Maaxi.cz

J&T ARCH CONVERTIBLE SICAV, a.s.: Výroční zpráva za rok 2023

J&T ARCH CONVERTIBLE SICAV, a.s. IČO: 17409390 Společnost J&T ARCH CONVERTIBLE SICAV, a.s. zveřejňuje Výroční zprávu za rok 2023, více informací zde.

Mohlo by vás zajímat

Na vlně podnikání s Jakubem Kalvodou o tom, jak během pár let zdesetinásobit obrat rodinné firmy

Vystudoval zdravotní školu, pak dělal nějakou dobu svářeče, aby nakonec zakotvil v čele rodinné firmy MK Lůžkoviny, která prodává bytový textil. Kariérní cesta Jakuba Kalvody je sice poněkud klikatá, na každém kroku ale sbíral zkušenosti, které se...

Kde rostou větrníky

Po tříletém půstu vyrostlo vloni na českém území deset nových větrných elektráren. Přesto Češi stále v porovnání se zbytkem Evropy využívají jen malý zlomek potenciálu síly větru. Dobré podmínky pro další rozvoj větrné energetiky nabízejí horská...

Peugeot 208 GT Hybrid: Tichý král městské džungle

Peugeot 208 patří dlouhodobě mezi nejprodávanější nová auta v Evropě, za rok 2022 si dokonce odnesl korunku pro to vůbec nejoblíbenější. Aktuální modernizace tak sice vyhladila mnohé vrásky, zásadních změn ale nebylo potřeba. Na první pohled si tak...

Proč se někteří bez navigace hned ztratí a jiní najdou cestu i poslepu

Podle vědeckých výzkumů jsou orientační schopnosti dědičné jen velmi málo. Dobrým navigátorem se člověk nerodí, stává se jím v průběhu života.

Království, jež nevydrželo ani půlrok. Jeho ústava platí dodnes

Norové si za panovníka zvolili bývalého dánského okupanta. Bývalý nepřítel jim pak vyjednal solidní podmínky existence pod švédskou správou.

Hamburgery, zmrzliny a cereálie jako zabiják. Pomohou zákazy a restrikce?

Průmyslově zpracované potraviny způsobují závislost a část západní společnosti to vidí jako problém. Potravinářské firmy ovšem chrlí tyto produkty ve velkém.

Buffett překvapil: Po jeho smrti převezme obří investice opět jednotlivec

Počítalo se, že Greg Abel bude mít v Berkshire Hathaway významnou pozici. Legendární šéf mu ale hodlá svěřit v podstatě všechno.

Peníze nesmrdí. Ale někdy z nich kape krev

Americká ropná společnost Standard Oil of New Jersey zásobovala těsně před začátkem druhé světové války nacistické Německo tetraethylovým olovem, důležitým pro výrobu vysokooktanového leteckého paliva. Výrazně tak napomohla nacistům v bombardování...

Macronův koňak a maďarský trojský kůň

Po pěti letech zavítal minulý týden čínský prezident Si Ťin‑pching do Evropy. Z programu a výběru zemí, jež se rozhodl navštívit, lze poměrně dobře odhadovat, jaké byly hlavní cíle jeho cesty: nabourat politickou jednotu na starém kontinentu a...

Pro rozjezd byznysu musíte být alespoň trochu naivní

Kdyby se u lidí měla vybrat jedna vlastnost, jež je pro ně charakteristická, v případě právníka Ondřeje Trubače by to asi byla podnikavost. Nebylo mu ještě 18 let, když se rozhodl, že zkusí do Česka dovézt z Japonska kontejner plný ojetých skútrů....

Josef Walter: Průmyslník, který odstartoval investicí v hodnotě dvojích kalhot

Vypracoval se v proslulého konstruktéra motorových vozidel, ovšem značka, kterou založil, byla nejznámější v době, kdy už jeho jinonická továrna patřila jiným. Doménou jednoho z průkopníků českého motorismu Josefa Waltera byly hlavně motocykly a...

Kancelář nepotřebujeme, celá firma jede na home office

Nebylo mu ještě ani 30 let, přesto v Česku Petr Handlíř patří k nejuznávanějším expertům na výkonnostní marketing na Facebooku i dalších sociálních sítích. Svědčí o tom i fakt, že spolu se svým týmem spravuje facebookovou reklamu pro více než 120...

