Maaxi.cz

Konečně reakce! Kometu za rasistické chování fanoušků šetří disciplinárka

Ředitel hokejové extraligy Martin Loukota přece jen zareagoval a s dvoudenním zpožděním předal disciplinární komisi podnět, aby řešila rasistické urážky z brněnského hlediště směřující během čtvrtfinálové série play off na vítkovického útočníka romského původu Dominika Lakatoše.

Mohlo by vás zajímat

Rekordní finiš. Závod automobilové série NASCAR po 268 kolech rozhodla jedna tisícina vteřiny

Přes dvě hodiny závodníci kroužili po okruhu v americkém Kansasu, přesto závod skončil minimálním rozdílem. Jedna tisícina vteřiny a asi 2,5 centimetru. V rámci americké automobilové série jde o absolutní rekord.

Parahokejisté jsou po výhře nad Japonskem v semifinále MS

Čeští parahokejisté porazili ve druhém zápase na mistrovství světa v Calgary Japonsko 5:0 a zajistili si postup do semifinále. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel František Veselý, čisté konto udržel Martin Kudela, kterému k tomu stačilo jen osm zákroků.

Hokejisty Prostějova posílí zkušený útočník Pilař z Hradce Králové

Zajímavou posilu do útočných řad získali hokejisté Prostějova. Prvoligový mančaft posílí sedmadvacetiletý Radek Pilař, který v uplynulé sezoně odehrál pětačtyřicet zápasů za extraligový Hradec Králové. Pod Bílou věží působil Pilař od roku 2018. Zapsal si pár startů za prvoligové Litoměřice, Kadaň či Kolín. V sezoně 2019/2020 krátce zamířil i do Pro ...

Fotbal fokus podcast ŽIVĚ: Zlomové derby, Preciado faktor X? Koubkova další mise, koho uloví Plzeň?

V lize je to mezi Spartou a Slavií stále o čtyři body a už příští víkend je na programu derby. Bude po něm de facto rozhodnuto o titulu? A v jakém složení oba celky nastoupí? Nový díl Fotbal fokus podcastu rozebírá mimo jiné i pokračování trenéra Miroslava Koubka na lavičce Plzně, možné posily pro Viktorii či konec kouče Luboše Kozla v Liberci. D ...

Daníček vzal druhý gól na sebe. Sparťané ukázali obrovskou sílu v zakončení, uznal stoper Slovácka

Když osmnáct minut před koncem snížil stoper Vlastimil Daníček z penalty na 2:3, zdálo se, že by fotbalisté Slovácka mohli na úvod ligové nadstavby ve skupině o titul favorita z Letné před svými fandy ještě hodně potrápit. Hradišťský tým však další střelecké příležitosti nevyužil a v úplném závěru inkasoval od Sparty rovněž z pokutového kopu ještě ...

Jsem tvůj talisman pro štěstí, slyšel Norris od Trumpa. Jezdce za výhrou hnaly i nenávistné komentáře

Stal se 114. pilotem v historii formule 1, který dokázal vyhrát alespoň jednu Velkou cenu. A definitivně smazal smutný rekord, jehož byl až do nedělního klání v Miami držitelem, když patnáctkrát stál na stupních vítězů, aniž by si ale připsal jediné vítězství. I proto si Lando Norris od části formulových diváků vysloužil přezdívku, která si vtipně ...

Jsme vzadu chatrní, uznal po debaklu v Edenu ostravský trenér Hapal

Ostudný debakl 0:5 si přivezli fotbalisté ostravského Baníku ze stadionu pražské Slavie. Je to jejich nejhorší prohra v této sezoně. Ostravští potvrdili, že na nejlepší tři týmy soutěže, Slavii, Spartu a Plzeň, nestačí. V dosavadních sedmi duelech tohoto ročníku ligy s nimi nebodovali...

Červená, vyřazení ze základu i promluvy od Koubka. Opora Plzně je ale zpět a pálí pro syna

Z druhé vlny si naběhl na přihrávku Pavla Šulce a bezpečně překonal Petra Mikulce v brance Mladé Boleslavi. Pak se plzeňský krajní bek mohl společně s týmem běžet radovat k domácímu plzeňskému kotli, aby si na závěr oslav vyžádal míč a zasunul si ho pod dres. Tak, jak to nadcházející otcové dělají.

