Maaxi.cz

ŽIVĚ: Hokejisté Pardubic hostí v pátém finále Třinec, Radiožurnál Sport odvysílá v přímém přenosu

Finálová série play-off hokejové extraligy se za nerozhodného stavu 2:2 na zápasy vrací do Pardubic. Utkání začíná v 18 hodin a stanice Radiožurnál Sport ho odvysílá v přímém přenosu. Server iROZHLAS.cz bude duel sledovat v podrobné online reportáži.

Mohlo by vás zajímat

Soutěž Dohráno – 26. května

Máte rádi fotbal a chcete si vyzkoušet svoje vědomosti? Odpovězte správně na uvedenou otázku a vyhrajte.

Soutěž k MS v hokeji – 26. května

Milujete hokej a chcete si ještě více užít mistrovství světa 2024 v České republice? Odpovězte správně na uvedenou otázku a vyhrajte.

Žádné zkratky! Fenomén Schurter o své nezdolnosti i bitvách s Kulhavým

Dávno si mohl říct, že se už nemá za čím hnát. Je mnohonásobným mistrem světa, vítězem Světového poháru, z olympijských her má kompletní sbírku medailí. Už teď je naprostou legendou. I přesto švýcarský biker Nino Schurter ve svých 38 letech stále závodí. A pořád patří mezi nejlepší.

Rekord Chebetové v závodu na 10 000 metrů v Eugene

PSG porazil Lyon a získal Francouzský pohár, Mbappé se rozloučil vítězně

Fotbalisté Paris St. Germain porazili ve finále Francouzského poháru Lyon 2:1 a slaví zisk double. Kylian Mbappé se s klubem rozloučil vítězně. Pařížané získali pohárovou trofej popatnácté a potvrdili pozici rekordmanů soutěže. Lyon prohrál páté finále v řadě, ve všech narazil právě na PSG.

V Karviné byli rádi všichni. Do baráže jdou domácí i soupeř. Oba ligisté věří, že zvládnou i baráž

Přestože výhru 1:0 v posledním kole nadstavby slavili Karvinští, veselo bylo po závěrečném hvizdu rozhodčího Ondřeje Pechance i na straně poražených Českých Budějovic. Hosté museli sice chviličku vyčkat na potvrzení výsledku z Jablonce. Ten dokázal Zlín porazit (1:0) a udržel ho na sestupové příčce. Karviná i České Budějovice budou hrát baráž. Slez ...

Slzám Slončíka naprosto rozumím, bolí to, smutnil Fantiš. Po sestupu je bez práce

Ševci potřetí v historii samostatné české ligy padají do druhé ligy. Bylo už několik desítek minut po zápase, když zlínský klenot Tom Slončík odcházel do kabiny. A hlasitě plakal. „Hlavně pro kluky se Zlína je to strašně složitý. Naprosto mu rozumím. Tenhle zápas se nezvládl,“ hořekoval kapitán Zlína Antonín Fantiš. ...

Ve finále bez Rutty. Český obránce dostal dodatečný trest za faul loktem proti Švédsku

Čeští hokejisté se budou muset v nedělním finálovém zápase na mistrovství světa proti Švýcarsku obejít bez obránce Jana Rutty, který dostal dodatečný trest za faul na Švéda Isaca Lundeströma v sobotním semifinálovém utkání. Mezinárodní hokejová federace (IIHF) o rozhodnutí disciplinární komise informovala na svém webu. ...

My tomuto týmu věříme. Musíme pokračovat v dobré obraně, velí Josi před finále

Jako kapitán dovedl Švýcary do dalšího finále po šesti letech. Roman Josi znovu táhne výběr helvétského kříže za zlatým snem. Švýcarsko udolalo Kanadu 3:2 po samostatných nájezdech a v souboji o celkový triumf na mistrovství světa vyzve českou reprezentaci. Přímý přenos utkání Švýcarsko – Česko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v neděli od 19: ...

Narozeniny moc neslavím, ale tyhle si budu pamatovat, přiznává Pastrňák po výhře nad Švédskem

Čeští hokejisté si po 14 letech zahrají o zlato na mistrovství světa! V semifinále přehráli Švédsko 7:3. V předchozím průběhu turnaje přitom proti silným soupeřům moc gólů nedávali. O produktivitě celého týmu se v rozhovoru pro Radiožurnál Sport bavili Lukáš Sedlák, Martin Nečas a David Pastrňák.

