Maaxi.cz

Češi vyhráli na MS v parahokeji

Mistrovství světa v parahokeji v Moose Jaw (Kanada) - skupina A: Česko - Korea 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) Branky: 25. Sedláček, 26. Hečko, 43. Geier.

Mohlo by vás zajímat

Světový šampionát do 18 let vyhrála Kanada, McKenna nasázel USA hattrick

Kanada slaví pátý titul na mistrovství světa hráčů do osmnácti let. Ve finále si javorové listy poradily s výběrem USA 6:4, když se hattrickem blýskl stále teprve šestnáctiletý útočník Gavin McKenna. Třetí místo obsadili Švédové, kteří porazili Slováky 4:0. Připravujeme podrobnosti.

Kuchtovy parády nastartovaly Spartu. Letenští vezou výhru

Fotbalisté Sparty na úvod nadstavbové části první ligy nezaváhali a ve skupině o titul zvítězili na hřišti šestého Slovácka 4:2. Dál tak vedou tabulku o čtyři body před druhou Slavií.

Schick skóroval a Leverkusen stále neporažen

Povedený zápas zaznamenali čeští hráči v dresu Leverkusenu v zápase 32. kola neměcké fotbalové ligy proti Frankfurtu. Patrik Schick se gólově prosadil na konci prvního poločasu a Adam Hložek v zápase hned třikrát asistoval. Oba tak přispěli vysoké výhře Leverkusenu 5:1. Hráči Bochumi v boji o záchranu vydřeli výhru na hřišti Unionu Berlín 4:3. Do ...

Děsivý náraz Chorvata do tyče, strach o Řekovo oko. Liberec se bál o cizince

Náraz do zdi jako při crashtestu. Situace, z které mrazilo. Liberecký fotbalista Luka Kulenovič v nedělním ligovém zápase v Teplicích ve snaze zasáhnout míč v plné rychlosti vrazil do tyče. Hrudníkem i hlavou. A stadion opouštěl na nosítkách.

Aspoň něco pro diváky, komentoval Palát přehození Švýcara za mantinel

Asi to bylo nejpříznačnější pro vystoupení českých hokejistů v generálce na mistrovství světa na turnaji v Brně. Jeden z nejbouřlivějších ohlasů při zápase domácího výběru proti Švýcarsku sklidil útočník Ondřej Palát ne za gólovou akci nebo povedenou kličku, ale když bodyčekem poslal soupeřova obránce Svena Junga za mantinel. ...

Palát poslal soupeře přes mantinel a rozžhavil arénu. Gudas asi žárlí, culí se

Příliš pozitivních momentů závěrečný turnaj před domácím mistrovství světa nenabídl. Výjimkou byly dva příkladné hity, které čeští hokejisté na Betano Hockey Games v Brně předvedli. Ve čtvrtek s Finskem už při prvním střídání Radko Gudas, v neděli proti Švýcarsku ho při porážce 1:2 napodobil Ondřej Palát, jenž dokonce poslal soupeře přes mantinel. ...

Schick s Hložkem zářili, Leverkusen nadělil Frankfurtu bůra

Patrik Schick se podílel gólem na výhře mistrovského Leverkusenu 5:1 ve Frankfurtu. Tři góly připravil jeho reprezentační spoluhráč Adam Hložek.

Hložek třikrát asistoval, Schick dal gól a Leverkusen stále drží neporazitelnost

Další výhra fotbalistů Leverkusenu nese výrazný český podpis. Adam Hložek v utkání s Frankfurtem (5:1) připravil tři góly, z toho jeden dalšímu českému útočníkovi Patriku Schickovi. Leverkusen, který už má jistý mistrovský titul, protáhl ve 32. kole německé ligy sérii bez prohry už na 48 zápasů napříč všemi soutěžemi. ...