Telemedicína přinese komfort pro pacienty a ušetří náklady

Místo pravidelných cest do porodnice v pražském Podolí absolvují těhotné ženy část kontrol na dálku. „Telemedicínu využíváme u těhotných jako jediní v Česku a jedni z mála v Evropě,“ říká Hynek Heřman, primář porodnického oddělení Ústavu...

Pravděpodobnost vydělat na olympiádě se blíží nule. Také Paříž už to tuší

Podle ekonometrického modelu vypracovaného odborníky na sportovní ekonomiku by francouzští sportovci měli na olympijských hrách v Paříži, které se uskuteční od 26. července do 11. srpna, získat mezi 43 a 60 medailemi. Co je ale podle deníku Le Monde...

Vlastnictví příliš mnoha bytů je rizikové, bojím se znárodňování, říká Dušan Kunovský

Trh developmentu má za sebou dva roky útlumu, kdy se nové byty téměř neprodávaly. Vyrovnat se s výkyvy trhu ale není podle Dušana Kunovského, majitele developerské společnosti Central Group, největší výzvou tohoto podnikání. Největší rány zasazují...

Zůstáváme. Stovkám firem se nechce ukončit byznys s Ruskem

Západní firmy, které se rozhodly setrvat v Rusku, odolávají tlaku veřejnosti. Usnadňují jim to rekordní zisky, které tam vykazují.

Kdy mohou děti dostat od banky virtuální kartu a kdy plastovou

Banky se předhánějí v nabídkách účtů pro děti. Nabízejí finanční příspěvky a samozřejmě i plastové platební karty. Vše vypadá skvěle. Problém ale nastává, když dítě kartu ztratí. To u dětí není nic neobvyklého.

Za invaliditou bývá nejčastěji nemoc. Výpadek příjmů může dorovnat pojištění

Obrovský propad v příjmech a současně s tím výrazně vyšší výdaje – to jsou hlavní těžkosti, které s sebou nese invalidita. Taková situace má vliv na nemocného i jeho blízké. Po finanční stránce může pomoct pojištění.

Bagrista byl svědkem závalu v tunelu Blanka. Skončil v invalidním důchodu, ale jak dopadl soud?

Kdy je psychické poškození zdraví pracovním úrazem a zaměstnavatel je odpovědný za škodu? Jaké jsou předpoklady uznání pracovního úrazu? Proč zaměstnanec, i když skončil po traumatizující události prožité v zaměstnání v plném invalidním důchodu, odškodnění od zaměstnavatele nezískal?

Důchodová reforma: Výchovné jen pro rodiče tří a více dětí. Jak ho stát nahradí?

Jednou z připravovaných změn v rámci důchodové reformy je i omezení výchovného. Na koho změny dopadnou a co dostanou místo toho?

Na každý tanec je potřeba dvou: Americký dolarově akciový příběh

Kapitalizace akciového trhu k produktu neroste jen v USA, ale v celém světě. Z čistě ekonomického pohledu to samo o sobě není překvapivé, naopak. Proč je ale v USA tento trend mnohem silnější? Souvisí to i s dolarem? 1 .

Výhled sazeb nahrává růstovým titulům, meme akcie jsou však jiná hra

Klíčová data tohoto měsíce dopadla z pohledu finančních trhů dobře - inflace v zámoří podle očekávání v dubnu zpomalila. Data nepřinesla pozitivní překvapení relativně ke konsensu, ale důležité je, že nepřekvapila negativně, tedy směrem nahoru.

Commerzbank uzavřela nejlepší čtvrtletí za 13 let, zisk zvýšila o 29 procent

Německá finanční společnost Commerzbank má za sebou nejlepší kvartál od začátku roku 2011. Čistý zisk zvýšila v prvních třech měsících roku o 29 procent na 747 milionů eur (18,5 miliardy Kč), což je více, než se čekalo.

Reuters: USA pohrozily Raiffeisen Bank International omezením přístupu ke svému finančnímu systému

Americké ministerstvo financí varovalo rakouskou společnost Raiffeisen Bank International (RBI), že by jí kvůli pokračujícím aktivitám v Rusku mohlo omezit přístup k finančnímu systému Spojených států.

