Maaxi.cz

ONLINE: Druhá časovka. Profil nahrává rovinářům, na trati už bojuje Černý

Cyklisté podruhé na Giru zkouší časovku, na rozdíl od té první je dnes profil rovinatý. Svědčit by tak měl mimo jiné největšímu favoritovi Filippu Gannovi, který skončil před týdnem druhý za lídrem závodu Tadejem Pogačarem. Jedenácté místo v celkové klasifikaci ve své slabší disciplíně hájí Jan Hirt, na skvělý výsledkem myslí Josef Černý. 14. etapu sledujeme od 13:40 v podrobné online reportáži.

Mohlo by vás zajímat

Liberec hlásí posilu do útoku se zkušenostmi z NHL

Ofenzivu hokejistů Liberce posílil Christian Thomas z Bolzana. Dvaatřicetiletý Kanaďan se zkušenostmi z NHL podepsal roční smlouvu s opcí.

Spartě slíbil třicet gólů, nedal jediný. Teď Pan Vášnivý kopíruje Ronalda

Tak schválně: Portugalec, kterému táhne na čtyřicet, rok co rok střílí patnáct a víc gólů a kariéru dohrává na Blízkém Východě. Kdo je to? Už se vám chce odpovědět? Tak si radši ještě počkejte na poslední nápovědu: Před devíti lety se mihl v české lize.

Taekwondo má dvojí zastoupení v Paříži. Štolbovou doplní i Hronová

Premiérová česká účast pod pěti kruhy a hned dvojitá reprezentace. Taekwondistka Dominika Hronová se i přes úvodní nezdar v kvalifikaci do Paříže v kategorii do 57 kilogramů probojovala a doplní tak Patru Štolbovou.

Gruzínská premiéra na Euru. Trenér Sagnol sází na propojení a atmosféru

Dlouhá léta se Gruzie marně pokoušela dostat na velký šampionát. Sedmkrát neuspěla v kvalifikaci na mistrovství světa i Evropy. Povedlo se jí to až na patnáctý pokus v dramatickém duelu s Řeckem, kdy postoupila po výsledku 0:0 a 4:2 po penaltovém rozstřelu přímo na Národním stadionu v Tbilisi. Co od ní čekat na Euru? ...

ŽIVĚ: Před zápasem Turecko – Gruzie

ŽIVĚ: Předzápasový program utkání Turecko – Gruzie

Nejbizarnější účes Eura. Ujistili mě, že to v televizi nebude poznat, vzkázala legenda

Pravé stehno Roberta Lewandowského. Nos Kyliana Mbappého. A nově hlava Landona Donovana. Mezi nejpropíranější části těl na fotbalovém Euru se zařadil i účes americké legendy, která šampionát v Německu hodnotí jako expert zámořské Fox Sports. Na sociálních sítích sklidil Donovan nevídaný posměch. „Zasloužil jsem si to,“ vzkázal bývalý profík zprostř ...

Titul po 17 letech. Horford je starší než trenér, parťák by pro něj proskočil zdí

Největší podíl na rekordním 18. titulu v klubové historii bezpochyby mají Jayson Tatum a Jaylen Brown, vždyť oba ve finálové sérii průměrovali více než 20 bodů na zápas. V dresu Bostonu si ale triumf v NBA ještě víc vychutnává jiný basketbalista. Al Horford se totiž prvenství dočkal po 17 sezonách ve slavné soutěži a neuvěřitelných 186 zápasech v p ...

Berlínské zóny pro fanoušky Eura zůstanou zavřené

Berlínské zóny pro fanoušky fotbalového mistrovství Evropy jsou dnes kvůli varování meteorologů uzavřené. V Lipsku, kde hraje ČR, zůstávají otevřené.

Taekwondistka Hronová se kvalifikovala na olympijské hry

Taekwondistka Dominika Hronová se kvalifikovala na olympijské hry a v Paříži doplní Petru Štolbovou. Čeští taekwondisté dosud na OH nestartovali.