Oslava? Patřila mé ženě a dítěti, vysvětlil Cadu. Po gólu se mu ulevilo

V duelu prvního kola skupiny o titul s fotbalisty Mladé Boleslav byl nejlepším hráčem na trávníku. Celých dvanáct zápasů čekal plzeňský záložník Cadu na svou další branku, kterou si připsal spolu s gólovou asistencí a podílel se na výhře 3:0. „Čekal jsem na další branku dlouho, chci poděkovat týmu, hodně mě podržel,“ vzkázal šestadvacetiletý záložn ...

Krvácející oko, strach o Kulenoviče. Horor v Liberci sledovali i Trpišovský s Tvrdíkem

Liberec ztratil první semifinále s Teplicemi 0:2 a možná přišel i o svého nejlepšího střelce Kulenoviče. Ten ve druhém poločase ošklivě narazil do tyče teplické branky a skončil na nosítkách. Večer ho čeká vyšetření hlavy. Nic zlomeného by podle lékaře Slovanu mít neměl.

SESTŘIH: Nepovedená generálka na MS. Národní tým prohrál v Brně i potřetí, na závěr nestačil na Švýcarsko

České hry se národnímu týmu nevydařily. Svěřenci trenéra Radima Rulíka podlehli v posledním utkání Švýcarům 1:2 a v Brně obsadili poslední místo. Následovat bude tisková konference, na které by měl realizační tým české reprezentace oznámit nominaci na mistrovství světa v přímém přenosu ČT sport zhruba od 21:00. ...

ŽIVĚ: Finále volejbalové Ligy mistryň Conegliano – Milán

Volejbalistky Canegliana a Milána se proti sobě utkávají ve finále Ligy mistryň a pokouší se napodobit Trentino, které ovládlo Ligu mistrů mužů. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

Maraton bych si jednou strašně rád zaběhl, přeje si Prskavec. Nyní ale nemůže mít nohy příliš unavené

Olympijský vítěz, kanoista a kajakář Jiří Prskavec přiznává, že by si maraton někdy chtěl zaběhnout, ale raději až po sezoně. Dorazil ale do R-streamu Radiožurnálu, a to nejenom kvůli tomu, že je ambasadorem jednoho z týmů letošního pražského maratonu. „Baví mě pomáhat dětem posouvat se ve sportu dál. Když za mnou přijdou mladí sportovci, a nemusí ...

Lehečka se po zranění zad z Madridu odhlásil z tenisového turnaje v Římě

Jiří Lehečka se odhlásil z antukového turnaje série Masters v Římě, jenž začne příští týden. Nejlepší český tenista vzdal kvůli zranění zad páteční semifinále v Madridu. Druhý grandslam sezony Roland Garros odstartuje v Paříži za tři týdny.

Nepovedená generálka na MS. Národní tým prohrál v Brně i potřetí, na závěr nestačil na Švýcarsko

České hry se národnímu týmu nevydařily. Svěřenci trenéra Radima Rulíka podlehli v posledním utkání Švýcarům 1:2 a v Brně obsadili poslední místo. Následovat bude tisková konference, na které by měl realizační tým české reprezentace oznámit nominaci na mistrovství světa v přímém přenosu ČT sport zhruba od 21:00. ...

Kozel potvrdil spekulace: Ano, končím, nedělalo se mi v tom příjemně

Dotazy už se vyčerpaly, ale trenér libereckých fotbalistů Luboš Kozel si vzal na tiskové konferenci po nedělní porážce 0:2 v semifinále ligové skupiny o Evropy v Teplicích ještě slovo: „Chtěl bych využít ten čas a uvést na pravou míru spekulace, které jdou delší dobu. Ano, po sezoně v Liberci končím.“

Liberec po sezoně nepovede dále trenér Kozel

Po sezoně nebude u Liberce na lavičce dále figurovat trenér Luboš Kozel. Oznámil to po úvodním semifinále ligové nadstavbové skupiny o Evropu, kde Liberec podlehl Teplicím 0:2. Kozel v Liberci působí od srpna 2021 a nyní končí na přání nového vedení klubu. 

