ho před dalším porušením pravidel varovala.

Vejmelku čeká výrazná změna šatníku, z pouště míří do hor

Nebyl součástí žádné hráčské výměny, nepodepsal ani nový kontrakt a stejně ho už brzy čeká zásadně jiná štace než doposud. „Budu muset asi do šatníku něco přikoupit,“ usmívá se hokejový brankář Karel Vejmelka. Z Phoenixu, místa v arizonské poušti, které má nejvyšší průměrnou teplotu ze všech velkých amerických měst, se s celým týmem přesune do Salt ...

ŽIVĚ: Semifinále NBL Ústí nad Labem – Děčín

Startuje velká severočeská bitva o finále NBL. Ústí začíná na domácí palubovce a očekává se velmi vyrovnaná série. Přímý přenos vysílá ČT sport Plus.

Birner ukončil hráčskou kariéru, v Liberci se stal šéfem skautingu

Hokejový útočník Michal Birner ukončil ve 38 letech bohatou hráčskou kariéru. V extraligovém Liberci, kde odehrál posledních takřka šest sezon a byl kapitánem, pokračuje v nové roli - bude šéfem skautingu. Severočeši o tom informovali na klubovém webu.

Slovácko zaplatí pokutu 80 tisíc za rasistické urážky plzeňského Dweha. Za stejný prohřešek platí i Brno

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila Slovácku pokutu 80 tisíc korun za rasistické projevy části fanoušků v utkání s Plzní. Prvoligový klub z Uherského Hradiště pyká za to, že někteří jeho příznivci hučeli na hostujícího obránce Sampsona Dweha. Komise o tom informovala v komuniké po dnešním zasedání. ...

Skandál Maďarů na hokejovém MS. Jsi šašek, pustila se hvězda do trenéra. Zasáhnout musel svaz

Po roce by se rádi vrátili do elitní skupiny mistrovství světa, jenže ve středu utrpěli hokejisté Maďarska šok, když v rámci mistrovství světa divize 1A podlehli v italském Bolzanu 1:2 Rumunsku. A po zápase nabraly události nečekaně na obrátkách, takže zasáhnout musel maďarský hokejový svaz.

Slovácko dostalo za rasistické projevy fanoušků pokutu 80 tisíc korun

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila Slovácku pokutu 80 tisíc korun za rasistické projevy části fanoušků v utkání s Plzní. Prvoligový klub z Uherského Hradiště pyká za to, že někteří jeho příznivci hučeli na hostujícího obránce Sampsona Dweha. Komise o tom informovala v komuniké po dnešním zasedání. ...

Z hráče skautem. Birner ukončil kariéru a v Liberci začíná novou etapu

Jedna životní etapa končí, druhá začíná. Michal Birner ukončil ve 38 letech bohatou hráčskou kariéru. V extraligovém Liberci, kde odehrál posledních takřka šest sezon a byl kapitánem, pokračuje v nové roli – bude šéfem skautingu.

GLOSA: Po srpnové radosti tvrdý náraz. Osmnáctka plivla štěstěně do tváře, zasloužený konec

Tahle facka pořádně zabolela. V srpnu loňského roku totiž čeští hráči do 18 let skvělými výkony a stříbrem na domácím Hlinka Gretzky Cupu spustili vlnu národní hrdosti na mládežnický hokej. Jenže takřka stejný tým, jehož součástí bylo devatenáct hráčů z Břeclavi, na mistrovství světa ve Finsku nepochopitelně pohořel. Po historickém krachu s Kazachs ...

Tam, kde řádil i Procházka. Mládí vpřed, talenti brousí zbraně na bojový festival

Sázka na mládí, mimořádné talenty i nadějné bojovníky. Organizace Fusion Fight League se již v pátek 3. května v 18 h vrací do Brna, kde to bude létat pekelnou rychlostí. Startovka čítá nejlepší domácí mladá jména, která se budou chtít předvést na začátcích kariéry. Tagir Machmudov, Šimon Bruknar nebo Václav Štěpán. Má cenu pokračovat? To zásadní s ...

ŽIVĚ: Hokejisté hrají na úvod Českých her proti Finsku. Radiožurnál Sport vysílá přímý přenos

České hokejisty čeká generálka před světovým šampionátem. V Brně na úvod Českých hokejových her vyzvou od 18 hodin Finsko. Utkání vysílá v přímém přenosu Radiožurnál Sport.

