Maaxi.cz

Minnesota si v play off NBA opět poradila s Phoenixem, Dallas proti Los Angeles srovnal

Basketbalisté Minnesoty zvládli i druhé utkání s Phoenixem a po výhře 105:93 vedou v osmifinále play off NBA 2:0 na zápasy. Naopak druhé dvě série jsou srovnány na 1:1. Indiana přehrála Milwaukee 125:108 a Dallas vybojoval vítězství 96:93 na hřišti Los Angeles Clippers.

Mohlo by vás zajímat

Rulík: Každý měl svou roli a podíl na úspěchu

Pastrňák vystřelil zlato: Myslel jsem, že se v životě na kolena nedostanu a vidíte to...

Na hvězdy se čeká. První gól ve čtvrtém zápase a zlatý gól. David Pastrňák rozhodl tuhou finálovou bitvu domácího mistrovství světa proti Švýcarsku. Chvíli mu nechala obrana soupeře prostor, odskočil si, blok přišel pozdě a Pastrňák vystřelil Česku svou obávanou střelou zlato po 14 letech. 

O tomhle jsem snil! Šťastný Zacha po zlatu: Přidali jsme se ke skvělému týmu

Někteří hráči se o titul mistra snaží celou kariéru. A spousta z nich se nikdy nedočká. Pavlu Zachovi stačily k zisku zlaté medaile čtyři zápasy v českých barvách. „Jsem rád, že jsem u toho mohl být. Všechno si hrozně moc užívám, prožívám nepopsatelné pocity,“ hlásil spokojený útočník po výhře 2:0 nad Švýcarskem. ...

Šťastný Pastrňák: Emoce po gólu byly velké, Jágrovi jsem nevěřil. Na MS přijel, přestože měl jít na operaci kyčle

Ve třech zápasech po svém příletu na MS nebodoval, svůj gól si však schoval na tu nejlepší možnou chvíli. David Pastrňák v 50. minutě zlomil bezbrankové finále MS proti Švýcarsku a zajistil českým hokejistům po 14 letech titul.

Produktivitu MS vyhrál Američan Boldy, Červenka skončil jedenáctý

Americký útočník Matt Boldy vyhrál produktivitu hokejového mistrovství světa v Praze a Ostravě o bod před krajanem Bradym Tkachukem a Švýcarem Kevinem Fialou. Boldy si v osmi zápasech připsal 14 bodů za šest branek a osm asistencí, Tkachuk a Fiala shodně vstřelili sedm gólů a na šest přihráli.

Gudas: Bylo to o pracovitosti a obětavosti. Bojovali jsme jeden z druhého

Červenka: Před tímhle publikem byl každý zápas speciální

Ukázkový hit Gudase na švýcarského veterána Ambühla

Z Dostála všechno spadlo, abstinenci poruší. Jedno pivo si asi dám, směje se

Během celého zápasu zase působil naprosto klidně. Lukáš Dostál za svá záda nepustil ve finále proti Švýcarsku jediný puk a vychytal českým hokejistům titul mistrů světa. Po pojišťujícím gólu na 2:0 už ze sebe shodil pomyslnou emoční masku a naplno se vrhnul do víru oslav. „Neskutečný, nemám slov. Je neuvěřitelné, co jsme dokázali. Tohle v životě ne ...

Pastrňákova rána do srdce ukončila sny o zlatu, reagují švýcarská média

O Pastrňákově ráně do švýcarského srdce i tom, že se sen o zlatu znovu rozplynul, píší švýcarská média v prvních reakcích po porážce 0:2 s Českem ve finále hokejového mistrovství světa. Zároveň ale vyzdvihují vynikající výkony švýcarské reprezentace na šampionátu.

Tomášek: Charakter, super hráči, fanoušci. Všechno si sedlo

OBRAZEM: Mistři světa. Čeští hokejisté vybojovali na domácím šampionátu zlato, slaví se v celé zemi

Čeští hokejisté zvládli finále mistrovství světa a před domácími fanoušky vyhráli po výhře 2:0 nad Švýcarskem zlaté medaile. Neslavila je vyprodaná O2 arena, ale třeba i 15 tisíc lidí na Staroměstském náměstí a na dalších místech po celé zemi.

NAD(H)LEDEM: Byla to jedna velká jízda. Obrovská gratulace klukům i celýmu českýmu hokeji

Jedna velká jízda, jeden tým. Od prvního zápasu až po poslední. Čeští hokejisté ve finále domácího mistrovství světa porazili Švýcary 2:0 a po čtrnácti letech se stali mistry světa. Za mě obrovská gratulace klukům, managementu i celýmu českýmu hokeji.

