Maaxi.cz

Zavřel jsem oči a napálil to, řekl plzeňský kapitán Hejda

Kapitán jak má být. Takový je Lukáš Hejda u fotbalistů Plzně, když podruhé za sebou dal v lize vítězný gól. Jednatřicetiletý obránce před týdnem pomohl k triumfu 2:1 nad Českými Budějovicemi a v sobotu v zápase 9. kola zařídil lídrovi tabulky výhru 1:0 s Pardubicemi. Svou dvacátou ligovou branku dal v 75. minutě netradičně střelou zpoza šestnáctky.

Mohlo by vás zajímat

Černý v nastavení pečetil výhru Wolsburgu, Bayern padl ve Stuttgartu

Svým gólem sice pouze kosmeticky upravil výsledek, ale to Václavu Černému vůbec nevadí. Ve 32. kole německé ligy se ve třetí nastavené minutě prosadil do sítě Darmstadtu a upravil výsledek na konečných 3:0 pro Wolfsburg. Porážku utrpěl Bayern Mnichov, který prohrál se Stuttgartem 1:3 a na druhém místě na něj má už pouze dvoubodový náskok. ...

Černý se trefil v bundeslize. Pomohl Wolfsburgu k jasné výhře

Fotbalový reprezentant Václav Černý v 32. kole německé ligy skóroval při výhře Wolfsburgu 3:0 nad Darmstadtem. Bayern prohrál 1:3 ve Stuttgartu.

Horváth by se chtěl bavit, Ronaldo dát pět gólů. Jak se v nadstavbě zachová Plzeň?

Statistiky mluví jasně: zápasy týmů s rozdílnými motivacemi vyhrávají většinou ty, kterým o něco jde. Fotbalová Plzeň před startem nadstavby ví, že na 99,99 % zůstane na třetí příčce. Její duely se Spartou i Slavií přitom spolurozhodnou o titulu. Dokáže v nich ze sebe Viktoria, pro kterou je jasná priorita finále MOL Cupu (22. května v Doosan Aréně ...

Úvodní etapu Gira vyhrál ve spurtu Narváez

Úvodní etapu Gira d'Italia vyhrál ekvádorský cyklista Jhonatan Narváez ve spurtu tříčlenné skupiny s největším favoritem Tadejem Pogačarem.

Fotbalistky Slavie jsou potřetí v řadě českými šampionkami

Třetí titul v řadě si připsaly fotbalistky Slavie již tři kola před koncem nadstavbové části. Nad svými městskými rivalkami ze Sparty mají desetibodový náskok, který si pojistily výhrou 3:0 na hřišti Slovácka.

Č. Budějovice - Bohemians 2:1, efektivní domácí nasměroval k výhře Trummer

Dvě střely na bránu, dva góly. Fotbalisté Českých Budějovic prokázali mimořádnou efektivitu a na úvod skupiny o záchranu porazili Bohemians 2:1 a odlepili se ode dna tabulky. Oba jejich góly vstřelil Trummer. Na tu jeho první ještě zareagoval z penalty Kovařík, ale ta druhá z poslední minuta byla nakonec vítězná.

ONLINE: Slavia - Baník, Zima opět na lavičce, znovu nehraje ani Jurečka

Pokud vyhrají, přiblíží se minimálně do neděle Spartě na rozdíl jediného bodu. Slávističtí fotbalisté hrají na úvod nadstavbové části doma s Baníkem Ostrava. Utkání můžete od 18 hodin sledovat v podrobné online reportáži.

Pardubice - Zlín 2:0, cennou výhru vystřelili po přestávce Icha s Krobotem

Icha je pardubickým hrdinou. Kromě úvodního gólu totiž ještě v závěru z brankové čáry vykopl pokus Ikugara a zajistil tak domácím fotbalistům na úvod skupiny o záchranu důležité tři body. Těsně před zákrokem Ichy přidal druhou trefu střídající Krobot.