Slovákům pomohl VAR i speciální čip v míči, který funguje na principu EKG

Hned tři gólové situace musel přehodnocovat videorozhodčí (VAR) v utkání mezi Belgií a Slovenskem (0:1) a ve všech případech rozhodl ve prospěch slovenské reprezentace. Zatímco dvakrát se jednalo o přehodnocení ofsajdové situace, ve třetím případě se řešil dotek ruky s míčem ještě před finálním zakončením, při němž sehrála hlavní roli nejnovější ...

Fotbalová minuta historie – 18. června

S mladými můžeme překvapit. Rozehnal o Euru, Sadílkovi i časech v nároďáku

Už v úterý (21. 00) nastoupí česká fotbalová reprezentace k úvodnímu zápasu letošního mistrovství Evropy. Výběr trenéra Ivana Haška se v Lipsku utká s hvězdami prošpikovaným Portugalskem. V ochozech bude zápas sledovat se svojí rodinou také David Rozehnal.

Na Portugalce se třemi útočníky, přejí si čtenáři. Rádi by viděli Černého i Baráka

Silného soupeře by se nezalekli a vsadili by na ofenzivu. České fotbalisty čeká úvodní utkání Eura s Portugalskem a čtenáři iDNES.cz radí trenéru Ivanu Haškovi zvolit rozestavení se třemi útočníky. Patrika Schicka by měli doplnit Václav Černý a Adam Hložek, v záloze by pak vedle kapitána Tomáše Součka měl hrát Antonín Barák. ...

Fotbalisté Budějovic podle Ondráška čekají na výplaty, možná nezahájí přípravu

Fotbalisté Českých Budějovic ve čtvrtek možná nezahájí letní přípravu, protože klub jim stále dluží výplaty. Serveru iDNES.cz to řekl bývalý reprezentační útočník Zdeněk Ondrášek.

V Budějovicích to vře. Fotbalistům podle Ondráška chybí výplaty, možná nezahájí letní přípravu

Mezi tuzemskou elitou se v baráži zachránili, ale pohodové rozpoložení v kabině Českých Budějovic rozhodně nevládne. Fotbalisté Dynama ve čtvrtek možná ani nezahájí letní přípravu, protože jim klub stále dluží výplaty. Serveru iDNES.cz to řekl bývalý reprezentant Zdeněk Ondrášek.

V Budějovicích to vře. Fotbalisté podle Ondráška čekají na výplaty, možná nezahájí přípravu

Mezi tuzemskou elitou se v baráži zachránili, ale pohodové rozpoložení v kabině Českých Budějovic rozhodně nevládne. Fotbalisté Dynama ve čtvrtek možná ani nezahájí letní přípravu, protože jim klub stále dluží výplaty. Serveru iDNES.cz to řekl bývalý reprezentant Zdeněk Ondrášek.

Kometa je velký klub, celé město žije hokejem. Je pro mě čest tady být, hlásí brněnská posila

V minulosti už nastupoval za mládežnické týmy hokejistů Komety, ale teď se po sedmi letech vrací jako posila extraligového mužstva. Rodák z Trnavy Maroš Jedlička, který v roce 2021 pomohl Zvolenu k zisku slovenského titulu, bude v příští sezoně oblékat v české nejvyšší soutěži brněnský dres.

Neuvěřitelná chyba, jak tohle mohli nevidět? Rakušané se po prohře s Francií zlobí na sudí

Nepředvedli vůbec zlý výkon, ale k bodům to nevedlo. Fotbalisté Rakouska ve své premiéře na letošním Euru podlehli 0:1 Francii, osudný zásah jim zasadil nešťastný vlastenec Maxmilliana Wöbera. K němuž ale podle poražených nemuselo vůbec dojít, neboť rozhodčí minutu a půl předtím nesmyslně otočil roh. „Nechci to házet jen na sudí, ale tohle je vážně ...

KVÍZ: Rekordy či Danny a spol. v české lize. Vyznáte se v portugalském fotbale?