Birner ukončil kariéru. V Liberci bude nově šéfovat skautingu

Bývalý reprezentační útočník Michal Birner uzavřel profesionální hráčskou kariéru. Kapitán hokejových Bílých Tygrů se přesouvá z ledu do kanceláře. V Liberci bude šéfem skautingu. „Chci pomáhat rozvíjet klub dál,“ říká 38letý Birner.

Slovácko dostalo pokutu 80 tisíc korun

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila klubu ze Slovácka pokutu 80 tisíc korun za rasistické projevy části fanoušků v utkání s Plzní.

PŘESTUPY: Zkušený útočník Klepiš míří z Kladna do Plzně

Jakub Klepiš uzavřel roční smlouvu s Plzní. Devětatřicetiletý mistr světa z roku 2010 působil poslední dvě sezony v Kladně, s nímž dvakrát za sebou zachraňoval účast mezi elitou v baráži. Novou posilou Olomouce je útočník Martin Kohout. Na Hanou přichází devětadvacetiletý hokejista se zkušenostmi z mládežnických reprezentací po jedné sezoně, kter ...

Bratři Fuksové začínají olympijskou sezonu

K olympiádě se neupínám. Snad to v den D vyjde, říká na prahu sezony Martin Fuksa

Martin a Petr Fuksovi stojí na prahu možná té vůbec nejdůležitější sezony jejich kariér. V Paříži se pokusí získat olympijskou medaili, která jim zatím ve sbírce chybí. 

SESTŘIH: Česká osmnáctka podlehla Slovákům a s MS se loučí

Čeští mladíci podlehli ve čtvrtfinále mistrovství světa Slovensku 2:3 a z Finska si medaili podobně jako loni neodvezou. Slováci šli brzy do vedení, když se v první přesilové hře trefil Tobias Tomík. V osmé minutě srovnal Adam Titlbach. Slováky poslal znovu do vedení ve druhé třetině Ondrej Maruna a tentýž hráč zvýšil ve třetí části už na rozdíl ...

Udělal jsem krok dopředu, hodnotil Zadina odchod z Detroitu do San Jose

Rozhodnutí, které loni udělal pro restart kariéry v NHL, tedy stěhování z Detroitu do San Jose, si Filip Zadina pochvaluje. Čtyřiadvacetiletá čtyřka draftu z roku 2018 se s Red Wings dohodla na předčasném konci smlouvy a upsala se na rok Sharks. V novém působišti byl vděčný za prostor, který dostal. Teď se soustředí na boj o mistrovství světa v P ...

Ronaldo zářil. Dal parádní gól a pak ukázal, že není sobec

Dal parádní gól a taky ukázal, že ne všechno se musí točit jen kolem něj. Fotbalový útočník Cristiano Ronaldo dvěma brankami pomohl an-Nasru k výhře 3:1 v semifinále saúdskoarabského poháru nad Al-Khaleej a taky přenechal penaltu spoluhráči.

Konec snu o medaili. Hokejoví junioři prohráli ve čtvrtfinále MS se Slováky

Českým hokejistům se sen o medaili na světovém šampionátu hráčů do 18 let ve Finsku nevyplní. Ve čtvrtfinále nestačili na Slovensko, kterému podlehli 2:3. Stejně jako loni tak budou v bojích o cenné kovy chybět.

Česká hokejová reprezentace do 18 let na mistrovství světa skončila ve čtvrfinále, nestačila na Slovensko

Čeští hokejisté do 18 let prohráli na mistrovství světa ve čtvrtfinále se Slovenskem 2:3 a stejně jako loni budou chybět v bojích o medaile. Svěřenci trenéra Davida Čermáka postoupili do vyřazovací části z druhého místa ve skupině a byli papírovými favority duelu, svou pozici ale nedokázali potvrdit. Dvěma góly se na slovenské výhře podílel útočník ...

Česká osmnáctka podlehla Slovákům a s MS se loučí

Čeští mladíci podlehli ve čtvrtfinále mistrovství světa Slovensku 2:3 a z Finska si medaili podobně jako loni neodvezou. Slováci šli brzy do vedení, když se v první přesilové hře trefil Tobias Tomík. V osmé minutě srovnal Adam Titlbach. Slováky poslal znovu do vedení ve druhé třetině Ondrej Maruna a tentýž hráč zvýšil ve třetí části už na rozdíl ...

Revoluční krok. Profesionální fotbalový tým mužů v Německu povede žena!

Německo hlásí nový milník. Mužský profesionální fotbalový tým poprvé povede žena jako hlavní trenérka. Dvaatřicetiletá Sabrina Wittmannová přebírá áčko Ingolstadtu, jedenáctý celek třetí ligy. „Nikde jinde bych nedebutovala raději. Ingolstadt je pro mě domovský klub, něčím výjimečný,“ prohlásila pro klubové stránky Wittmannová. Mužstvo přebírá do k ...

