Maaxi.cz

City Home finance III, s.r.o: Výroční finanční zpráva za rok 2023

City Home finance III, s.r.o. IČO: 19084170 Společnost City Home finance III, s.r.o. zveřejňuje Výroční finanční zprávu za rok 2023. Více informací zde.

Mohlo by vás zajímat

Americké indexy ukončily týden růstem

Hlavní zámořské indexy páteční obchodní seanci zahájily poměrně velkou volatilitou, ve které hledaly směr, jakým se budou poslední den týdne pohybovat.

Co je obrácená výnosová křivka?

Obrácená (inverzní) výnosová křivka je finanční termín, který popisuje situaci, kdy krátkodobé dluhopisové výnosy překročí dlouhodobé výnosy. Tento jev je považován za neobvyklý, protože obvykle se očekává, že s delší dobou splatnosti dluhopisu bude spojena vyšší úroková sazba, což odráží prémii za úrokové riziko. Obrácená výnosová křivka je často ...

Keynesova soutěž krásy a současné dění na trhu

John Maynard Keynes hovořil o soutěži krásy, v níž se chování účastníků může podobat tomu, jak se chovají investoři a spekulanti na finančních trzích.

ECB přislíbila pokles sazeb, pak si dá přestávku. Wall Street se dnes zvedá

Závěr týdne přinesl pár statistik, které se na finančních trzích setkaly s velmi omezenou reakcí. Americké objednávky zboží dlouhodobé spotřeby sice za duben slušně stouply, ale z nižšího základu března, jenž byl revidován směrem dolů.

Norský Equinor investuje do rozšíření těžby z největšího plynového pole v Evropě

Norská energetická společnost Equinor investuje spolu se svými obchodními partnery více než 12 miliard norských korun (25,8 miliardy Kč) do rozšíření těžby v poli Troll.

Sociálka vyvrací mýtus ohledně podávání žádostí o důchod

Poslední dobou se na sociálních sítích objevují mýty ohledně podávání žádostí o důchod. Česká správa sociálního zabezpečení uvádí vše na pravou míru.

Hlášení dohod nebo otevírací doby o svátcích? Známe absurditu roku 2024

V rámci vyhlašování Firmy roku a Živnostníka roku se vyhodnocují také dvě ankety: Absurdita roku věnující se byrokratickým nesmyslům a Zlatý paragraf o přínosných změnách. Odborným garantem obou je Hospodářská komora ČR.

Globální akciové trhy se po rally blíží prodejnímu signálu, varuje stratég Bank of America

Podle stratéga americké společnosti Bank of America Michaela Hartnetta hrozí přehřátí světových akciových trhů. Takzvané pravidlo globální šíře (global breadth rule) banky ukazuje, že přibližně 71 % akciových indexů se obchoduje nad svými 50- a 200denními klouzavými průměry.

Chystá se změna u vdovských a vdoveckých důchodů

Důchodová reforma přináší novinky také do oblasti vdoveckých a vdovských důchodů. Doba pro jeho obnovu by se měla prodlužit.

Než otevře Wall Street: Apple, Workday

Hlavní zámořské indexy včera po výsledcích Nvidie nedokázaly udržet pozitivní náladu a většina akcií v indexu oslabovala. Akcie ukázkově reagovaly na růst výnosů US dluhopisů, a tak akcie opačným směrem oslabovaly.

Dostavba Dukovan je pro české stavební firmy příležitost. Měly by proto být v první linii

O výstavbě nových jaderných zdrojů se v České republice mluví mnoho let. Důvod je jednoduchý – neobejdeme se bez nich. Pomůžou nám v energetické soběstačnosti a také se splněním klimatických cílů. Současně ale nemůžeme opomenout ani na jejich...

Další vlna telefonátů, které vás mohou připravit o peníze

Člověk by měl být neustále na pozoru. Jen nevinný telefonát může vyjít příjemce draho. Každou odpověď je třeba si pořádně rozmyslet.

Perly týdne: Kapitulace medvědích scénářů

V Morgan Stanley došlo k obratu a banka po dlouhé době nehovoří o tom, že americké akcie by měly klesnout. Proč došlo k takovému posunu? A jak dnes vidí pravděpodobnost recese trhy a Goldman Sachs? Obrat Morgan Stanley: Stratég Morgan Stanley Michael Wilson se po dlouhou dobu držel svého medvědího scénáře pro americký akciový trh, nyní ale zvýšil s ...