Tragická zpráva: Den po odhlášení z turnaje zemřel golfista Murray

Zemřel golfista Grayson Murray, vítěz dvou turnajů na PGA Tour. Třicetiletý Američan se v pátek krátce před koncem druhého kola kvůli nemoci odhlásil z turnaje Charles Schwab Challenge v texaském Fort Worth. Dnes představitelé PGA Tour informovali o jeho úmrtí, příčinu neoznámili.

Češi s Ukrajinci ztratili první set, i přesto se radovali ze čtvrté výhry

O první lup českého týmu na Zlaté Evropské lize se postarali v sobotním duelu volejbalisté Ukrajiny. Po úvodním prohraném setu dokázali zvítězit 25:23. Na to však svěřenci Jiřího Nováka dokázali rázně odpovědět a nakonec zvítězit 3:1.

Kováč potvrdil: Ano, jdu trénovat do Liberce

Pardubický trenér Radoslav Kováč po dnešní výhře 1:0 na stadionu Bohemians 1905 v závěrečném kole ligové nadstavby oznámil, že od nové sezony povede fotbalisty Liberce. Čtyřiačtyřicetiletý kouč potvrdil dlouhodobé spekulace médií, podle nichž ho severočeský klub ze smlouvy platné do příštího roku vykoupil uplatněním výstupní klauzule. ...

Volejbalisté si poradili i s Ukrajinou a v Evropské lize zůstávají bez ztráty

Čeští volejbalisté udrželi ve zlaté Evropské lize neporazitelnost. Ukrajinu porazili 3:1 po setech 25:22, 23:25, 25:15 a 25:22 a mají čtvrtou výhru.

Odhlásil se z turnaje a den poté americký golfista Murray zemřel

Zemřel golfista Grayson Murray, vítěz dvou turnajů na PGA Tour. Třicetiletý Američan se v pátek krátce před koncem druhého kola kvůli nemoci odhlásil z turnaje Charles Schwab Challenge v texaském Fort Worth. Dnes představitelé PGA Tour informovali o jeho úmrtí, příčinu neoznámili.

Šéf lajny, která řádila: Kdyby nám to někdo řekl před MS, nevěřili bychom mu

Coby centr je „šéfem“ lajny, která sehrála zásadní roli v semifinále proti Švédsku. „Člověka to potěší. Dneska to sedlo nám, jsme rádi, ale je úplně jedno, jaká lajna dává góly. Příští zápas to třeba vyjde zase někomu jinému,“ říkal po vítězství David Kämpf, jeden z nenápadných hrdinů v Rulíkově výběru. Ten příští zápas, o které mluví, má úžasnou n ...

Rutta přišel o finále. Komise mu dodatečně udělila stopku za faul na Lundeströma

Nepříjemnou komplikaci musí před nedělním finále vyřešit trenéři českého výběru. Disciplinární komise mistrovství světa totiž pozastavila činnost Janu Ruttovi za jeho loket do obličeje na Isaca Lundeströma.

Schick, Hložek a Kovář slaví v Německu double. S Leverkusenem vyhráli i pohár

Sezona snů. Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář získali s Leverkusenem Německý pohár. Bayer ve finále v Berlíně porazil druholigový Kaiserslautern s Filipem Kaločem 1:0 a zkompletoval premiérový domácí double. Pohárovou trofej získal Leverkusen podruhé a po 31 letech. Svěřenci Xabiho Alonsa triumfovali i přesto, že od 44. minuty hráli bez vy ...

Kováč potvrdil: Ano, jdu do Liberce

Pardubický trenér Radoslav Kováč po dnešní výhře 1:0 na stadionu Bohemians 1905 v závěrečném kole ligové nadstavby oznámil, že od nové sezony povede fotbalisty Liberce. Čtyřiačtyřicetiletý kouč potvrdil dlouhodobé spekulace médií, podle nichž ho severočeský klub ze smlouvy platné do příštího roku vykoupil uplatněním výstupní klauzule ...