Předání medailí s hymnou a oslavami s pohárem

Palát: Hráli jsme jako tým, proto jsme vyhráli

Oslavy a dojetí mistrů. Češi poskakují v konfetách, Dostál byl v klidu

Po ledové ploše O2 arény se radostně prohánějí zlatí hokejoví šampioni, Češi poprvé od roku 2010 zakončují turnaj na vrcholu. David Pastrňák přejímá trofej pro nejlepšího hráče finále, Švýcarům zlomil svým prvním gólem na šampionátu vaz. Hráči, společně s hledištěm, poskakují mezi zlatým konfetami na popěvek „Kdo neskáče, není Čech.“ ...

Pastrňák: Rozhodlo ohromné srdce týmu

Dostál: Je to sen, nemám slov. Nikdy na tohle nezapomenu

Švýcarská média píší o Pastrňákově ráně do srdce a rozplynutém snu

O Pastrňákově ráně do švýcarského srdce i tom, že se sen o zlatu znovu rozplynul, píší švýcarská média v prvních reakcích po porážce 0:2 s Českem ve finále hokejového mistrovství světa. Zároveň ale vyzdvihují vynikající výkony švýcarské reprezentace na šampionátu.

Zacha: Vyhrát doma je něco neskutečného

Česká cesta za zlatem. Jak podceňovaný tým dokráčel k titulu mistrů světa

Před turnajem jim nikdo moc nevěřil, trenér Radim Rulík sklidil za nominaci na mistrovství světa velkou kritiku. Nakonec se čeští hokejisté poprvé od roku 2010 radují z celkového prvenství. Na šampionátu ani jednou neprohráli v základní hrací době, v klíčových momentech ukázali obdivuhodnou soudržnost. Připomeňte si, kudy vedla cesta národního týmu ...

SESTŘIH: Zlatý sen se doma stal skutečností, Češi dobyli titul díky Pastrňákovi

Zlaté medaile na 87. mistrovství světa získali Češi. Ve finálovém utkání v Praze přetlačili Švýcary 2:0 díky rozhodující trefě Davida Pastrňáka z 50. minuty, pojistku přidal do prázdné brány David Kämpf. Národní tým dosáhl na sedmý titul v éře samostatnosti a celkově třináctý, naopak Švýcaři potřetí nezvládli v systému play-off poslední duel šamp ...

Dostál byl zvolen nejlepším brankářem MS, s Červenkou se dostal i do All Star týmu

Individuální ocenění ke zlatému triumfu. Lukáš Dostál byl zvolen nejlepším brankářem MS v Praze a dostal se i do All Star týmu spolu s útočníkem Romanem Červenkou. Osmatřicetiletý kapitán nových mistrů světa je mezi nejlepší šesticí podruhé. Povedlo se mu to i předloni při zisku bronzu na šampionátu v Tampere a Helsinkách. ...

Euforie na druhou! S fanoušky skákali i hráči na střídačce, Švýcarům tleskala celá hala a Jágr aby si otevřel věštírnu

David Kämpf právě 19 vteřin před koncem třetí třetiny trefil prázdnou švýcarskou branku, zvýšil na 2:0 a všichni ve vyprodané O2 areně věděli, že tohle už čeští hokejisté nepustí. Pochopitelně to věděl i Radim Rulík na střídačce. Se svými asistenty se v kruhu objímal, navzájem se plácali po zádech.

Dostál byl zvolen nejlepším brankářem MS, je s Červenkou i v All Star týmu

Český reprezentant Lukáš Dostál byl zvolen nejlepším brankářem MS v Praze a dostal se i do All Star týmu spolu s útočníkem Romanem Červenkou. Osmatřicetiletý kapitán nových mistrů světa je mezi nejlepší šesticí podruhé. Povedlo se mu to i předloni při zisku bronzu na šampionátu v Tampere a Helsinkách.

Barcelona vyhrála na hřišti Sevilly

Trenér Xavi Hernández zakončil své působení u fotbalistů Barcelony vítězstvím 2:1 na hřišti Sevilly v posledním kole španělské ligy.

Gól v utkání Švýcarsko – Česko: Kämpf – 0:2 (60. min.)