Itálie varuje, že dohoda o globální minimální dani nebude kvůli výhradám včas

Dohoda o globální minimální dani pro nadnárodní společnosti nebude dokončena do června, jak se původně plánovalo. Před dnešním zasedáním ministrů financí skupiny ekonomicky vyspělých zemí G7 to řekl italský ministr hospodářství Giancarlo Gioretti, který jednání předsedá.

Sazby jsou znovu zdrojem nejistoty, akcie koncem týdne klesají

Již posledních několik dní nám naznačovalo, že přesvědčení investorů o příznivém výhledu měnové politiky není až tak pevné, jak se dříve zdálo. Včerejšek pak potvrdil, že úrokové sazby se znovu stávají zdrojem nejistoty na finančních trzích.

Důvěra v ekonomiku ČR se v květnu meziměsíčně mírně snížila, podle analytiků jde o jednorázový výkyv

Důvěra v českou ekonomiku v květnu po dvou měsících růstu mírně klesla. Souhrnný indikátor důvěry se v porovnání s dubnem snížil o 0,6 bodu na 96,4 bodu.

Důvěra v ekonomiku ČR se v květnu meziměsíčně mírně snížila

Důvěra v českou ekonomiku v květnu po dvou měsících růstu mírně klesla. Souhrnný indikátor důvěry se v porovnání s dubnem snížil o 0,6 bodu na 96,4 bodu.

Dnes už by měli mít všichni složenku k dani z nemovitých věcí

Dnes, 24. května, by měla složenka s údaji k dani z nemovitých věcí dorazit všem poplatníkům, kteří údaje od finanční správy nedostávají do e-mailové či datové schránky.

Rozbřesk: Vyšší než očekávaný růst mezd v eurozóně ECB od redukce sazeb neodradí

Po překvapivě svižném růstu HDP v prvním kvartále vyzněla pozitivně i květnová šetření mezi nákupními manažery v eurozóně. Souhrnný index PMI vzrostl z 51,7 na 52,3 bodů, nejvyšší úroveň za posledních dvanáct měsíců.

Erste a VIG se obchodují poslední den s dividendou, globální propast mezi ekonomikami se rozšiřuje a futures jsou červené

Erste Bank a pojišťovna VIG se dnes obchodují poslední den s nárokem na dividendu. Erste Bank dostala vyšší cílovou cenu od JP Morgan. Rozhodčí tribunál Mezinárodní obchodní komory (ICC) podle energetické společnosti ČEZ zakázal ruskému Gazpromu pokračovat v soudním řízení proti české firmě v Rusku.

ČEZ: Rozhodčí tribunál ICC zakázal ruskému Gazpromu vést v Rusku soud proti ČEZ

Rozhodčí tribunál Mezinárodní obchodní komory (ICC) podle energetické společnosti ČEZ zakázal ruskému Gazpromu pokračovat v soudním řízení proti české firmě v Rusku.

Vyrábějí stavby, ve kterých se musí lidé cítit dobře. Jaká je k tomu cesta?

V logu mají několik run a říkají o sobě, že nevyrábí chaty, ale zážitky. Jaký je příběh podnikatelů, kteří chtějí být blíže přírodě i sobě?

KVÍZ: Mrázek, Krejčíř či Jonák. Zkuste, jak dobře znáte devadesátkové „podnikatele“

Během devadesátek zbohatla řada kontroverzních podnikatelů. Vyzkoušejte v našem kvízu, jak dobře znáte Mrázka, Krejčíře a spol.

Hledám dobrého a levného zubaře na pokladnu. Pomoci může i zdravotní pojišťovna

Zubního lékaře potřebujeme všichni. Někdo více, někdo méně často. Minimálně na preventivní prohlídky bychom ale jistě chodit měli. Jenže co dělat v případě, že jsme se třeba přestěhovali a oslovené zubní ordinace jen hlásí: Máme plno, nové pacienty nepřijímáme. Je v Česku málo stomatologů?

Letní dovolená či tábor pro děti. Jak na ně přispívají zaměstnavatelé?

Dovolená je věc, kterou si Češi vzít nenechají, potvrzuje se to každý rok. A letos to nebude jinak. Mnohým na ni ale kvůli vysokým cenám takřka všeho v rodinném rozpočtu zůstane méně peněz než dříve. Přitom je ale odpočinek potřeba. To si uvědomují i mnozí zaměstnavatelé. Jakou formou své lidi v tomto směru podporují? ...