Tým uprchlíků na olympiádě v Paříži bude vytvoří rekordních 36 sportovců

Tým uprchlíků bude na olympiádě v Paříži reprezentovat rekordní počet 36 sportovců. Je to o sedm více než při posledních letních hrách v Tokiu. Při premiérové účasti výběru olympioniků, kteří opustili svou vlast, byla v Riu de Janeiro v roce 2016 sestava desetičlenná.

ŽIVĚ: Čtvrtfinále MS hokejistů do 18 let Česko – Slovensko 2:3

Čeští mladíci zakončili boje ve skupině mistrovství světa překvapivou porážkou s Kazachstánem v prodloužení, nyní může nastat čas nápravy v klíčovém čtvrtfinálovém duelu se Slováky. Ti se naopak naladili vysokým vítězstvím 11:1 nad Norskem a do vedení šli brzy i proti českému týmu, když se v první přesilové hře trefil Tobias Tomík. V osmé minutě ...

ŽIVĚ: Čtvrtfinále MS hokejistů do 18 let Česko – Slovensko 1:3

Čeští mladíci zakončili boje ve skupině mistrovství světa překvapivou porážkou s Kazachstánem v prodloužení, nyní může nastat čas nápravy v klíčovém čtvrtfinálovém duelu se Slováky. Ti se naopak naladili vysokým vítězstvím 11:1 nad Norskem a do vedení šli brzy i proti českému týmu, když se v první přesilové hře trefil Tobias Tomík. V osmé minutě ...

Kromě Kvěcha pojede Grand Prix i Milík. Pořadatelé doufají ve vyprodanou Markétu

Vedle Jana Kvěcha pojede závod Grand Prix České republiky také Václav Milík, který dostal pro pražský závod divokou kartu. V rolích náhradníků se v sobotu 1. června představí Adam Bednář a Daniel Klíma. Závod v přímém přenosu odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Vettel se na Sennovu počest projede na okruhu v Imole v McLarenu MP4/8

Čtyřnásobný mistr světa formule 1 Sebastian Vettel vzdá při letošní Velké ceně Emilie Romagny na okruhu v Imole hold Ayrtonu Sennovi, od jehož tragické smrti uplynulo ve středu 30 let. Německý pilot, jenž v roce 2022 ukončil kariéru, oznámil na sociálních sítích, že se na počest legendárního Brazilce projede po závodišti v jednom z jeho vozů. Řídit ...

Je tu teď generace hráčů, která může hrát vyrovnaně na té nejvyšší úrovni, říká Kalt o rakouských šancích

Za osm dní začíná mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě a my vám i dál budeme představovat hokej v účastnických zemích. V hlavním městě budou ve skupině s Českem i Rakušané. Když se hrálo v Praze naposledy, vypadli z elitní skupiny.

ŽIVĚ: Čtvrtfinále MS hokejistů do 18 let Česko – Slovensko 1:2

Čeští mladíci zakončili boje ve skupině mistrovství světa překvapivou porážkou s Kazachstánem v prodloužení, nyní může nastat čas nápravy v klíčovém čtvrtfinálovém duelu se Slováky. Ti se naopak naladili vysokým vítězstvím 11:1 nad Norskem a do vedení šli brzy i proti českému týmu, když se v první přesilové hře trefil Tobias Tomík. V osmé minutě ...

Koulař Fabbri předvedl 22,88 metru, nejlepší evropský výkon za 36 let

Italský koulař Leonardo Fabbri se na mítinku v Modeně blýskl nejlepším evropským výkonem za posledních 36 let. Sedmadvacetiletý vicemistr světa poslal 7,26 kg těžké náčiní do vzdálenosti 22,88 metru a zařadil se na sedmé místo v historických tabulkách. Letošnímu pořadí vévodí.

Pivo za 110 korun, platby pouze kartou. Co nabídnou fanzóny při hokejovém MS

Přípravy na hokejový svátek postupně gradují. Organizátoři světového šampionátu chystají pro diváky v Praze a Ostravě také velké fanouškovské zóny, které vyrostou v blízkosti obou hal. Dostanou se do nich i lidé bez lístků, čeká na ně mimo jiné půllitr tankové plzně za 110 korun, platit půjde jen kartou.