Portugalsko, první soupeř českých fotbalistů na mistrovství Evropy. Co víte o jeho reprezentaci? Češích v Portugalsku a Portugalcích v Česku? Vyzkoušejte si před zápasem v Lipsku speciální kvíz na iDNES.cz.

Slovenský útočník Jedlička se stal posilou hokejistů Komety Brno

Slovenský útočník Maroš Jedlička se stal novou posilou hokejistů Komety Brno. Jednadvacetiletý rodák z Trnavy hrál ve slovenské extralize za Zvolen, celou uplynulou sezonu však musel vynechat ze zdravotních důvodů. V Kometě už Jedlička působil v mládeži. O jeho příchodu informoval klubový web.

Krejčíková oslavila první výhru od února, Macháčovi se přesun na trávu nepovedl

Po delší době znovu zažila vítězný pocit. Barbora Krejčíková zvládla vstup do travnatého turnaje v Birminghamu, když Dariu Savilleovou z Austrálie zdolala 6:1 a 7:6. Na výhru přitom bývalá světová dvojka čekala od února. Tomáši Macháčovi naopak letošní premiéra na trávě nevyšla. V prvním kole turnaje v Halle podlehl Arthurovi Filsovi z Francie po ...

Konec ve vyřazovací části, myslí si cestě fotbalistů evropským šampionátem většina českých fanoušků

Pouze desetina Čechů považuje fotbalové Euro za vrchol sezóny. Vyplývá to z průzkumu agentury Median pro Český rozhlas/Radiožurnál. Pro ostatní bylo důležitější letošní mistrovství světa v hokeji a blížící se olympiáda v Paříži.

Syn české legendy míří na draft. Číslo má po Dacjukovi, hrát může jen za USA

V blížícím se draftu NHL zřejmě přijde na řadu také syn české hokejové legendy Jiřího Fischera. Obránce Lukas Fischer má sice dvojí občanství, na mezinárodní úrovni ovšem může reprezentovat pouze Spojené státy americké. V Česku totiž od deseti let neodehrál dvě po sobě jdoucí sezony a šestnáct měsíců v řadě. ...

Páťo, střílej zdálky častěji! Paní Schick o životě po boku fotbalisty

Bylo jim osmnáct. Jezdili spolu autobusem do školy. Občas se pozdravili, pokukovali po sobě, až se nadějný fotbalista odhodlal brunetku s dolíčky ve tváři oslovit. A jsou spolu dodnes. Pan a paní Schickovi.

Pardubice dál na lovu. Dynamo láká ze zámoří elitní slovenské útočníky

Úřadující extraligový vicemistr by brzy mohl odpálit další přestupovou bombu. Pardubice totiž po Jiřím Smejkalovi plánují během léta přivést ještě jednoho elitního útočníka. A Dynamo bude znovu lovit v zámoří, tentokrát však mezi slovenskými forvardy. V kontaktu je s kapitánem slovenské reprezentace Tomášem Tatarem, zřejmě je však blíže příchod výr ...

Záložník Rada opouští Hradec Králové, dodělává si trenérskou licenci

Fotbalista Jakub Rada opouští Hradec Králové. „Votroci“ na klubovém webu uvedli, že sedmatřicetiletý záložník na východě Čech po téměř pěti sezonách končí. Odchovanec pražské Sparty se připravuje na trenérskou dráhu.

Paraplavci Borská a Strašík o cílech na paralympiádě

Parsons, Sýkora a Šebek o stavu českého parasportu

Rozbitá židle? Snad není moje, vtipkoval Kozel. Jablonec hodnotí jako akčnější než Liberec

Když nový kouč fotbalistů Jablonce Luboš Kozel odpovídal v tiskovém středisku na dotazy, v jednu chvíli se pod ním lehce prolomila židle. „Snad není moje,“ vtipkoval 53letý kouč. Trenérskou kariéru před 17 lety v Jablonci začínal, tehdy však na Střelnici vydržel jen devět utkání. „Cítím to i tak, že mám vůči Jablonci dluh, který teď můžu splatit,“ ...