Tři chystané změny, kterými chce stát dostat rodiče malých dětí rychleji do práce

Stát se snaží rodičům menších dětí usnadnit návrat do práce. Jaké chystané legislativní změny v tom mají pomoci?

Pozitivní Nvidia trhu nestačila

Zámořským trhům se dnes příliš nedařilo. Index Dow Jones Industria Average odepsal 1,5 %. Nejširší index S&P 500 0,7 % a technologický Nasdaq 0,4 %.

Sentiment je překvapivě křehký. Narušil ho nenápadný report z ekonomiky

Po včerejších výsledcích roste Nvidia zhruba o 10 procent a platí za hlavního tahouna. Především její zásluhou si Nasdaq připisuje přes půl procenta.

Vracení se k ziskům, nafukování bubliny devadesátých let a současná mezera

Na trhu i mimo něj se docela často hovoří o vracení se k průměru. Patří sem i v principu veškeré úvahy o tom, že nějaká proměnná je z historického pohledu vysoko, či naopak nízko – stojí za ní předpoklad, že ona proměnná by „měla být“ někde na průměru.

Česká exportní banka, a.s.: Informace o výplatě výnosu s rozhodným dnem 23. května 2024

Česká exportní banka, a.s. IČ 6307833 Česká exportní banka, a.s., se sídlem Vodičkova 34/701, 111 21 Praha 1, IČ 63078333, uhradí ke stanovenému dni 7.

Trávíte home office v posteli? Pozor, šéf vás může nově zkontrolovat

V souvislosti s rozšířením práce na dálku nebo hybridní práce se objevuje stále více šéfů, kteří potřebují vědět, odkud jejich zaměstnanci pracují. Nyní jim v takové kontrole pomůže nový nástroj.

Invesco: Jak to nyní vypadá na trhu aktiv s pevným výnosem

Po březnovém vzestupu se trhy s pevným výnosem v dubnu vyvíjely špatně, protože očekávání snížení sazeb byla opět odsunuta. Silnější, než očekávaná ekonomická data z USA udržovala na začátku měsíce tlak na růst výnosů amerických státních dluhopisů a data o inflaci v polovině měsíce vedla k dalšímu růstu výnosů. ...

Než otevře Wall Street: Elf Beauty, Live Nation, Snowflake

Hlavní americké indexy včera v průběhu hlavní obchodní seance vyčkávaly na místě a čekaly na hlavní perlu dne v podobě výsledků Nvidie. Ta předčila očekávání a akcie tak v premarketu reagují růstem o 6,8 %.

Co je odhad nemovitosti?

Odhad hodnoty nemovitosti je klíčovým prvkem v procesu získávání hypotečního úvěru. Banky a finanční instituce vyžadují odhad hodnoty zástavy, aby mohly určit maximální možnou výši úvěru, který mohou poskytnout. Metody odhadu hodnoty nemovitosti Srovnávací metoda – Tato metoda porovnává předmětnou nemovitost s nedávnými prodeji podobných nemo ...

Investice ve světě, který rychle stárne

Idanna Appio strávila 15 let v newyorském Fedu analyzováním státních dluhových krizí. Nyní jako manažerka fondu ve společnosti First Eagle Investments dospěla k závěru, že držet americké státní dluhopisy je příliš riskantní.

Konec nekonečného schovávání účtenek: Papírové nahradí elektronické

Ministerstvo průmyslu a obchodu v rámci opatření, která mají pomoci snížit byrokracii, navrhuje uzákonit místo papírových účtenek účtenky elektronické nebo digitální.

Polská skupina Allegro výrazně zvýšila čtvrtletní zisk, akcie reagují růstem o 8 %

Polská obchodní skupina Allegro, která v České republice působí pod on-line tržištěm Allegro.cz nebo e-shopy Mall.cz a CZC.cz, zvýšila v letošním prvním čtvrtletí hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 32,9 procenta na 671,3 milionu zlotých (zhruba 3,9 miliardy Kč).

Skvělá Nvidia, slibná data... a vlažné dopoledne v Evropě

Je pravda, že na výsledky Nvidie, která reportuje až závěrem výsledkové sezóny, se čekalo dlouho. Mezitím se investoři uklidnili ohledně výhledu úrokových sazeb a zřejmě i stihli naladit na další skvělá čísla a výhled lídra polovodičového sektoru.

