Maaxi.cz

Němci spustili brankostroj i proti Francouzům, zářil tříbodový Stachowiak

Nejlepší ofenzivu (34 gólů) má na mistrovství světa aktuálně Německo. Obhájci stříbrných medailí sice v polovině duelu s Francouzi prohrávali 2:3, ale nepříznivý vývoj dokázali otočit a zvítězit 6:3. Na ostravském ledě řádila zejména první formace s centrem Wojtkem Stachowiakem, který se blýskl dvěma brankami a asistencí. Němci proto v neúplné tabulce poskočili ve skupině B na druhé místo před USA, Američané však mají utkání s Lotyši k dobru. Podrobnosti připravujeme.

Mohlo by vás zajímat

Chci dokázat, co je v mých letech možné, říká Jágr a trénuje jako když hrál NHL

Věk a výkonnost. To chce dvaapadesátiletý Jaromír Jágr otestovat ve své poslední sezoně na ledě, na kterou se slavný hokejový útočník pečlivě připravuje. Majitel kladenských Rytířů zopakoval, že se chce maximálně připravit a ověřit si, zda je ve svém věku ještě schopen hrát hokej na vrcholové úrovni. V posledních dvou sezonách totiž odehrál vždy ...

Na olympiádu bez Mbappého. Francouz chybí v předběžné nominaci trenéra Henryho

Hvězdný francouzský útočník Kylian Mbappé na olympijských hrách v Paříži hrát nebude. Pětadvacetiletý fotbalista, který by měl v nejbližších dnech odejít z Paris St. Germain do Realu Madrid, chybí v předběžné nominaci trenéra Thierryho Henryho.

Obžalovaný funkcionář Flégl rezignoval na funkci v dozorčí radě tenisového svazu

Korupční aféra kolem Českého tenisového svazu přináší změny ve vedení. Vojtěch Flégl už není členem dozorčí rady. Obviněný funkcionář na funkci rezignoval dopisem. Flégl je spolu s prezidentem svazu Ivo Kaderkou stíhaný za podvody se státními dotacemi. Kaderka by měl dát svou funkci k dispozici na mimořádné valné hromadě 7. června. ...

Jágr se připravuje na poslední sezonu, poprvé s kondičním trenérem

Turecko šílí z Mourinha. Vaše sny jsou nyní i mými, říká slavný kouč

Portugalský fotbalový trenér Jose Mourinho se již představil fanouškům tureckého klubu Fenerbahce Istanbul. Ti ho přivítali zaplněnými tribunami a zapálenými světlicemi.

David Kalous o začátku přípravného kempu fotbalové reprezentace

Fotbalisté odcestovali na kemp do Schladmingu, Barák se připojí v pondělí

Flégl před valnou hromadou tenisového svazu rezignoval na post v dozorčí radě

Obviněný funkcionář Vojtěch Flégl rezignoval na pozici člena dozorčí rady Českého tenisového svazu. Vyplývá to z dopisu, který má ČTK k dispozici. Flégl je spolu s prezidentem svazu Ivem Kaderkou stíhaný za podvody se státními dotacemi. Kaderka by měl dát svou funkci k dispozici na mimořádné valné hromadě, která se uskuteční 7. června. ...

Rybakinová si na Roland Garros zahraje čtvrtfinále, dál jde i Sabalenková

Světová tenisová čtyřka Jelena Rybakinová z Kazachstánu si poradila s Elinou Svitolinovou 6:4 a 6:3 a podruhé v kariéře postoupila na pařížské antuce do čtvrtfinále. O premiérové semifinále se předloňská wimbledonská šampionka střetne s Italkou Jasmine Pailiniovou. Mezi nejlepší osmičkou je po výhře 6:2 a 6:3 nad Američankou Emmou Navarrovou svět ...

Obviněný Flégl rezignoval na pozici v dozorčí radě tenisového svazu

Obviněný funkcionář Vojtěch Flégl dnes rezignoval na pozici člena dozorčí rady Českého tenisového svazu (ČTS). Vyplývá to z dopisu, který má ČTK k dispozici. Flégl je spolu s prezidentem svazu Ivo Kaderkou stíhaný za podvody se státními dotacemi. Kaderka by měl dát svou funkci k dispozici na mimořádné valné hromadě, která se uskuteční 7. června. ...