Jdu do Liberce. Trenér Kováč po skončení angažmá v Pardubicích potvrdil změnu

Fotbalový trenér Radoslav Kováč oznámil, že od nového ročníku povede Liberec. Dosavadní kouč Pardubic to oznámil po sobotní výhře 1:0 na stadionu Bohemians 1905 v závěrečném kole ligové nadstavby.

Rána pro Česko! Rutta byl dodatečně potrestán za faul loktem

Hokejový obránce Jan Rutta přijde o finále mistrovství světa. Hráč byl dodatečně suspendován za zákrok loktem na Švéda Lundeströma. Ten přímo na ledě nebyl potrestán.

Leverkusen má double, ve finále poháru se nadřel, Schick hrál půli, Hložek chvíli

Fotbalisté Leverkusenu historickou sezonu zakončili triumfem v Německém poháru. Ve finálovém utkání v Berlíně porazili druholigový Kaiserslautern 1:0. Jediný gól dal středopolař Xhaka v úvodu duelu. Bayer hrál celý druhý poločas v deseti bez vyloučeného stopera Kossounoua.

Moderní pětibojařka Hlaváčková byla na finále SP patnáctá, Kuf šestnáctý

Moderní pětibojařka Lucie Hlaváčková skončila při své premiéře ve finále Světového poháru patnáctá, Jan Kuf dokončil závod v Ankaře šestnáctý. Zvítězili Litevka Gintare Venčkauskaitéová a Maďar Czaba Böhm.

Oslabení před finále. Rutta nesmí hrát, dostal stopku za faul proti Švédsku

Národní tým se ve finále domácího mistrovství světa v hokeji bude muset obejít bez Jana Rutty. Český obránce dostal od disciplinární komise turnaje stopku na jeden zápas za faul loktem na švédského útočníka Isaca Lundeströma.

Rána pro český tým! Rutta potrestán, přijde o finále MS

Český obránce Jan Rutta přijde o finále MS. Disciplinární komise ho dodatečně potrestala za zákrok na hlavu na Švéda Isaca Lundeströma-

Čechům stojí v cestě za zlatem Švýcaři. Švédové vyzvou v boji o bronz Kanadu

Na letošním hokejovém mistrovství světa se rozhodne o medailích. Češi se v zápase o zlato pokusí odčinit prohru ze skupiny proti Švýcarsku, v odpoledním duelu o bronz nastoupí Švédsko proti Kanadě.

Schick, Hložek a Kovář získali s Leverkusenem Německý fotbalový pohár

Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář získali s Leverkusenem Německý fotbalový pohár. Bayer ve finále porazil Kaiserslautern s Filipem Kaločem 1:0.

ŽIVĚ: Diamantová liga. Chebetová v Eugene zaběhla jako první žena 10 000 metrů pod 29 minut

Keňská běžkyně Beatrice Chebetová se na mítinku Diamantové ligy v Eugene jako první žena dostala na trati 10 000 metrů pod 29 minut a zaběhla světový rekord časem 28:54,14. Maximum Etiopanky Letesenbet Gideyové 29:01,03 z Hengela z června 2021 zlepšila téměř o sedm sekund. Přímý přenos hlavního programu sledujte na ČT sport Plus. ...

Ohlasy po utkání Kanada – Švýcarsko

Samostatné nájezdy v utkání Kanada – Švýcarsko

Byl to náš cíl, ale turnaj ještě nekončí, říká po postupu do finále centr produktivní druhé lajny Kämpf

David Kämpf dal proti Švédsku gól na 2:2. Jeho parťáci z lajny Dominik Kubalík a Martin Nečas přidali další tři a zásadním způsobem se podíleli na českém postupu do finále. Kämpf mluvil hned po zápasu pro Radiožurnál Sport.

ŽIVĚ: Zlatá Evropská liga volejbalistů Ukrajina – Česko 1:2

Svěřenci Jiřího Nováka na Zlaté Evropské lize v Makedonii zatím nepocítili jedinou porážku, ani ztrátu setu. Po výhrách nad Estonci, domácím celkem a Lucemburskem čelí volejbalistům Ukrajiny, kteří na turnaji zatím také nezaváhali. Přímý přenos utkání sledujte živě na ČT sport Plus.