S&P: Růst podnikatelské aktivity v eurozóně v květnu opět zrychlil

Podnikatelská aktivita v eurozóně tento měsíc vykazuje nejrychlejší tempo růstu za téměř rok. Podpořilo ji oživení poptávky po službách, zatímco zpracovatelský sektor vykazuje známky blížícího se oživení.

Nevzali vám dítě do školky? Obec bude muset sehnat jiné místo nebo to zaplatit

Vláda schválila novelu zákona o dětských skupinách, která přináší několik novinek, které mají umožnit snazší návrat rodičů do pracovního procesu.

Aerolinky Wizz Air (+5 %) se po třech letech ztrát vrátily k celoročnímu zisku

Maďarská nízkonákladová letecká společnost Wizz Air se po třech letech ztrát vrátila k zisku, zejména díky silné poptávce po cestování. Čistý zisk za finanční rok 2024, který skončil v březnu, činil 365,9 milionu eur (9,05 miliardy Kč).

Rozbřesk: Přirozená reálná dlouhodobá úroková míra směřuje na sever

Reálné úrokové sazby zůstávají ve světě a speciálně pak v USA vysoko, a to nehledě na to, že inflace opravdu slábne, a tudíž i potřeba centrálních bank držet krátkodobé nominální sazby začíná polevovat.

Evropa zahájí mírně pozitivně, výsledky zveřejnila Nvidia a Colt

Evropské akviové futurus před otevřením hlavního trhu rostou, panevropský index Stoxx 50 přidává 0,2 %. Akciové indexy jednotlivých zemí obchodují s mírnějšími zisky, DAX , CAC 40 i FTSE 100 přidávají méně než 0,1 %.

Skupina Colt CZ v prvním čtvrtletí meziročně zvýšila výnosy, zisk jí ale klesl

Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal za první letošní čtvrtletí výnosy 3,667 miliardy korun. Meziročně byly vyšší o 21,7 procenta. Upravený čistý zisk zbrojařské skupiny dosáhl za tři měsíce roku 359,9 milionu korun, ve srovnání se stejným obdobím loni klesl o 47,8 procenta.

Braňo Soták: Příběh Nvidie je zkrátka neuvěřitelný, velmi pravděpodobně ještě uvidíme nová maxima

Soukromý polovodičový cyklus Nvidie se nadále těší pevnému zdraví a v jeho rámci tak na akciích velmi pravděpodobně ještě uvidíme nová maxima. A důvod, proč se u Nvidie už nějakou dobu uchylujeme k pouhému výčtu po každé sadě rekordních čísel, bude zřejmý už o několik řádků níže z dalšího výčtu (opět rekordních) čísel. ...

Venkovní koupaliště nejsou ohroženým druhem, říká šéf plaveckého stadionu Podolí

Počasí je v posledních letech stále více nevyzpytatelné. Je vůbec rentabilní provozovat venkovní koupaliště při současných klimatických podmínkách?

Povinné hlášení všech dohod o provedení práce se blíží

Již za měsíc červenec 2024 budou zaměstnavatelé hlásit veškeré dohody o provedení práce spolu s novými údaji i nově zaváděným postupem.

O nábytku, dřevu a nástupnictví s Františkem Čermákem z firmy Profil Nábytek

Nábytkářská firma Profil Nábytek z Humpolce by se dala považovat za prototyp rodinné firmy. Založili ji před 33 lety čtyři nadšenci – truhláři. Nejprve vyráběli okna, dveře či schody a postupně se propracovali k různým druhům nábytku. Ve firmě...

Kam na střední

Na střední školu se v prvním kole přijímacích zkoušek dostalo 94 procent letošních deváťáků. Šance uspět se ale napříč republikou značně lišila. Nejtěžší to měli žáci z Prahy, z nichž se na žádnou školu v prvním kole nedostal každý šestý. Na školy v...

Abarth 695 Turismo: Před škorpionem raději uskočte

Není to jen tak obyčejná pětistovka od Fiatu a dává to patřičně najevo. Základem je sice pořád ten líbivý retro kukuč, ale v případě sportovní verze Abarth se štírem ve znaku vzhled pidiauta zhrubl díky sportovně tvarovaným nárazníkům a výhrůžné...