Jablonec - Karviná 3:2, domácí otáčeli v samotném závěru, rozhodl Náprstek

Dlouho to vypadalo, že na úvod skupiny o záchranu prohrají. Fotbalisté Jablonce ale v 89. a pak šesté nastavené minutě dvakrát udeřili zásluhou Martince s Náprstkem a Karvinou porazili 3:2. Od barážových pozic se tak vzdálili na šest bodů.

Pavlásek se v Madridu prvního titulu na okruhu ATP nedočkal

Tenista Adam Pavlásek se v Madridu prvního titulu na okruhu ATP nedočkal. Ve finále čtyřhry podlehl s Arielem Beharem páru Korda, Thompson 3:6, 6:7.

Karviná zažila šok. V Jablonci ztratila vedení i všechny body v samém závěru

31. kolo Fortuna ligy: Jablonec - Karviná 3:2

Slavia si pojistila titul. Fotbalistky mají před Spartou nedostižný náskok

Fotbalistky Slavie jsou potřetí v řadě českými šampionkami. Po výhře 3:0 na hřišti Slovácka mají tři kola před koncem nedostižný náskok před Spartou.

Trummer hrdinou Dynama, dvěma góly sestřelil Bohemians

31. kolo Fortuna ligy: České Budějovice - Bohemians 2:1

Zlín spadnul na dno, v Pardubicích neměl nárok

31. kolo Fortuna ligy: Pardubice - Zlín 2:0

Gólová nadílka na Julisce. Dukla rozstřílela Vlašim

Dukla Praha nedala v 26. kole druhé fotbalové ligy šanci Vlašimi a doma ji jasně porazila o čtyři góly 5:1. Fotbalisté Dukly výborně zvládli první poločas, kde padly všechny branky utkání, a rozhodlo se o vítězi utkání. Domácí stále drží vedení v lize a druhý Vyškov se k nim může v případě vítězství pouze přiblížit. ...

Fotbalisté Dukly rozdrtili Vlašim a upevnili si vedení v druhé lize

Fotbalisté Dukly rozdrtili v 26. kole druhé ligy Vlašim 5:1 a upevnili si vedení v tabulce. Pražský celek má čtyřbodový náskok před druhým Vyškovem, který nastoupí až v neděli. Favorit z Julisky rozhodl o vysokém vítězství už v úvodním dějství, kdy padlo všech šest branek.

První umístění mezi elitou. Judista Kopecký byl pátý na Grand Slamu v Dušanbe

Judista Adam Kopecký skončil ve váze do 81 kilogramů pátý na Grand Slamu v Dušanbe. Jednadvacetiletý český reprezentant dosáhl poprvé v kariéře na turnaji této elitní kategorie na umístění.

Rána pro italské fanoušky. Sinner se na domácím Masters nepředstaví

Italský tenista Jannik Sinner vynechá po zranění z Madridu i další antukový turnaj série Masters v Římě. Druhý hráč světového žebříčku na sociálních sítích uvedl, že kvůli problémům s pravou kyčlí příští týden domácí Italian Open hrát nebude.

Arsenal zvítězil nad Bournemouthem a vede ligu o čtyři body

Arsenal ve 36. kole Premier league, po vítězství 3:0 doma nad Bournemouthem, zvýšil náskok v čele tabulky na Manchester City na čtyři body. Manchester City má dva zápasy k dobru a Arsenal musí čekat na jeho případné zaváhání. Za Arsenal se v zápase prosadil Saka, který tak přidal 20. trefu v letošní sezoně.

Český hokej ocenil v Brně čtyři jubilanty ze Síně slávy

Před dnešním zápasem národního týmu se Švédskem na Českých hrách v Brně ocenil Český hokej na neoficiálním ceremoniálu čtyři vynikající hráče minulých let u příležitosti jejich životních jubileí. Památeční saka převzali členové Síně slávy František Pospíšil, který oslavil osmdesátiny, o pět let mladší Josef Paleček a Bohuslav Šťastný a šedesátník B ...