Čeští parahokejisté si na MS poradili i s Japonskem a jsou v semifinále

Čeští parahokejisté porazili ve druhém zápase na mistrovství světa v Calgary Japonsko 5:0 a zajistili si postup do semifinále. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel František Veselý, čisté konto udržel Martin Kudela, kterému k tomu stačilo jen osm zákroků.

Vždyť Lojza Hadamczik je od nás! Lístky na MS v hokeji vyhrál i grafik z Kravař

I v první májovou neděli jsme na iDNES.cz rozdávali vstupenky na hokejové mistrovství světa. Na duel Česko - Norsko vyrazí vůbec poprvé do O2 areny Marek Rinka z Kravař na Opavsku. Souboj Rakouska s Dánskem navštíví Miroslav Kovařík z Hradce Králové. Oba získali po dvou vstupenkách. Šanci vidět šampionát na vlastní oči a navíc zdarma máte každý den ...

Ve stopách otce. Zažehl jsem svůj oheň, říká badmintonista Mendrek

Hrát svého tátu na olympiádě badmintonista Adam Mendrek nikdy neviděl. Na vlastní oči ani nemohl, protože se narodil až tři roky po startu Tomasze Mendreka v Barceloně 1992, a nahrávku k dispozici nemá. To otec ho na největším sportovním pódiu světa sledovat bude.

Další jasná výhra. Čeští parahokejisté jsou na MS v semifinále

Čeští parahokejisté porazili ve druhém zápase na mistrovství světa v Calgary Japonsko 5:0 a zajistili si postup do semifinále. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel František Veselý, čisté konto udržel Martin Kudela, kterému k tomu stačilo jen osm zákroků.

Asi bych neudělal nic jinak, říká po prohraném finále Klammert. Přímou kvalifikaci do Paříže nevzdává

Judista David Klammert si z grandslamu v Tádžikistánu odvezl nejlepší výsledek v kariéře. Někdejší mistr Evropy do 23 let se v Dušanbe poprvé probojoval až do finále, kde podlehl Rusovi Mansuru Lorsanovi. Po bronzové medaili z Antalyi z roku 2021 získal své první stříbro.

Lehečka si vyrovnal maximum ve světovém žebříčku, Vondroušová je šestá

Po postupu do semifinále turnaje Masters v Madridu se Jiří Lehečka posunul ve světovém žebříčku na 23. místo a vyrovnal si osobní maximum. Dvaadvacetiletý český reprezentant si polepšil o osm míst.

Lehečka po semifinále v Madridu vyrovnal své maximum v žebříčku ATP

Český tenista Jiří Lehečka se po postupu do semifinále turnaje Masters v Madridu posunul ve světovém žebříčku na 23. místo a vyrovnal si tak osobní maximum. Dvaadvacetiletý hráč si polepšil o osm míst.

Nové duo v hradeckém brankovišti. Škovránka doplní navrátilec Novotný

Před dvěma lety stál v brance hradeckého Mountfieldu ve chvíli, kdy tým slavně dokormidloval k premiérovému prvenství v základní části extraligy. Tehdy ale Filip Novotný přišel až na konci ledna v posledních hodinách tehdejšího přestupného okna. Během několika zápasů se vypracoval v hradeckou jedničku a pak mohl jako opora týmu sledovat předávání c ...

Hradecký kouč: Nadějný začátek? Nějakou pozici jsme si vypracovali

O stále ještě vzdálené evropské pohárové metě nemluví, ale první krok vypadá nadějně. Fotbalisté Hradce Králové totiž úvodní, domácí zápas semifinále právě o Evropu zvládli a před odvetou v Olomouci mají slušně nakročeno do finále.

Můžu hrát ještě líp, říká hradecký Juliš. Vlastní gól soupeře považoval za svůj

Dostal šanci, využili ji. Útočník fotbalového Hradce Petr Juliš byl jednou z ústředních postav prvního nadstavbového zápasu Votroků o předkolo Konferenční ligy. Přestože jej na listině střelců nenajdete, výrazně se podepsal pod výhru 3:1 nad Sigmou Olomouc.

Žádná pomoc spoluhráčů. Pastrňák dospěl ve vůdce a rozhoduje sám

V minulosti platilo: když se Davidu Pastrňákovi nedařilo, zastoupili ho jiní. Teď už je to jinak. Český útočník k sobě nemá přehršel zkušených opor, co ho drží v pochmurných chvílích. A v klíčovém, sedmém duelu série Bostonu s Torontem v hokejové NHL ukázal, že si dokáže poradit sám.