ŽIVĚ: Euro Hockey Tour Česko – Švýcarsko 1:2

V posledním souboji Českých her se střetává národní tým se Švýcarskem. Pro české reprezentanty se jedná o poslední šanci na finální nominaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě. V brance je Lukáš Dostál, který inkasoval jako první v deváté minutě po dorážce Daria Simiona, na 2:0 zvýšil Calvin Thürkauf. Až v 57. minutě snížil Jakub Krejčík. Pří ...

Plzeň drtí soupeře nacvičenou šablonou. K tomu přidává monstrózní efektivitu

Fotbalová Plzeň je v pohodě, v lize z posledních 17 duelů prohrála jediný. Viktorii se momentálně daří také střelecky, když za uplynulé tři soutěžní duely nasázela celkem devět branek. Navíc našla šablonu, na kterou soupeři zatím neznají recept.

Lehečka se odhlásil z římského Masters

Jiří Lehečka se odhlásil z turnaje Masters v Římě, jenž začne příští týden. Nejlepší český tenista vzdal kvůli zranění zad semifinále v Madridu.

Bochum v boji o záchranu udolala Union Berlín

Hráči Bochumi v boji o záchranu vydřeli výhru na hřišti Unionu Berlín 4:3. Do utkání zasáhl v 70. minutě i Alex Král. Prohru domácích však odvrátit nedokázal. 

Fiorentina nestačila na Veronu, ta se přiblížila záchraně

Veronští fotbalisté porazili doma Fiorentinu 2:1 a udělali důležitý krok k záchraně. Antonín Barák za poražený tým odehrál celé utkání.

Bochuň v boji o záchranu udolala Union Berlín

Hráči Bochumi v boji o záchranu vydřeli výhru na hřišti Unionu Berlín 4:3. Do utkání zasáhl v 70. minutě i Alex Král. Prohru domácích však odvrátit nedokázal. 

Plzeň si poradila s Boleslaví, Hradec a Teplice vyhrály první semifinále skupiny o Evropu

Skupina o titul v rámci nadstavby české fotbalové ligy pokračovala zápasem Plzně s Mladou Boleslaví. Domácí favorité dokázali potvrdit předpoklady a zvítězili 3:0. . Také se odehrály první semifinále ve skupině o Evropu. Do odvety si připravil lepší pozici Hradec Králové, který si poradil se Sigmou Olomouc 3:1. A rovněž Teplice, které porazily 2: ...

Krejčíková deblový titul v Madridu se Siegemundovou nezískala

Tenistka Barbora Krejčíková se na antukovém turnaji v Madridu 19. deblového titulu nedočkala. S Němkou Laurou Siegemundovou v prvním společném finále podlehly domácímu páru Cristina Bucsaová, Sara Sorribesová. Španělky, které společně startovaly poprvé, zvítězily za 73 minut jednoznačně 6:0, 6:2.

Fotbalisté Verony porazili Fiorentinu a přiblížili se záchraně

Fotbalisté Verony v 35. kole italské ligy porazili doma Fiorentinu 2:1 a udělali důležitý krok k záchraně. Antonín Barák za poražený tým odehrál celé utkání.

Krejčíková na deblový titul v Madridu nedosáhla

Barbora Krejčíková se na antukovém turnaji v Madridu 19. deblového titulu nedočkala. S Němkou Laurou Siegemundovou v prvním společném finále podlehly domácímu páru Cristina Bucsaová, Sara Sorribesová. Španělky, které společně startovaly poprvé, zvítězily za 73 minut jednoznačně 6:0, 6:2.

Pogačar se oblékl do růžového, Hirt je po dvou etapách osmý

Slovinský fenomén Tadej Pogačar se po triumfu v druhé etapě na Giro d'Italia oblékl do růžového dresu průběžného lídra. Zvítězil navzdory defektu, který jej potkal jedenáct kilometrů před cílem. Janu Hirtovi patří průběžné osmé místo.

Po sezoně na přání vedení skončím, prohlásil Kozel

Trenér fotbalistů Liberce Luboš Kozel po prohraném ligovém utkání v Teplicích oznámil, že po sezoně u týmu na přání nového vedení skončí.