Hladký vychytal návrat Ipswiche do Premier League

Po dvaadvaceti letech si zahrají fotbalisté Ipswiche s českým brankařem Václavem Hladkým  Premier League. Do prestižní anglické soutěže se vrátí po jistém druhém místě, o kterém rozhodli domácí výhrou 2:0 nad Huddersfieldem.

Pasta musí přidat, zní z úst kouče Bostonu na adresu českého útočníka. Bruins čeká rozhodující duel

Hokejisty Bostonu po roce zase čeká rozhodující sedmý zápas 1. kola play-off. A hráči i fanoušci Bruins si určitě přejí, aby to v noci proti Torontu nedopadlo stejně jako loni s Floridou.

Hokejisté Velké Británie mají v nominaci na MS i střelce Kirka z Litvínova

Kanonýr Liam Kirk z Litvínova je největší hvězdou nominace hokejistů Velké Británie na mistrovství světa v Praze a Ostravě. Čtyřiadvacetiletý útočník, který se po roce stráveném na severu Čech upsal v Německu Eisbären Berlín, byl v roce 2021 na světovém šampionátu v Rize nejlepším střelcem a mezi elitou se představí potřetí. ...

Arsenal zametl s Bournemouthem a na City má čtyřbodový náskok

Fotbalisté Arsenalu v 36. kole anglické ligy porazili doma 3:0 Bournemouth a v čele tabulky mají čtyřbodový náskok na druhý Manchester City.

Hladký posunul Ipswich do Premier League

Brankář Václav Hladký vychytal fotbalistům Ipswiche v závěrečném kole druhé anglické ligy výhru 2:0 nad Huddersfieldem a postup do Premier League.

ŽIVĚ: Hokejisty čeká zápas proti Švédsku, chytat bude Mrázek. Utkání odvysílá Radiožurnál Sport

Hokejová reprezentace nastoupí v druhém utkání na Českých hrách (Betano Hockey Games) v Brně proti Švédsku. Zápas závěrečného turnaje Euro Hockey Tour začne v 16.00 a stanice Radiožurnál Sport ho odvysílá v přímém přenosu.

Ipswich s Hladkým v bráně slaví. Výhrou stvrdil návrat do Premier League

Po dlouhých dvaadvaceti letech se vrací mezi anglickou fotbalovou elitu. Ipswich, jehož branku hájí Václav Hladký, si v posledním kole druhé ligy pojistil výhrou 2:0 nad Huddersfieldem druhé místo a přímý postup.

Hokejisté Finska na turnaji v Brně podruhé vyhráli, zdolali Švýcarsko

Výborná defenzíva a kompaktní herní projev zatím zdobí finské hokejisty na Českých hrách v Brně. Po domácím týmu porazili Švýcarsko 3:1 a zůstávají bez ztráty bodu.

Paráda, já snad nikdy nevyhrál! Vylosovali jsme první výherce hokejové soutěže

Velká soutěž o vstupenky na hokejové mistrovství světa, které startuje v Praze a Ostravě už v pátek, zná své první výherce. V sobotu se mohli radovat Jan Řeřicha z Plzně a Petr Vrzák z Ústí nad Labem. Kdo bude další? Losujeme každý den. Do slosování se dostanete, pokud v článcích na iDNES.cz nasbíráte během dne 20 puků. ...

Siniaková si zahraje finále turnaje nižší kategorie v Lleidě

Kateřina Siniaková postoupila do finále antukového turnaje nižší kategorie WTA 125 ve španělské Lleidě. Česká tenistka se na Catalonia Open přihlásila poté, co minulý týden ve Španělsku vypadla hned v prvním kole velkého turnaje v Madridu.

Finsko přetlačilo na Českých hrách Švýcary

Hokejisté Finska porazili na Českých hrách v Brně Švýcarsko 3:1 a mají po dvou zápasech plný počet bodů. Švýcaři prohráli i jedenáctý zápas v EHT.