GLOSA: Kuchta je zpátky ve formě i ve hře o Euro

Dvěma góly nasměroval pražskou Spartu k nedělní výhře na Slovácku (4:2). S klidem mazáka si dvakrát vychutnal brankáře Tomáše Fryštáka - špičkou kopačky ho cizelérsky přehodil. Zlobivé dítě, útočník Jan Kuchta. Jeden z tria reprezentantů-průšvihářů z olomouckého baru Belmondo. Vrátil se definitivně do hry o Euro? ...

Slovácko ligovému lídrovi cestu za výhrou hodně usnadnilo. Zápas se Spartou dokreslil naše špatné jaro, mrzí Svědíka

Ani proti ligovému lídrovi se nedočkali premiérového domácího triumfu v jarní části nejvyšší soutěže. Fotbalisté Slovácka sice v utkání se Spartou dvakrát snížili na jednobrankový rozdíl, avšak nakonec před svými fandy 2:4 padli. Po zahajovacím kole ligové nadstavby tak zůstávají ve skupině o titul na šestém místě. ...

Sestřih utkání MS v parahokeji Česko – Japonsko

Rulík na MS vybral 26 hráčů včetně Kämpfa

Kouč Kynžvartu: Vynikající obrana, to byl základní kámen postupu do finále

Házenkářky pražské Slavie domácí ligový titul neobhájí. Úřadující šampionky podlehly v odvetě semifinále domácímu Kynžvartu 23:26 a neudržely tak náskok z prvního zápasu, který vyhrály o dvě branky.

Lehečka si v žebříčku vyrovnal osobní maximum

Český tenista Jiří Lehečka se po postupu do semifinále Masters v Madridu posunul ve světovém žebříčku na 23. místo a vyrovnal si osobní maximum.

Milionový bekhend vyřadil šampiony. Dallas oslavuje nenápadného českého dříče. Gól slíbil synovi

Play off mívá nečekané hrdiny. Ale že šampiony z Vegas vyřadí zrovna gól Radka Faksy? Třicetiletý útočník se vrátil do sestavy hokejistů Dallasu po čtyřech promaroděných zápasech na ten rozhodující sedmý. A bekhendovým švihem poslal Stars do druhého kola Západní konference NHL. Tohle byla trefa za miliony dolarů!

Kanaďan Pendrith si v McKinney došel pro první titul z okruhu PGA

Golfista Taylor Pendrith vyhrál turnaj Byron Nelson v texaském McKinney a připsal si první titul na okruhu PGA. Dvaatřicetiletý Kanaďan zvítězil s náskokem jedné rány před domácím Benem Kohlesem.

Od Kuvajtu po Bolzano. Jak se bojovalo na hokejových MS nižších divizí

Ještě než v pátek odstartují v Praze a v Ostravě boje v elitní skupině světového šampionátu v ledním hokeji, nabízíme přehled toho, jak se hrálo o body v sedmi turnajích nižších divizí MS.

Kanadský golfista Pendrith oslavil v McKinney první titul na okruhu PGA

Golfista Taylor Pendrith vyhrál turnaj Byron Nelson v texaském McKinney a připsal si první titul na okruhu PGA. Dvaatřicetiletý Kanaďan zvítězil s náskokem jedné rány před domácím Benem Kohlesem.

Žádná česká štafeta se z Baham na OH nekvalifikovala, mix spoléhá na čas z MS

Žádná česká atletická štafeta se z mítinku World Relays na olympijské hry do Paříže nekvalifikovala. Smíšené kvarteto do nedělního opravného běhu na Bahamách nenastoupilo, aby jeho členové mohli naplno bojovat o úspěch v mužské a ženské štafetě. Mix spoléhá na čas 3:11,98 z bronzového mistrovství světa v Budapešti, který mu dává naději zaplnit je ...

Téma Studia 6: 70 let od pokoření míle za 4 minuty

Dvakrát ho vychytal, pak Haraslín brankáře Slovácka převezl. Tipnul špatnou stranu, smál se sparťan

Visela nad ním hrozba čtvrté žluté karty a stopky pro nadcházející derby se Slavií. Stejně na tom bylo dalších osm jeho parťáků ze Sparty. Nakonec z nedělního zápasu na Slovácku vyšel fotbalový záložník Lukáš Haraslín s ideálním scénářem. Napomínání se vyhnul, stejně jako všichni ohrožení sparťané. Navíc se gólem podílel na výhře 4:2, díky které js ...