Jágr: Na Kladně to bude moje poslední sezona. Změnil jsem pohled na svůj život

Nadcházející ročník bude pro Jaromíra Jágra tím posledním v dresu kladenských Rytířů, jejichž je i majitelem. Dvaapadesátiletý hokejový útočník by zároveň oproti minulým letem rád odehrál celou sezonu, dokonce si kvůli tomu najal osobního trenéra.

Češi podcenili Chorvaty a museli dohánět, druhou výhru na ME v malém fotbalu ale nakonec získali

Česká reprezentace v malém fotbalu si na mistrovství Evropy v Bosně a Hercegovině připsala druhé vítězství ve skupině. Chorvatsko porazila po obratu v závěru 4:3 a přiblížila se postupu do osmifinále.

Češi podceniki Chorvaty a museli dohánět, druhou výhru na ME v malém fotbalu ale nakonec získali

Česká reprezentace v malém fotbalu si na mistrovství Evropy v Bosně a Hercegovině připsala druhé vítězství ve skupině. Chorvatsko porazila po obratu v závěru 4:3 a příblížila se postupu do osmifinále.

Asistent trenéra Českých Budějovic se ohradil proti zpoždění výplat. Podle klubu tím porušil smlouvu

Fotbalový klub Dynamo České Budějovice se v neděli zachránil v nejvyšší soutěži. Na pozápasové tiskové konferenci promluvil asistent trenéra Jiří Kladrubský, před novináři se ohradil proti zpoždění výplat. Také vyzval majitele, aby konkrétně uvedl, jaká je budoucnost klubu. V reakci na asistentův výstup klub vydal tiskovou zprávu, ve které uvádí, ž ...

Udus se rubly! Slovenský bek podepsal v Rusku a hlásí: Lidé mi přejí smrt

Stejně jako několik krajanů učinil nepopulární kariérní krok. Takový, o kterém dopředu věděl, že vyvolá vlnu nevole. Mário Grman se nijak netajil tím, co hrálo při jeho rozhodování roli. „Nebudu lhát, jdu tam kvůli penězům,“ odůvodnil slovenský hokejista podpis smlouvy s ruským Vladivostokem.

Malé mistrovství světa jen pro vyvolené. Atletika chystá novou globální akci

Světová atletika bude pořádat nový globální šampionát. Na třídenní akci s názvem World Athletics Ultimate Championship bude startovat osm až 16 atletů v každé disciplíně. Rozdělí si na prémiích deset milionů dolarů (asi 228 milionů korun). První ročník tohoto klání se uskuteční od 11. do 13. září 2026 v Budapešti. Mezinárodní federace to oznámila n ...

Macronovi se sen nesplní, Mbappé si na olympiádě nezahraje

Hvězdný francouzský útočník Kylian Mbappé na olympijských hrách v Paříži hrát nebude. Pětadvacetiletý fotbalista, který by měl v nejbližších dnech odejít z Paris St. Germain do Realu Madrid, chybí v předběžné nominaci trenéra Thierryho Henryho.

Po 20 letech s trenérem. Jágr už se chystá na poslední sezonu v Kladně

Jaromír Jágr už se připravuje na svou poslední sezonu v dresu extraligového Kladna. Dvaapadesátiletý hrající majitel Rytířů na tiskové konferenci v Praze zopakoval, že se chce maximálně připravit a ověřit si, zda je ve svém věku ještě schopen hrát hokej na vrcholové úrovni.

Nic mě netlačí, můžu hrát dobře na každém povrchu, říká Vondroušová. Po těžkém období se jí znovu daří

Tenistce Markétě Vondroušové se na posledních grandslamech daří. Na trávě, betonu i teď na antuce dosáhla minimálně na čtvrtfinále.

Vedení Dynama se ohradilo proti kritice Kladrubského, zváží jeho další působení v klubu

Českobudějovický fotbalový klub se v prohlášení na webu ohradil proti slovům asistenta trenéra Jiřího Kladrubského, podle něhož vedení dluží hráčům výplaty. Osmatřicetiletý bývalý obránce to řekl po nedělní remíze 1:1 v baráži na hřišti Táborska, po které se Dynamo udrželo v nejvyšší soutěži.