SESTŘIH: Také Švýcaři okusili trpělivou finskou hru. Další vítězství Suomi v Brně režíroval Puistola

Druhý zápas, podobný charakter a další triumf. Finové si na Českých hrách v Brně po domácím výběru poradili také se Švýcary, když se radovali po výsledku 3:1. Přímý přenos utkání Česko – Švédsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 15:40.

Tour bez Vingegaarda? Doufáme, že bude obhajovat titul, zní z jeho týmu

Navzdory těžkému pádu a zranění Jonase Vingegaarda jeho tým Visma-Lease a Bike věří, že se dánský cyklista obhajoby Tour de France zůčastní. Vingegaard se od pádu v závodu Kolem Baskicka ještě na kole nepředstavil, chybět by měl i na generálce Tour Critérium du Dauphiné. Jeho tým však dělá vše proto, aby 29. června start stojedenáctého ročníku "S ...

Falešná videa jako důkaz spiknutí. MOV potrestal bývalého funkcionáře Sabaha

Někdejší vlivný funkcionář olympijského hnutí šajch Ahmad Fahad Sabah z Kuvajtu dostal od Mezinárodního olympijského výboru (MOV) zákaz činnosti na 15 let. Suspendace je důsledkem rozhodnutí švýcarského odvolacího soudu, který letos potvrdil pro bývalého šéfa Asociace národních olympijských výborů (ANOC) trest za padělání. Uvedla to agentura AP. ...

ONLINE: Nadstavba startuje souboji o záchranu. Hrají Zlín, Karviná i Pardubice

Ve fotbalové lize začíná nadstavbová část. Sobotní program 1. kola nabízí od 15 hodin tři utkání skupiny o záchranu: poslední Budějovice hrají s Bohemians, Jablonec s Karvinou a Zlín v Pardubicích. Všechny zápasy můžete sledovat v podrobných online reportážích.

Také Švýcaři okusili trpělivou finskou hru. Další vítězství Suomi v Brně režíroval Puistola

Druhý zápas, podobný charakter a další triumf. Finové si na Českých hrách v Brně po domácím výběru poradili také se Švýcary, když se radovali po výsledku 3:1. Přímý přenos utkání Česko – Švédsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 15:40.

Další kandidát na trenérskou lavičku Bayernu Mnichov? Podle médií Lopetegui

Po odřeknutí Ralfa Rangnicka obrátil Bayern Mnichov podle německých médií pozornost při hledání nového trenéra na Julena Lopeteguiho. Sedmapadesátiletý bývalý kouč španělské fotbalové reprezentace či Realu Madrid je aktuálně bez angažmá.

Šest mistrů světa včetně Bedarda. Kanada veze do Prahy hvězdy

Šest mistrů světa a tři vítěze Stanleyova poháru mají v úvodní dvaadvacetičlenné nominaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě hokejisté Kanady. V kádru obhájců titulu nechybí dvě jedničky draftu NHL Owen Power z Buffala, který je šampionem z roku 2021, a Connor Bedard z Chicaga. Jediným hráčem mimo NHL je sedmnáctiletý útočník Macklin Celebrini ...

ŽIVĚ: Euro Hockey Tour Švýcarsko – Finsko 0:3

Druhým hracím dnem pokračují České hry v Brně. O celkovou druhou příčku v Euro Hockey Tour nadále usilují Finové, kteří na úvod porazili českou reprezentaci 4:1, Švýcaři skončí poslední. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, duel Česko – Švédsko startuje v 16:00.

Šerm jako láska už 60 let. Kučera dodnes pravidelně trénuje, rád by na MS veteránů

Neuvěřitelných šedesát let se šermu věnuje letos 75letý Jan Kučera z Karlových Varů. Během sportovní kariéry procestoval spoustu zemí, rád předává zkušenosti také mladším šermířům. Ani na prahu pětasedmdesátin se nechce soutěžení vzdát. Pokud vše půjde dle plánu, letos by chtěl vyrazit na veteránské mistrovství světa do Dubaje. ...