Tenista Macháč při letošní premiéře na trávě vypadll v Halle už v prvním kole

Tenistovi Tomáši Macháčovi letošní premiéra na trávě nevyšla. Třiadvacetiletý český hráč v prvním kole turnaje v Halle nestačil na Arthura Filse z Francie, kterému podlehl dvakrát 4:6.

Tenista Macháč při letošní premiéře na trávě dohrál už v prvním kole

Tenistovi Tomáši Macháčovi letošní premiéra na trávě nevyšla. Třiadvacetiletý český hráč v prvním kole turnaje v Halle nestačil na Arthura Filse z Francie, kterému podlehl dvakrát 4:6.

Češi se proti Portugalcům budou snažit navázat na Poborského a spol.

Střípky z Eura – 17. června

Bronzová smíšená štafeta na 4x400 metrů zřejmě nepoběží na OH, je mimo postup

Česká smíšená štafeta na 4x400 metrů, která loni získala bronz na mistrovství světa, zřejmě nepoběží na olympijských hrách v Paříži. Její čas 3:11,98 minuty ze šampionátu v Budapešti je aktuálně mimo postupové pozice. Postaralo se o to keňské kvarteto, které o víkendu v Nairobi zaběhlo čas o desetinu sekundy rychlejší. Vyplývá to z tabulek na webu ...

V reprezentaci začínal proti Portugalcům, pak Čechy dovedl do čtvrtfinále. Darida vzpomíná na své účasti na Euru

Až bude český národní tým v úterý večer nastupovat proti Portugalsku, Vladimír Darida se vrátí v myšlenkách o 12 let nazpět. Na Národní stadion ve Varšavě, kde ho trenér Michal Bílek vypustil proti Ronaldovi a spol. ve čtvrtfinále fotbalového Eura 2012 (prohra 0:1). „Tehdejší Euro pro mě byla obrovská zkušenost,“ říká Darida v rozhovoru pro Sport.c ...

Sympaťák, kterého má každý rád. I Mourinho? Martínez si Portugalce získal

Klidně se mohl zpočátku soustředit na jiné věci. Hlavu by mu nikdo neutrhnul, kdyby mluvil rodnou španělštinou a na pomoc si přizval portugalského tlumočníka, co drobné rozdíly mezi oběma jazyky v mžiku smaže. S hráči by se v klidu domluvil anglicky, neboť většina z nich stejně dlouhodobě působí v zahraničí. Jenže Roberto Martínez od prvního dne v ...

Raonic nasázel Norriemu v Queen's Clubu rekordních 47 es

Důležitý je týmový úspěch a vzpomínky, které budu mít, uvedl Červenka k ceně IIHF

Reprezentační kapitán Roman Červenka považuje vítězství v anketě Mezinárodní hokejové federace (IIHF) o nejlepšího světového hráče sezony za ocenění týmového úspěchu na domácím šampionátu, kde čeští hokejisté vybojovali zlaté medaile. V rozhovoru s ČTK řekl, že teď už se spíše soustředí na další sezonu. ...

Česká naděje zahájí travnatou část sezony bitvou s bývalou světovou jedničkou

Česká tenistka Linda Nosková si svoji letošní premiéru na travnatém povrchu odbude na pětistovce v Berlíně. Soupeřkou jí v 1. kole bude bývalá světová jednička Angelique Kerberová. Zápas by měl začít zhruba ve 13:30 a sledovat ho můžete v podrobné online reportáži na Sport.cz.

Jablonec odstartoval přípravu s Puškáčem a Fortelným, obměněná Olomouc bude spoléhat na Klimenta

Kádr Jablonce posílil útočník David Puškáč, kterému skončila smlouva v Bohemians 1905. Na severu Čech by měl nově působit také záložník Jan Fortelný. Pětadvacetiletý hráč Sparty začal s mužstvem letní přípravu a kluby dolaďují jeho hostování. Přípravu zahájila už včera i Sigma Olomouc, která vstupuje do nové sezony s kompletně obměněným realizačn ...