FANTASY: Nadstavba je tady. Přichází čas hráčů ze skupiny o udržení

Konečně známe týmy jednotlivých skupin nadstavbové části, a před námi je tak posledních pět kol, kde lze nasbírat důležité body do Fantasy ligy. Jak namíchat ten správný mix hráčů ze skupiny o titul i ze skupiny o udržení? Tipy pro správné složení mančaftu najdete v našem nejnovějším článku. Sestavy pro 1. kolo nadstavby Fantasy ligy budou uzavřeny ...

Je čas si spravit chuť. Palát po nevydařené sezoně v NHL sní o šampionátu v Praze a shání lístky

Je jediným hráčem, který v posledních sedmi letech dokázal přerušit nadvládu Davida Pastrňáka ve Zlaté hokejce a získat ocenění pro nejlepšího českého hokejistu. I to je částečný důkaz, jak důležitého plejera reprezentace před mistrovstvím světa v Ondřeji Palátovi má. Byť on sám před generálkou v podobě Betano Hockey Games skromně říká: „Budu makat ...

Vettel vzdá hold legendárnímu Sennovi. V Imole se sveze v jeho McLarenu

Čtyřnásobný mistr světa formule 1 Sebastian Vettel vzdá při letošní Velké ceně Emilie Romagny na okruhu v Imole poctu Ayrtonu Sennovi, od jehož tragické smrti uplynulo ve středu 30 let. Německý pilot, jenž v roce 2022 ukončil kariéru, oznámil na sociálních sítích, že se na počest legendárního Brazilce projede po závodišti v jednom z jeho vozů. Řídi ...

Proč je pro Slavii nevýhodný triumf Dortmundu? Nepomůže ani místo navíc

Na první pohled to mohlo pro český fotbal vypadat nadějně. Borussia Dortmund díky středečnímu vítězství 1:0 nad PSG zajistila Německu bonusové místo v základní fázi Ligy mistrů v další sezoně, díky čemuž má sama jistotu kvalifikace. Tam ale nadšení končí. Ve zbývající části soutěže by konkrétně Slavii mohlo vyhovovat víc, kdyby Dortmund nakonec neu ...

ŽIVĚ: Čtvrtfinále MS hokejistů do 18 let Česko – Slovensko 1:1

Čeští mladíci zakončili boje ve skupině mistrovství světa překvapivou porážkou s Kazachstánem v prodloužení, nyní může nastat čas nápravy v klíčovém čtvrtfinálovém duelu se Slováky. Ti se naopak naladili vysokým vítězstvím 11:1 nad Norskem a do vedení šli brzy i proti českému týmu, když se v první přesilové hře trefil Tobias Tomík. V osmé minutě ...

Krásný zákrok k ničemu. Rittich zachytil puk za čárou, sezona mu nejspíš končí

Chybělo málo a třeba by slavil. Teď je kolem hokejového gólmana Davida Ritticha naopak nejasno. V nočním zápase NHL proti Edmontonu vytáhl fantastický zákrok lapačkou při střele Leona Draisaitla. Jenže puk v rukavici přešel brankovou čáru. Soupeř srovnal, pátý duel úvodního vyřazovacího kola nakonec vyhrál 4:3 a Los Angeles i s českým zástupcem vyp ...

ŽIVĚ: Čtvrtfinále MS hokejistů do 18 let Česko – Slovensko 0:1

Čeští mladíci zakončili boje ve skupině mistrovství světa překvapivou porážkou s Kazachstánem v prodloužení, nyní může nastat čas nápravy v klíčovém čtvrtfinálovém duelu se Slováky. Ti se naopak naladili vysokým vítězstvím 11:1 nad Norskem a do vedení šli brzy i proti českému týmu, když se v brzké přesilové hře trefil Tobias Tomík. Přímý přenos v ...

ŽIVĚ: Čtvrtfinále MS hokejistů do 18 let Česko – Slovensko

Čeští mladíci zakončili boje ve skupině mistrovství světa překvapivou porážkou s Kazachstánem v prodloužení, nyní může nastat čas nápravy v klíčovém čtvrtfinálovém duelu se Slováky. Ti se naopak naladili vysokým vítězstvím 11:1 nad Norskem. Přímý přenos vysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Klepiše po odchodu z Kladna získala Plzeň. Slibuje si pomoc v přesilovkách

Hokejový útočník Jakub Klepiš se stal novou posilou Plzně, s kterou uzavřel roční smlouvu. Devětatřicetiletý mistr světa z roku 2010 působil poslední dvě sezony v Kladně, s nímž dvakrát za sebou zachraňoval účast mezi elitou v baráži. O jeho příchodu do týmu Indiánů informoval klubový web Škody.