Panathinaikos drtivým závěrem posedmé vyhrál Evropskou ligu

Panathinaikosu Atény porazili ve finále Evropské ligy úřadujícího šampiona Real Madrid 95:80 a získali v soutěži sedmý titul. Řecký celek se vrátil na euroligový trůn po 13 letech. V duelu o třetí místo uspěl Olympiakos Pireus, který zdolal Fenerbahce Istanbul 87:84.

POHLED: Velká hokejová euforie. Odstartuje český úspěch novou éru?

Pamatujete si, kde jste byli, když...? Až se v budoucnu někdo bude ptát, co jste dělali 26. května večer, většina z vás patrně odpoví: „Fandili jsme českým hokejistům ve finále mistrovství světa!“

Oznámkujte české hokejisty za výkon proti Švýcarsku ve finále MS

Oznámkujte hokejisty za výkon na MS 2024 proti Švýcarsku. Dávejte reprezentantům známky jako ve škole, nejlepším jedničky.

Basketbalisté Panathinaikosu porazili Real a posedmé vyhráli Evropskou ligu

Basketbalisté Panathinaikosu Atény porazili ve finále Evropské ligy úřadujícího šampiona Real Madrid 95:80 a získali v soutěži sedmý titul. Řecký celek se vrátil na euroligový trůn po 13 letech. V duelu o třetí místo uspěl Olympiakos Pireus, který zdolal Fenerbahce Istanbul 87:84.

Gól v utkání Švýcarsko – Česko: Pastrňák – 0:1 (50. min.)

Zlatý sen se stal doma skutečností, Češi v Praze dobyli titul díky Pastrňákovi

Zlaté medaile na 87. mistrovství světa získali Češi. Ve finálovém utkání v Praze přetlačili Švýcary 2:0 díky rozhodující trefě Davida Pastrňáka z 50. minuty, pojistku přidal do prázdné brány David Kämpf. Národní tým dosáhl na sedmý titul v éře samostatnosti a celkově třináctý, naopak Švýcaři potřetí nezvládli v systému play-off poslední duel šamp ...

Světový šampionát navštívilo rekordních 797 727 diváků

K magické hranici mnoho nechybělo. Mistrovství světa v Praze a Ostravě navštívilo 797 727 diváků. Rekord ze stejných měst z roku 2015 překonal aktuální turnaj o 56 037 lidí. Na počet 64 zápasů se jednalo o nové maximum také s průměrem 12 464 příznivců na utkání. Před devíti lety byl průměr 11 589 lidí na zápas.

Rekordní návštěvnost na hokejovém MS se vyšplhala na 797 727 diváků

Hokejové mistrovství světa v Praze a Ostravě navštívilo 797 727 diváků. Rekord ze stejných měst z roku 2015 překonal aktuální turnaj o 56 037 lidí. Na počet 64 zápasů se jednalo o nové maximum také s průměrem 12 464 příznivců na utkání. Před devíti lety byl průměr 11 589 lidí na zápas.

ŽIVĚ: Finále MS Švýcarsko – Česko 0:1

Finále mistrovství světa v Praze je tady. Česká reprezentace byla nucena udělat změny v sestavě, neboť obránce Jan Rutta dodatečně obdržel disciplinární trest. Národní tým napsal sedm beků včetně Jakuba Krejčíka a Jana Ščotky. V brance je znovu Lukáš Dostál. Bezbranový stav zlomil až v 50. minutě David Pastrňák. Přímý přenos utkání sledujte na ČT ...

České volejbalistky v Evropské lize dál vítězí, zdolaly i Slovinsko

České volejbalistky ve zlaté Evropské lize vyhrály i svůj čtvrtý zápas. Slovinsko porazily 3:1 a dotáhly se do čela celkové tabulky na Belgičanky, které mají rovněž plný počet 12 bodů. S Belgií se Češky utkají příští týden.

Bouzková i Siniaková úspěšně prošly prvním kolem French Open, Krejčíková končí

Marie Bouzková proti Veronice Kuděrmětovové prolomila svoji smolnou bilanci startů na Roland Garros. Ruskou tenistku porazila 6:2 a 6:4 a postoupila tak do druhého kola, kde se střetne s Janou Fettovou z Chorvatska. Roli favoritky potvrdila i Kateřina Siniaková, která ve vyrovnaném souboji nakonec zlomila Maďarku Dalmu Gálfiovou 7:5 a 7:6. S turn ...