Slávistky po nepovedené sezoně zbrojí na ligu i pohár, posily dorazily z Balkánu

Zatímco loni touto dobou vychutnávaly házenkářky Slavie roli českých šampionek, po uplynulé sezoně příliš důvodů ke spokojenosti neměly. V české části play off jim tentokrát patřilo až 4. místo za mistrovským Mostem, Kynžvartem a Pískem. „Cíle splněny nebyly,“ lapidárně konstatuje Richard Toman, předseda DHC Slavia. ...

Jablonec odstartoval přípravu s Puškáčem a Fortelným, s Houskou se už nepočítá

Kádr Jablonce posílil útočník David Puškáč, kterému skončila smlouva v Bohemians 1905. Na severu Čech by měl nově působit také záložník Jan Fortelný. Pětadvacetiletý hráč Sparty začal s mužstvem letní přípravu a kluby dolaďují jeho hostování. Jablonecký tým naopak opouští jiný záložník David Houska.

Prsařka Horská a motýlkářka Nabojčenko jsou na ME v semifinále

Plavkyně Kristýna Horská postoupila na mistrovství Evropy ze sedmého místa do semifinále na 100 metrů prsa. Semifinále poplave také Daryna Nabojčenko na 50 metrů motýlek, která se v rozplavbách dělila o 15. příčku. Do večerního programu se dnes naopak nedostal Michal Judickij na 800 metrů volný způsob, kde se postupovalo přímo do finále. ...

Odkud se zjevil? Kante ovládl hřiště, pak navlékl i pásku. Je to čest, pravil

Jen se přiznejte, kdo jste na něj tak trochu zapomněli. V národním týmu neodehrál soutěžní zápas přes dva roky, loni v létě se navíc odklidil z evropské scény a kope za saudskoarabský al-Ittihád. A přesto hned ve svém prvním vystoupení na evropském šampionátu kraloval. Fotbalový svět jásá, N’Golo Kanté je zpátky.

Všude Ronaldo. Trmal ví, jak Portugalsko blázní z CR7. Uhranul ho i bek z PSG

Tři roky působil v Portugalsku, jednu sezonu dokonce na ostrově Madeira, který je bezmezně oddán nejslavnějšímu rodákovi Cristianu Ronaldovi. Brankář Matouš Trmal z Mladé Boleslavi ví o prvním soupeři české reprezentaci na fotbalovém mistrovství Evropy dost. „Mají velkou sílu. Myslím, že nemají slabinu a budou dobře připravení. Šampionát jedou vyhr ...

GLOSA: Zpátky v sedle! Bostonský marš oživil odkaz legend

U zrzavého kníru Larryho Birda, to byla jízda! Boston je po šestnácti letech zase středobodem basketbalového vesmíru a Celtics šampiony, kterým se za mořem bez rozpaků říká světoví.

Tour de France se vrátí do Španělska, v roce 2026 začne v Barceloně

Nejslavnější cyklistický závod Tour de France odstartuje v roce 2026 v Barceloně. V katalánské metropoli se uskuteční úvodní dvě etapy a také v ní začne třetí etapa. Informovali o tom pořadatelé slavného závodu.

Fandění srbských příznivců má dohru. Kosovo si stěžovalo na rasistické urážky

Provokace. Najdou se fanoušci, kteří si politické rýpnutí neodpustí ani během takového svátku fotbalu, jakým je právě probíhající Euro. Někteří srbští příznivci při zápase s Anglií vytáhli na ochozech plachtu s hanlivým nápisem proti Kosovu. UEFA tak zahájila disciplinární řízení.

Individualista v kolektivním sportu, říká expert Horváth o Ronaldovi. Proto je tak úspěšný, dodává

Pro české fotbalisty v úterý naplno začne mistrovství Evropy. V Lipsku vyzvou favorizované Portugalce. Bývalý reprezentant a nynější expert Radiožurnálu Sport Pavel Horváth prozradil, co si myslí o šancích národního týmu a také o fenoménu Cristianu Ronaldovi.