Slovenský premiér Robert Fico byl postřelen a je v ohrožení života

Slovenský premiér Robert Fico byl dnes podle listu Denník N postřelen, když po výjezdním jednání vlády ve městě Handlová vyšel mezi mezi lidi. Pravděpodobného útočníka policisté zadrželi, napsal list.

Slovenský premiér Robert Fico byl postřelen

Slovenský premiér Robert Fico byl dnes podle listu Denník N postřelen, když po výjezdním jednání vlády ve městě Handlová vyšel mezi mezi lidi. Pravděpodobného útočníka policisté zadrželi, napsal list.

Inflace bez překvapení zlepšuje vyhlídky pro akcie i dluhopisy

Americká inflace za duben vyšla na úrovni hlavních čísel podle očekávání. Meziroční růst spotřebitelských cen klesl na 3,4 z březnových 3,5 procenta, jádrová inflace se pak snížila na 3,6 z 3,8 procenta.

FLASH: Slovenský premiér Robert Fico byl postřelen

Slovenský premiér Robert Fico byl dnes podle listu Denník N postřelen, když po výjezdním jednání vlády ve městě Handlová vyšel mezi mezi lidi. Pravděpodobného útočníka policisté zadrželi, napsal list.

Odkdy OSVČ platí nové zálohy? U sociálního a zdravotní pojištění se to liší

Podáním přehledu o výši daňového základu a případným doplacením pojistného povinnosti řady OSVČ nekončí. Je nutné ještě změnit zálohy na letošní rok. Pro sociální a zdravotní pojištění navíc platí jiná pravidla.

Reuters: USA pohrozily Raiffeisen Bank International omezením přístupu k svému finančnímu systému

Americké ministerstvo financí varovalo rakouskou společnost Raiffeisen Bank International (RBI), že by jí kvůli pokračujícím aktivitám v Rusku mohlo omezit přístup k finančnímu systému Spojených států.

Čína zachraňuje realitní trh? Místní vlády mají skoupit neprodané byty

Čína zvažuje, že přiměje místní vlády skoupit miliony neprodaných bytů. Byl by to jeden z nejambicióznějších kroků k zažehnání realitní krize, která zemi trápí, píše s odkazem na své zdroje agentura Bloomberg.

František Kronus: Výsledky ČEZ překvapení nepřinesly, banky u maxim a v USA se čeká na klíčová data

Výsledky ČEZ žádné velké překvapení nepřinesly a akcie nadále zůstávají ve vleku politiky. Banky se mezitím obchodují u svých maxim a je otázkou, kolik prostoru pro růst jim ještě zbývá, komentuje aktuální situaci na pražské burze makléř Patria Finance František Kronus.

Co je monopol?

Monopol je tržní forma, kde jedna firma nebo subjekt ovládá celý trh pro určitý produkt nebo službu. Tento stav umožňuje monopolistovi ovlivňovat ceny a množství nabízeného zboží bez konkurence. Pojem “monopol” pochází z řeckých slov “monos” (jeden) a “polein” (prodat). Historicky byly monopoly často spojeny s kr ...

Slovenská vláda schválila záměr výstavby nového jaderného zdroje

Slovenská vláda dnes schválila záměr vystavět nový jaderný zdroj s výkonem do 1200 megawattů na západě země. Kabinet premiéra Roberta Fica na svém výjezdním zasedání také uložil ministrům financí a hospodářství, aby do konce října připravili detaily k projektu.

Evropská komise zlepšila odhad letošního růstu české ekonomiky na 1,2 %, eurozóna poroste o 0,8 %

Evropská komise (EK) dnes zlepšila odhad letošního růstu ekonomiky Evropské unie na jedno procento. V předchozí únorové prognóze letošní růst odhadovala na 0,9 procenta.

Čeká český IT trh zemětřesení? Hovoří se o vlně propouštění

Pracovníci v IT jsou stále poptávaní. Ve firmách však někdy dochází k tomu, že řada z nich přestává stačit tempu inovací. Navíc zaměstnanci z oboru IT mohou být nahrazeni systémy využívajícími umělou inteligenci nebo automatizaci.

Evropská komise zlepšila odhad letošního růstu české ekonomiky na 1,2 procenta, eurozóna poroste o 0,8 %

Evropská komise (EK) dnes zlepšila odhad letošního růstu ekonomiky Evropské unie na jedno procento. V předchozí únorové prognóze letošní růst odhadovala na 0,9 procenta.