Kouč Rulík je správný fanatik do trénování. Tým dal dohromady skvěle, chválí Reichel

I v závěrečném dni světového šampionátu v hokeji se ve Speciálu Radiožurnálu Sport na střeše Galerie Harfa objevili vzácní hosté. Olympijský šampion z Nagana Martin Procházka si povídal s Robertem Reichelem a jeho synem Kristianem. Co si Procházka myslí o dodatečném trestu pro Jana Ruttu? Jaký vztah k hokeji má moderátor pořadu Na place Pavel Nečas ...

Sedmnáctka otočila utkání se Srbskem a ovládla skupinu A

Čeští fotbalisté do 17 let zvládli i třetí utkání mistrovství Evropy proti Srbsku. Svěřenci Jiřího Žiláka dokázali otočit vývoj utkání na konečných 4:3. Postup ze skupiny A již měli jistý, ve vyřazovací části nastoupí proti Dánsku. 

Jako střela proti zdi. Trosky red bullu zasypaly dráhu, viníka havárie nemá

Nejzajímavější momenty Velké ceny Monaka formule 1, a vlastně jediné skutečně divácky atraktivní, přišly hned po startu. Nejdramatičtější ze tří kolizí byla ta Sergia Péreze s jezdci Haasu. Po ní zůstaly na dráze namísto vozu red bull jen trosky. A viník? Neznámý. Ačkoliv účastníci incidentu na to názor měli.

Čeští mladíci zdolali i Srbsko a na Euru vyhráli skupinu

Čeští fotbalisté do 17 let na mistrovství Evropy na Kypru porazili 4:3 Srbsko, vyhráli i třetí zápas na turnaji a ovládli skupinu A. Svěřenci kouče Jiřího Žiláka měli zajištěný postup už před dnešním utkáním, ve čtvrtfinále se utkají ve středu s druhým týmem skupiny B Dánskem,

Siniaková o mixu s Macháčem i jeho výhře nad Djokovičem: Nesoutěžíme

Zvládla skoro hodinu a půl dlouhé přerušení kvůli prudkému lijáku, který způsobil i změnu hracího kurtu, stejně tak si poradila s premiérou v roli nasazené tenistky na grandslamu. „Určitě mi pomohlo, že jsem získala první set, ve druhém jsem se snažila hrát agresivněji a využívat příležitosti,“ přiblížila Kateřina Siniaková po vítězství v prvním ko ...

Extraliga stolních tenistek vyvrcholila dramatickou bitvou a opět slaví Hodonín

Stolní tenistky Hodonína obhájily titul v domácí extralize. Ve vyrovnané finálové sérii vyhrály rozhodující třetí zápas v Havlíčkově Brodě 4:2 a získaly třetí trofej za sebou, celkově už 17. v klubové historii.

Lvíčata otočila utkání se Srbskem

Čeští fotbalisté do 17 let zvládli i třetí utkání mistrovství Evropy proti Srbsku. Svěřenci Jiřího Žiláka dokázali otočit vývoj utkání na konečných 4:3. Postup ze skupiny A již měli jistý, ve vyřazovací části nastoupí proti Dánsku. Připravujeme podrobnosti.

Stolní tenistky Hodonína získaly potřetí v řadě titul v domácí extralize

Stolní tenistky Hodonína obhájily titul v domácí extralize. Ve vyrovnané finálové sérii vyhrály rozhodující třetí zápas v Havlíčkově Brodě 4:2 a získaly třetí trofej za sebou, celkově už 17. v klubové historii.

Vyhlášení vítěze finále 12 anket / 12 vítězů

Utkání Švédsko – Kanada očima rozhodčího

České volejbalistky si poradily i se Slovinkami a ve Zlaté lize zůstávají neporaženy

České volejbalistky ve Zlaté evropské lize jsou stále stoprocentní. Ve čtyřech setech si dokázaly poradit také s domácími Slovinkami a srovnaly se bodově s Belgií. O postup do finálového turnaje Češky bojovat nemusejí. Účast ve Final Four mají jistou, protože se bude hrát v polovině června v Ostravě. Přímé přenosy nabízí ČT sport a ČT sport Plus. ...

ŽIVĚ: ME fotbalistů do 17 let Česko – Srbsko 4:3

Čeští fotbalisté do 17 let hrají na mistrovství Evropy se Srbskem. Na úvodní branku Vasilije Kostova odpověděl vzápětí Josek Kolářík, Srbové se do vedení dostali po trefě Bogdana Kostiče v jedenadvacáté minutě. Po dvou výhrách již ovšem svěřenci Jiřího Žiláka mají jistý postup ze skupiny A. Přímý přenos na ČT sport Plus nabízí duel Česka se Srbsk ...