Macháč v Paříži postoupil do osmifinále deblu, v singlu se raduje Rybakinová

Grandslamový turnaj Roland Garros se přehoupl do druhého týdne, čeští tenisté jdou v pondělí do akce rámci deblových soutěží. Své účinkování má úspěšně za sebou Tomáš Macháč, který spolu s Čang Č’-čenem postoupil do osmifinále. Dále se na kurtu objeví například Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková dokonce rovnou dvakrát. Singlový program pokračuj ...

Obránce Zeman bude i v příští sezoně hájit barvy hokejistů Litvínova

Hokejový obránce Denis Zeman bude i v příští extraligové sezoně oblékat dres Litvínova. S vedením Severočechů se třiadvacetiletý chomutovský rodák dohodl na prodloužení kontraktu. Klub o tom informoval na webu.

Rybakinová si na Roland Garros zahraje podruhé čtvrtfinále

Světová tenisová čtyřka Jelena Rybakinová z Kazachstánu si poradila s Elinou Svitolinovou 6:4 a 6:3 a podruhé v kariéře postoupila na pařížské antuce do čtvrtfinále. O premiérové semifinále se předloňská wimbledonská šampionka střetne s vítězkou duelu Elina Avanesjanová – Jasmine Pailiniová.

ŽIVĚ: ME v malém fotbalu Česko – Chorvatsko

Českou reprezentaci v malém fotbalu čeká na mistrovství Evropy v Bosně a Hercegovině druhý zápas ve skupině. Soupeřem svěřenců Stanislava Bejdy bude Chorvatsko. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Rybakinová je po výhře nad Svitolinovou ve čtvrtfinále Roland Garros

Světová tenisová čtyřka Jelena Rybakinová z Kazachstánu postoupila podruhé na Roland Garros do čtvrtfinále. Předloňská wimbledonská vítězka porazila dnes na pařížské antuce Ukrajinku Elinu Svitolinovou 6:4, 6:3. O premiérové semifinále se utká s Ruskou Elinou Avanesjanovou, nebo Italkou Jasmine Paoliniovou.

Dynamo reaguje na slova Kladrubského: Porušil smlouvu, klub zváží jeho další působení

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Českobudějovické Dynamo se ohradilo proti výrokům asistenta trenéra Jiřího Kladrubského, který po nedělní úspěšné baráži o první ligu v Táborsku mimo jiné mluvil o špatné finanční situaci v klubu, chybějících výplatách nebo velkém odchodu hráčů po sezoně. Jihočeši ve svém prohlášení uvedli, že zváží další Klad ...

Slončík míří do Plzně. Viktorka je obrovská výzva, těší se reprezentant

Kariérní přestup z domovského Zlína podepsal devatenáctiletý záložník Tom Slončík. Mládežnický reprezentant od léta posílí fotbalisty Plzně, kde mu smlouva poběží čtyři roky. Nejvíce se těší na evropské poháry. Viktoria o tom informovala na svém webu.

Přívratský na závěr SP v Mnichově skončil sedmý

Sportovní střelec Jiří Přívratský zakončil Světový pohár sedmým místem ve vzduchové pušce. V Mnichově jej ještě čeká předolympijská zkouška mixu s Veronikou Blažíčkovou.

Výplaty dlužíme dva dny, tvrdí Budějovice. Kladrubskému pohrozily vyhazovem

Vedení fotbalových Českých Budějovic reaguje na vyjádření asistenta trenéra Jiřího Kladrubského na pozápasové tiskové konferenci po zvládnuté baráži. V prohlášení však vlastně jen potvrzuje, že hráči nemají zaplacené výplaty a v prodlení jsou dva dny. Ohledně budoucnosti klub dál mlčí a Kladrubskému hrozí vyhazov. ...