Dalším kandidátem na pozici trenéra Bayernu Mnichov je podle médií Lopetegui

Po odřeknutí Ralfa Rangnicka obrátil Bayern Mnichov podle německých médií pozornost při hledání nového trenéra na Julena Lopeteguiho. Sedmapadesátiletý bývalý kouč španělské fotbalové reprezentace či Realu Madrid je aktuálně bez angažmá.

ONLINE: Italské Giro začíná. Kdo se jako první oblékne do růžové?

Cyklistická sezona se oficiálně přehoupla do období Grand Tour. Sto čtyřiceti kilometry z Venaria Reale do Turína začíná v sobotu 107. ročník Gira d’Italia. Nezvykle kopcovitá úvodní etapa příliš nenahrává sprinterům. Nejtěžší stoupání dne pouhých dvacet kilometrů před cílem naopak dává šanci výbušným vrchařům, a pole favoritů na první růžový dres ...

ONLINE: Boj o titul v Anglii pokračuje. Nejdřív hraje Arsenal, pak nastoupí City

Tři kola před koncem mají fotbalisté Arsenalu na čele Premier League jednobodový náskok před Manchesterem City, který však odehrál o zápas méně. Jaká bude situace po 36. kole? Arsenal se ve 13.30 představí na půdě Bournemouthu, City hrají s Wolverhamptonem od 18.30. Tyto i zbylé sobotní zápasy můžete sledovat v podrobných online reportážích. ...

Vyrovnat Svědíkovy úspěchy? Nadlidský úkol, říká Habanec, jenž formoval Slovácko

Svatopluk Habanec má Slovácko pořád v srdci. Z Uherského Hradiště odcházel před osmi lety jako první trenér, který v klubu odkoučoval více než sto zápasů v nejvyšší fotbalové soutěži (116). Dobrovolně a před vypršením smlouvy stejně jako teď Martin Svědík, který mezitím překonal veškeré jeho klubové rekordy.

Budu připravená na dvě čtvrtky v jeden den, říká atletka Vondrová před štafetami na Bahamách

Atletické štafety z celého světa se chystají na mítink, který je klíčový směrem ke kvalifikaci na olympijské hry. Na Bahamách chtějí své naděje prodat i čeští reprezentanti, kteří si mohou zajistit účast v Paříži.

ŽIVĚ: Euro Hockey Tour Švýcarsko – Finsko 0:2

Druhým hracím dnem pokračují České hry v Brně. O celkovou druhou příčku v Euro Hockey Tour nadále usilují Finové, kteří na úvod porazili českou reprezentaci 4:1, Švýcaři skončí poslední. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, duel Česko – Švédsko startuje v 16:00.

Vzpomínky legend: Jaromír Jágr

Brněnský rébus. Rulík bude muset učinit ještě deset škrtů

Před nabitým reprezentačním kádrem české hokejové reprezentace čítajícím stále ještě 35 jmen jsou poslední dvě šance, jak ještě během víkendových zápasů brněnského turnaje přesvědčit kouče Radima Rulíka o tom, kdo by neměl na mistrovství světa v Praze chybět.

Plzeň si při vstupu do nadstavby připomene konec druhé světové války

Fotbalová Viktoria vstoupí do nadstavby nedělním domácím duelem proti Mladé Boleslavi (výkop v 15.00) a při této příležitosti si stejně jako Plzeň a celý kraj připomene konec druhé světové války. Na Utkání svobody čeká fanoušky bohatý doprovodný program ve Štruncových sadech i velká fanzóna.

Hodnocení bývalých spoluhráčů? Budu se snažit to vybalancovat, mluvit upřímně i kriticky, říká Francouz

S Českými hrami, poslední akcí Euro Hockey Tour, se sžívá před startem domácího světového šampionátu s novou rolí experta České televize. Bývalý brankář Pavel Francouz, jenž v dubnu ohlásil vzhledem k přetrvávajícím zdravotním potížím konec kariéry, se z pozice aktivního hráče proměnil v pozorovatele, což s sebou nese i mnohá úskalí, kterých si j ...