Zdaleka nejsme zachránění, shodují se karvinský Ciupa a budějovický Králik

Na barážových příčkách se po výhře fotbalistů MFK Karviná nad Dynamem České Budějovice 1:0 udržela obě mužstva. Před nimi jsou souboje o uhájení nejvyšší domácí soutěže s druholigovými protivníky Vyškovem a Táborskem.

Motta se rozloučil s Boloňou porážkou, nezdar v Janově potěšil i Slavii. Juventus vyhrál nad Monzou

Boloňa zakončila úspěšnou sezonu italské ligy porážkou. Svěřenci odcházejícího trenéra Thiaga Motty prohráli na hřišti FC Janov 0:2. Bez bodu zůstali v Serii A teprve pošesté a může je to stát konečné čtvrté místo v tabulce. Pátá Atalanta Bergamo má jen dvoubodovou ztrátu a čekají ji ještě dva zápasy. Pokud by čerstvý vítěz Evropské ligy Boloňu p ...

Juventus zakončil sezonu italské ligy výhrou nad Monzou

Juventus zakončil sezonu italské ligy výhrou 2:0 nad Monzou. Gól vstřelil Alex Sandro, jenž vyrovnal rekord Pavla Nedvěda ve startech cizinců za klub.

SESTŘIH: Švýcaři udolali Kanaďany v nájezdech a o zlato se utkají s českým týmem

Švýcarsko je po šesti letech ve finále mistrovství světa. Výběr helvétského kříže porazil v semifinálovém duelu Kanadu 3:2 po samostatných nájezdech. Vítěznou branku zaznamenal Sven Andrighetto. Kanadu čeká zápas o třetí místo se Švédskem. Přímý přenos utkání Švýcarsko – Česko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v neděli od 19:30, duel Švédsko – ...

Nadal nepotvrdil, že letošní Roland Garros bude jeho poslední

Španělský tenista a bývalý první hráč světa Rafael Nadal nepotvrdil, že letos startuje na Roland Garros naposledy. Čtrnáctinásobný šampion antukového turnaje v Paříži a vítěz 22 grandslamových titulů sice v minulých týdnech naznačoval, že by mohlo jít o jeho rozlučkovou sezonu, v současnosti ale nechce činit definitivní rozhodnutí. Řekl to na dnešn ...

Almería rozstřílela Cádiz a v posledním kole si připsala první domácí výhru

Almería v duelu dvou sestupujících týmů rozstřílela v závěrečném kole španělské fotbalové ligy Cádiz 6:1 a připsala si první domácí vítězství v sezoně. Opustila díky tomu i poslední místo v tabulce, na kterém nakonec skončila Granada. Cádiz přitom vyhrál první poločas, ale po změně stran se rozstříleli domácí. Dva góly dal Kolumbijec Luis Suárez. ...

Sestup jsem zažít nikdy nechtěl, teď jsem bez práce, hlesl zlínský Fantiš

Po prohře 0:1 v Jablonci popadali fotbalisté Zlína s hlavami v dlaních na trávník. V zápase, ve kterém museli zvítězit, aby odvrátili přímý sestup, měli řadu vyložených šancí, ale nedokázali proměnit ani jedinou, a totální střelecká nemohoucnost provázející celou sezonu je poslala do druhé ligy.

Pastrňák sobě i Vejmelkovi nadělil k narozeninám finále. Budu si je pamatovat, radoval se

Lepší narozeninový dárek ke 28. roku si David Pastrňák i gólmanská trojka Karel Vejmelka asi stěží mohli přát. Český tým rozsekal doposud stoprocentní Švédy 7:3 a v neděli si tak před domácím publikem zahraje o zlaté medaile. Bostonského kanonýra netrápí ani jeho zatím bezgólový účet, užívá si zaplněných tribun, kde mu v semifinále fandila i jeho ...

ŽIVĚ: Zlatá Evropská liga volejbalistů Ukrajina – Česko 1:1

Svěřenci Jiřího Nováka na Zlaté Evropské lize v Makedonii zatím nepocítili jedinou porážku, ani ztrátu setu. Po výhrách nad Estonci, domácím celkem a Lucemburskem čelí volejbalistům Ukrajiny, kteří na turnaji zatím také nezaváhali. Přímý přenos utkání sledujte živě na ČT sport Plus.

První kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál valach Godfrey

Vítězem první kvalifikace na Velkou pardubickou se stal valach Godfrey v sedle s Danielem Vyhnálkem. Osmiletý tmavý hnědák, svěřenec Dalibora Töröka, vyhrál 5800 metrů dlouhou steeplechase crosscountry těsně před Chelmsfordem, kterému oplatil loňskou porážku. Ryzák připravovaný trenérem Josefem Váňou starším od tehdejšího triumfu nestartoval kvůli ...

Girona zakončila nejlepší sezonu historie kanonádou proti Granadě, Almería rozstřílela Cádiz

Almería v duelu dvou sestupujících týmů rozstřílela v závěrečném kole španělské fotbalové ligy Cádiz 6:1 a připsala si první domácí vítězství v sezoně. Opustila díky tomu i poslední místo v tabulce, na kterém nakonec skončila Granada. Cádiz přitom vyhrál první poločas, ale po změně stran se rozstříleli domácí. Dva góly dal Kolumbijec Luis Suárez. ...

Pastrňák sobě i Vejmelkovi nadělil k narozeninám postup. Budu si je pamatovat, radoval se

Lěpší narozeninový dárek ke 28. roku si David Pastrňák i gólmanská trojka Karel Vejmelka asi ztěží mohli přát. Český tým rozsekal doposud stoprocentní Švédy 7:3 a v neděli si tak před domácím publikem zahraje o zlaté medaile. Bostonského kanonýra netrápí ani jeho zatím bezgólový účet, užívá si zaplněných tribun, kde mu v semifinále fandila i jeho ...

Zlín nezvládl duel o všechno a padá do druhé ligy, Hradec si zahraje o EKL

Fotbalisté Zlína prohráli v závěrečném 5. kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu v Jablonci 0:1 a po devíti letech sestoupili z nejvyšší soutěže. Ševci na stadionu Severočechů, kteří již měli jisté udržení, potřebovali zvítězit, aby se posunuli na jednu ze dvou barážových příček. Místo toho však v nastavení první půle inkasovali jedinou bran ...

Fotbalistky Barcelony poprvé v historii porazily Lyon a obhájily triumf v Lize mistryň

Fotbalistky Barcelony to opět dokázaly. Vyhrály Ligu mistryň. Podruhé v řadě, potřetí v historii. V sobotním finále v Bilbau porazily Olympique Lyon 2:0. V 63. minutě se trefila Aitana Bonmatíová, hráčka zápasu a nejlepší fotbalistka světa. V nastavení pak zvýšila skóre kapitánka Alexia Putellas.

Pravidla a doporučení pro pořádání veřejné projekce finálového zápasu mistrovství světa v ledním hokeji

Pokud ve vašem městě plánujete veřejnou projekci, máme pro vás souhrn nejdůležitějších informací, aby vše proběhlo tak, jak má.

Švýcaři udolali Kanaďany v nájezdech a o zlato se utkají s českým týmem

Švýcarsko je po šesti letech ve finále mistrovství světa. Výběr helvétského kříže porazil v semifinálovém duelu Kanadu 3:2 po samostatných nájezdech. Vítěznou branku zaznamenal Sven Andrighetto. Kanadu čeká zápas o třetí místo se Švédskem. Přímý přenos utkání Švýcarsko – Česko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v neděli od 19:30, duel Švédsko – ...

ŽIVĚ: Zlatá Evropská liga volejbalistů Ukrajina – Česko 0:1

Svěřenci Jiřího Nováka na Zlaté Evropské lize v Makedonii zatím nepocítili jedinou porážku, ani ztrátu setu. Po výhrách nad Estonci, domácím celkem a Lucemburskem čelí volejbalistům Ukrajiny, kteří na turnaji zatím také nezaváhali. Přímý přenos utkání sledujte živě na ČT sport Plus.

Keňanka Chebetová v Eugene zaběhla jako první žena 10 000 metrů pod 29 minut

Keňská běžkyně Beatrice Chebetová se na mítinku Diamantové ligy v Eugene jako první žena dostala na trati 10.000 metrů pod 29 minut a zaběhla světový rekord časem 28:54,14. Maximum Etiopanky Letesenbet Gideyové 29:01,03 z Hengela z června 2021 zlepšila o téměř sedm sekund.