Plzeň získala ze Zlína talentovaného Slončíka. Dostal smlouvu na čtyři roky

Před týdnem po posledním utkání v Jablonci měl slzy v očích, protože se Zlínem sestoupil do druhé ligy. V pondělí Tom Slončík s úsměvem pózoval s dresem Plzně. Devatenáctiletý záložník ve třetím týmu uplynulé sezony podepsal smlouvu na čtyři roky.

Iga? Umí hrát jako šílenec. Vondroušová jde na jedničku, která nemilosrdně drtí

Tenisová kariéra Markéty Vondroušové dosud v pravidelných dvouletých intervalech střídala vrcholy a strasti, avšak nyní se zdá, že se ustálila. A na té nejvyšší úrovni. Tuze šikovná levačka loni ovládla Wimbledon a na US Open došla mezi poslední osmičku, další minimálně čtvrtfinálovou účast přidává na probíhajícím Roland Garros. ...

Olympionička Artamonová v Brně podlehla Mašové

Rozchod je minulostí. Jsme opět spolu, hlásí nejslavnější sportovní pár současnosti

Odloučení, které netrvalo ani měsíc. Jeden z nejslavnějších sportovních párů současnosti je opět spolu. Španělská tenistka Paula Badosaová a světová devítka Řek Stefanos Tsitsipas se dali znovu dohromady.

Zase dědina. Vyškovské fotbalisty čeká další výprodej, ale cíle zůstávají

Uklidnil poslední rozmíšku mezi střídačkami, podal po prohře 0:1 v Karviné ruce zachráněným soupeřům a šel chystat další druholigový ročník. Trenér vyškovských fotbalistů Jan Kameník už po nedělním utkání myslel na příští sezonu. Tým s obrovskou fluktuací hráčů totiž zase čeká zemětřesení. „Chtěl bych mít určitě více jasno. Ambice Vyškovu ale zůsta ...

Nejlepší brankář 20. století. Sovětský fotbalista si zachytal na olympiádě a získal titul mistra Evropy

Každé fotbalové mistrovství Evropy přineslo nespočet příběhů a zajímavých událostí. U příležitosti blížícího se šampionátu v Německu v seriálu Radiožurnálu Sport některé z nich připomínáme. Přečtěte si příběh legendárního gólmana Lva Jašina, který v roce 1960 pomohl Sovětskému svazu k triumfu na Euru.

Kouč chce pro Olomouc vzbudit obra, cílem je udržet jádro pohromadě

Američan Andrew Hipsher je prvním trenérem basketbalového Olomoucka, který po přesunu klubu z Prostějova do krajského města v roce 2021 vydrží u mužstva déle než jednu sezonu. Třiačtyřicetiletý kouč povede BK Redstone v Národní basketbalové lize i příští sezonu, v níž bude obhajovat postup do čtvrtfinále nejvyšší české soutěže. ...

Plzeň představila první letní posilu

První letní posilou fotbalistů Plzně je záložník Tom Slončík. Mládežnický reprezentant přestoupil ze Zlína a podepsal čtyřletou smlouvu.

Opavské fotbalisty převezme Zápotočný. Ve Slezsku má dvouletou smlouvu

Opavské fotbalisty bude ve druhé lize trénovat Tomáš Zápotočný. Slezský FC na webu uvedl, že s bývalým obráncem s reprezentačními zkušenostmi podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí.

Do Saúdské Arábie jsem nešel za penězi. Gerrard sklízí posměch

Měl špičkovou kariéru jako fotbalista, slušně započal i trenérskou dráhu. Po prvním vyhazovu z Premier League ale Steven Gerrard opustil Evropu a kývl na nabídku ze saudskoarabské ligy. „Finančně jsem zajištěný na dlouhou dobu. Do Saúdské Arábie jsem nešel za penězi,“ tvrdí legenda Liverpoolu v interview pro The Telegraph. ...

Návrat se bortí. McGregor řádil v baru, UFC zrušilo tiskovku

Planý poplach, nebo předzvěst zkaženého plánu? Slavná UFC v těchto hodinách řeší trable v souvislosti s legendárním bojovníkem Conorem McGregorem, jehož návrat do klece 30. června na turnaji UFC 303 je dost možná v ohrožení. Ir byl zhruba měsíc před bojem zachycen, jak řádí v jednom z klubů, záběry se dokonce dostaly k šéfovi zámořské organizace, k ...