Krejčíková na deblový titul v Madridu nedostáhla

Barbora Krejčíková se na antukovém turnaji v Madridu 19. deblového titulu nedočkala. S Němkou Laurou Siegemundovou v prvním společném finále podlehly domácímu páru Cristina Bucsaová, Sara Sorribesová. Španělky, které společně startovaly poprvé, zvítězily za 73 minut jednoznačně 6:0, 6:2.

West Ham dostal "bůra" od Chelsea, prohrála i Aston Vila

West Ham schytal na Cheslea deabkl 5:0. Třetí porážku z posledních čtyř zápasů neodvrátili ani čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal, kteří odehráli celé utkání. Čtvrtá Aston Villa prohrála na hřišti Brightonu 0:1 a bude muset ještě bojovat o Ligu mistrů.

Trentino vyhrálo volejbalovou Ligu mistrů, finále zvládlo bez ztráty setu

Čtvrtý titul v Lize mistrů přidali volejbalisté Trentina. Ve finále od začátku hráli lépe nežli jejich soupeř Jastrzebski Wegiel a nedovolili jim získat jediný set. Zápas ovládli, i díky jejich skvělé obraně, poměrně hladce po setech 25:20, 25:22, 25:21. Přímý přenos finále volejbalové Ligy mistryň můžete sledovat od 18:55 na ČT sport Plus. ...

Souček s Coufalem schytali výprask. Chelsea vyškolila West Ham

Chelsea v 36. kole anglické fotbalové ligy doma porazila West Ham vysoko 5:0. Debakl a třetí porážku z posledních čtyř zápasů neodvrátili ani čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal, kteří odehráli celé utkání. Čtvrtá Aston Villa prohrála na hřišti Brightonu 0:1 a bude muset ještě bojovat o Ligu mistrů. ...

Fotbalisté Plzně na úvod nadstavby porazili Mladou Boleslav, Hradec Králové otočil zápas s Olomoucí

Fotbalisté Plzně v úvodním kole ligové nadstavby porazili ve skupině o titul Mladou Boleslav doma 3:0. Západočeši nakročili za pohodlným vítězstvím hned v úvodu brankami Cadua a Cheicka Souarého, po změně stran se prosadil Tomáš Chorý.

Hokejisté Dánska mají v nominaci na MS jen jednu posilu ze zámoří

Jedinou akvizici ze Severní Ameriky mají v nominaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě hokejisté Dánska. Kouč Mikael Gath může počítat jen s útočníkem Alexanderem Truem, který strávil celou sezonu na farmě Floridy v Charlotte v nižší AHL. Z účasti se omluvili útočníci Nikolaj Ehlers z Winnipegu, Oliver Bjorkstrand ze Seattlu i Lars Eller z Pitt ...

Nymburští basketbalisté v prvním semifinále porazili Ostravu 92:69

Basketbalisté Nymburka úspěšně vstoupili do semifinále NBL proti Ostravě a po domácím vítězství 92:69 se ujali v sérii vedení. Podruhé se oba soupeři utkají v pondělí znovu v hale vítěze dlouhodobé části soutěže, hraje se na čtyři výhry.

Pogačar vyhrál druhou etapu cyklistického Gira, Hirt dojel desátý

Slovinský favorit Tadej Pogačar vyhrál po sólovém úniku 2. etapu cyklistického Gira d'Italia a získal růžový dres lídra. Jan Hirt dojel desátý.

ONLINE: Slovácko - Sparta, v základu Haraslín a Sörensen, hraje i Sadílek

Sparťanští fotbalisté hrají v prvním kole nadstavbové části na hřišti Slovácka, kde si před rokem pojistili zisk mistrovského titulu. Pokud vyhrají, opět povedou ligu o čtyři body. Utkání můžete od 18 hodin sledovat v podrobné online reportáži.

Hradec Králové po obratu porazil Olomouc

Fotbalisté Hradce Králové na úvod bojů v play off o Konferenční ligu porazili doma Olomouc 3:1.