RMS Mezzanine, a.s.: Oznámení o rozhodování per rollam valné hromady RMS MEZZANINE, a.s.

RMS Mezzanine, a.s. DIČ:CZ000255 Společnost RMS Mezzanine, a.s. zveřejnila Oznámení o rozhodování per rollam valné hromady společnosti. Více informací zde.

Rozhodli se investoři, že dnešní inflační report dopadne dobře?

Každý důležitý bod v kalendáři je přirozeně předmětem spekulací a v případě dnešního amerického inflačního reportu to vypadá, že převládají spekulace pozitivním směrem.

Chart Room aneb kde jsou skutečné výnosy podle Fidelity

Vyšší reálné výnosy v některých oblastech rozvíjejících se trhů nabízejí atraktivnější příležitosti u nástrojů s fixním příjmem než trhy rozvinutých zemí – i když úrokové sazby v USA zůstávají po delší dobu na vyšší úrovni.

FRESH živě: Hledání nové letové hladiny aneb kde ČNB ‚zaparkuje‘ úrokové sazby?

Sledujte aktuální díl online pořadu FRESH, v němž budou hlavní ekonom Patria Finance Jan Bureš a analytik Dominik Rusinko diskutovat s hosty z oblasti finančních trhů na téma „Hledání nové letové hladiny aneb kde ČNB ‚zaparkuje‘ úrokové sazby?“.

Kterých ročníků se dotkne prodloužení věku od odchodu do důchodu?

Součástí důchodové reformy, kterou před několika týdny schválila vláda, je i prodloužení věku odchodu do důchodu. To se však bude týkat jen některých ročníků.

Rozbřesk: Jestřábí ČNB dodala koruně nový impuls

Přibližně rok trvající trend slábnoucí koruny je u konce. Za poslední měsíc posílila česká měna vůči euru přibližně o tři procenta až na aktuálních 24,80 EUR/CZK.

EBRD zhoršila odhad letošního růstu české ekonomiky na 0,9 procenta

Evropská banka pro obnovu a rozvoj (EBRD) dnes zhoršila výhled české ekonomiky pro letošní rok. Nyní předpokládá, že hrubý domácí produkt (HDP) České republiky se letos zvýší pouze o 0,9 procenta, zatímco v září letošní růst odhadovala na 2,5 procenta.

Investoři vyhlíží dnešní čísla o americké inflaci, šílenství na meme akciích je zpět a futures jsou zelené

Investoři čekají, zda dluhopisy a akcie ustojí dnešní čísla o americké inflaci. Šílenství na meme akciích je zpět. Google uvádí na trh v USA novou verzi svého vyhledávače, která obsahuje odpovědi psané umělou inteligencí a futures jsou dnes v zeleném.

Co je to účtová osnova a účtový rozvrh?

Definice účtové osnovy a účtového rozvrhu patří mezi základní účetní pojmosloví. Co tyto pojmy definují a jaký je mezi nimi rozdíl?

Pokud zázračně nezbohatneme, vlastní zajištění na stáří je nezbytné, říká expertka

Důchod a příprava na něj je často skloňovaným tématem. Legendární tisícovka na penzijko už dávno nestačí. Jak mají Češi nastaveno spoření na penzi? Myslí na ni včas a investují správně? Na otázky iDNES.cz odpovídá Jana Brodani, ředitelka Asociace pro kapitálový trh (AKAT).

První 17letí řidiči už vyjeli na silnice. Které pojišťovny je přijmou do pojištění a kolik zaplatí?

Máte doma mladistvého řidiče a chcete, aby začal pomalu získávat bonusy u pojišťoven? Která pojišťovna „mlaďocha“ přijme do pojištění jako pojistníka a která ne? A může se neplnoletý řidič stát vlastníkem či provozovatelem vozidla?

Koncesionářské poplatky se mají zvýšit o 25 Kč, navíc porostou o inflaci

Původně chtělo ministerstvo kultury zvýšit koncesionářské poplatky o 35 Kč, nakonec ale navrhuje nárůst o 25 Kč. Zároveň se má ale zavést valorizační mechanismus dle inflace.

Americké akcie na konci roku – scénáře Morgan Stanley

Index S&P 500 se nyní pohybuje u 5220 bodů a Morgan Stanley se drží svého pohledu, podle kterého americké akcie v letošním roce již nečeká další cesta nahoru, ale naopak.