I v Česku dáváte zápisné? Slovák Korenčík posílil olomouckou Moru

Už čtvrtou posilu pro nadcházející ročník extraligy přivítali hokejisté Olomouce. Dres kohoutů obleče čtyřiadvacetiletý slovenský obránce Marek Korenčík.

Opava má nového kouče, trénovat ji bude Zápotočný

Fotbalisty Opavy bude v druhé lize trénovat Tomáš Zápotočný. Slezský FC na webu uvedl, že s bývalým obráncem s reprezentačními zkušenostmi dnes podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí.

Za rok chceme přímý postup. Teď chyběl kus štěstí, myslí si táborský kouč

Byli kousek od prodloužení a dost možná i od historického postupu do první ligy. Fotbalistům Táborska chyběl malý krok, aby svalili jihočeského rivala z Budějovic. Jejich celkově úspěšná sezona tak skončila v baráži. „Zasloužili jsme si jít alespoň do prodloužení,“ uvedl táborský kouč Roman Nádvorník po remíze 1:1 v odvetě. ...

Hradecký trenér vyhlíží Vlkanovu: Přinesl by zkušenosti a obrovský drajv

Krásný příklad toho, jak s jídlem roste chuť. V případě Davida Horejše více než pochopitelná záležitost. I přesto, že když do fotbalového Hradce v únoru přicházel, tak byla jeho hlavním úkolem prostá záchrana v 1. lize. Když hodnotil poslední zápas sezony, tak byl smutný z toho, že se nepovedla do konce dotáhnout cesta do pohárové Evropy. ...

Scénáře pro hokejové Ústí: druhá liga či restart jako v Chomutově

Další pokus o záchranu ústeckého hokeje, který brzdil téměř třímilionový dluh. ÚSTÍ NAD LABEM Nemaluje vzdušné zámky jako jeho předchůdce Mikael Agateljan. Podnikatel a televizní kameraman Pavel Šíma se snaží s kolegy aspoň částečně zalátat dluhy a otevřeně říká: „Pokud nám město nepřiklepne druhou část dotace, budeme muset do krajské ligy a jít ce ...

Dojížděli jsme na záložní baterky. Bylo to na morál, přiznal po úspěšné baráži českobudějovický Čermák

V příští sezoně si znovu první ligu zahrají fotbalisté Dynama České Budějovice. Rozhodli o tom ve druhém barážovém utkání, ve kterém remizovali s Táborskem 1:1.

Uspěl, přesto asi skončí. „Masér“ Bielan platí za absenci trenérské licence

Po závěrečném hvizdu rozhodčího Dalibora Černého, který ukončil barážové dvojutkání s Vyškovem si v Karviné hodně oddychli. Slezané porazili druholigového protivníka dvakrát 1:0, a i příští sezonu budou hrát první ligu. Otázkou zůstává, s jakým kádrem a kdo je povede. Úspěšné trenérské duo Marek Bielan a Radim Grussmann to zřejmě nebude. ...

Nadal na olympiádě je nesmysl, zuří španělský tenista

Přijít o účast na olympiádě? Rozhodně jedno z největších zklamání, které může sportovec zažít. Španělský tenista Pedro Martínez si pod olympijskými kruhy v Paříži nezahraje. Jeho pozici zaujme Rafael Nadal – na základě chráněného žebříčku.

Střelci made in Varnsdorf. Prorazí mladé pušky Samko a Vojta i v lize?

Každý hledá střelce, fotbalový Varnsdorf jich měl ve druhé lize na rozdávání. Ofenzivní letku z Kotliny táhli osmigólový Denny Samko, na něhož občas volají Maradono, i vytáhlý Matyáš Vojta, který stihl sedm tref jen za jaro. Oba hostovali z prvoligových klubů.

Skotským fotbalistům bude na ME chybět zraněný útočník Dykes

Skotsku bude na blížícím se mistrovství Evropy chybět útočník Lyndon Dykes. Osmadvacetiletý fotbalista si v přípravě národního týmu poranil koleno. Reprezentace o tom informovala na sociálních sítích.