Teplice v boji o Konferenční ligu porazily Liberec

Fotbalisté Teplic začali play off o Konferenční ligu vítězstvím nad Libercem 2:0.

Nymburk vkročil do semifinále pravou nohou, Ostravu porazil o více jak dvacet bodů

Nymburk splnil roli favorita a na úvod semifinálové série porazil Novou huť Ostrava 92:69. Slezané, největší dosavadní překvapení vyzařovacích bojů a čtvrtfinálový kat mistrovské Opavy, sice statečně vzdoroval a po půli prohrával "jen" o osm bodů, po přestávce však Nymburk náskok více než zdvojnásobil a dokráčel si pro přesvědčivé vítězství. ...

Fotbalisté Plzně si v pohodě poradili s Mladou Boleslaví

Fotbalisté Plzně bez větších problémů doma porazili v nadstavbové části ligy ve skupině o titul Mladou Boleslav 3:0. Ze třetího místa ztrácí deset bodů na druhou Slavii.

Brokař Vaněk ovládl v Baku kvalifikaci, ve finále ale selhal

Brokař Pavel Vaněk sice postoupil z prvního místa do finále trapu na Světovém poháru ve sportovní střelbě v Baku, jenže souboj mezi nejlepší šestkou už mu nevyšel a obsadil konečné šesté místo.

ŽIVĚ: Euro Hockey Tour Česko – Švýcarsko 0:2

V posledním souboji Českých her se střetává národní tým se Švýcarskem. Pro české reprezentanty se jedná o poslední šanci na finální nominaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě. V brance je Lukáš Dostál, který inkasoval jako první v deváté minutě po dorážce Daria Simiona, na 2:0 zvýšil Calvin Thürkauf. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport ...

Betis si zajistil účast v Evropské konferenční lize

Fotbalisté Betisu Sevilla neměli s oslabenou Pamplonou problém. Na venkovním hřišti utkání zvládli 2:0 a zajistili si účast v Evropské konferenční lize. 

ŽIVĚ: Euro Hockey Tour Česko – Švýcarsko 0:1

V posledním souboji Českých her se střetává národní tým se Švýcarskem. Pro české reprezentanty se jedná o poslední šanci na finální nominaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě. V brance je Lukáš Dostál, který inkasoval jako první v deváté minutě po dorážce Daria Simiona. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus. ...

ŽIVĚ: Finále volejbalové Ligy mistrů Trentino – Jastrzebski Wegiel

Startuje finále volejbalové Ligy mistrů. V něm své síly změří Trentino a Jastrzebski Wegiel. Kdo zvládne poslední schůdek a zvedne nad hlavu pohár mistrů? Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

Finové porazili po nájezdech Švédy a vyhráli České hokejové hry

České hokejové hry vyhrálo po pěti letech Finsko, v přímém souboji o turnajové prvenství porazilo vítěze celého seriálu Euro Hockey Tour Švédy 4:3 po samostatných nájezdech. Vítězný gól zaznamenal sedmnáctiletý útočník Konsta Helenius, jenž doplnil mužstvo kouče Jukky Jalonena v průběhu turnaje

Siniaková po boji s Šarífovou vyhrála turnaj nižší kategorie v Lleidě

Kateřina Siniaková vyhrála antukový turnaj nižší kategorie WTA 125 ve španělské Lleidě. Druhá nasazená česká reprezentantka ve finále Catalonia Open zdolala egyptskou tenisku Majar Šarífovou po téměř tříhodinové bitvě 6:4, 4:6, 6:3.

ŽIVĚ: Hokejisty čeká poslední duel proti Finsku, utkání odvysílá Radiožurnál Sport

Čeští hokejisté se v neděli v Brně utkají se Švýcarskem a budou usilovat na posledním turnaji Euro Hockey Tour o první výhru. Zápas se začátkem v 16 hodin bude soubojem o třetí místo. Ve čtvrtek Češi podlehli 1:4 Finům, v sobotu poprvé v sezoně neskórovali a prohráli se Švédy 0:2. Utkání odvysílá stanice Radiožurnál Sport v přímém přenosu. ...