České štafety neuspěly v olympijské kvalifikaci, mix spoléhá na čas z MS

Žádná česká atletická štafeta se z mítinku World Relays na olympijské hry do Paříže nekvalifikovala. Smíšené kvarteto do nedělního opravného běhu na Bahamách nenastoupilo, aby jeho členové mohli naplno bojovat o úspěch v mužské a ženské štafetě.

Souboj českých útočníků vyzněl lépe pro Faksu a Dallas. Hertlovo Vegas se po prohře 1:2 s play-off loučí

Hokejový útočník Radek Faksa se po zranění vrátil do sestavy Dallasu a v sedmém zápase série prvního kola play off NHL proti Vegas vítězným gólem rozhodl o postupové výhře 2:1. Gól Martina Nečase neodvrátil prohru Caroliny s New York Rangers 3:4 v úvodním zápase druhého kola.

Faksa gólem kariéry trefil Dallasu postup, Nečas pálil za Carolinu

Hrdinou sedmého zápasu prvního kola play off hokejové NHL mezi Dallasem a obhájci Stanley Cupu z Vegas se stal český útočník Radek Faksa. Navrátilec z marodky vstřelil jeden ze svých nejdůležitějších gólů kariéry, když v 41. minutě poslal domácí do vedení 2:1. Výsledek se již neměnil a Stars tak slaví postup mezi nejlepších osm celků. V prvním duel ...

Faksa vítězným gólem pomohl Dallasu k postupu přes Vegas, Nečasův gól nestačil

Útočník Radek Faksa se po zranění vrátil do sestavy Dallasu a v sedmém zápase série prvního kola play-off NHL proti Vegas vítězným gólem rozhodl o postupové výhře 2:1. Gól Martina Nečase neodvrátil prohru Caroliny s New York Rangers 3:4 v úvodním zápase druhého kola.

Norris vyhrál Velkou cenu Miami před suverénním Verstappenem. Vítězství vybojoval poprvé v kariéře

Velkou cenu Miami formule 1 vyhrál nečekaně Lando Norris z McLarenu a zaznamenal první triumf v kariéře. Čtyřiadvacetiletý Brit zdolal o více než sedm sekund úřadujícího šampiona Maxe Verstappena z Red Bullu, třetí dojel Charles Leclerc z Ferrari. Trojnásobný mistr světa Verstappen nenavázal v Miami na předchozí dva triumfy, přesto zvýšil vedení v ...

Loupež z jara se neopakuje. Plzeň byla nad naše síly, uznal Holoubek

Na úvod jara v Plzni uhráli remízu, z prvního kola skupiny o titul si však mladoboleslavští fotbalisté pod vedením trenéra Davida Holoubka neodnesli ani bod po porážce 0:3. „Soupeř v dnešní formě byl prostě nad naše síly,“ hodnotil zklamaně.

Cleveland po dramatu slaví postup. Souboj Mitchella s Bancherem dopadl lépe pro zkušeného rozehrávače

Basketbalisté Clevelandu se stali posledními účastníky 2. kola play off NBA. Sérii s Orlandem rozhodli domácím vítězstvím 106:94 v sedmém utkání a zvítězili 4:3 na zápasy. V semifinále Východní konference se utkají s vítězem základní části Bostonem, série začne v úterý v hale Celtics.

Schick skóroval, Hložek asistoval a Leverkusen je stále neporažen

Povedený zápas zaznamenali čeští hráči v dresu Leverkusenu v zápase 32. kola neměcké fotbalové ligy proti Frankfurtu. Patrik Schick se gólově prosadil na konci prvního poločasu a Adam Hložek v zápase hned třikrát asistoval. Oba tak přispěli vysoké výhře Leverkusenu 5:1. Hráči Bochumi v boji o záchranu vydřeli výhru na hřišti Unionu Berlín 4:3. Do ...

PONDĚLÍ RÁNO Premiéra. MMA míří na obrazovky České televize, možná přijde i prezident Pavel

MMA na obrazovkách České televize? Dlouhou dobu neřešitelná věc, nyní ale přichází velkolepá premiéra. S charitativním galavečerem se totiž pod taktovkou veřejnoprávní stanice již v pondělí 6. května představí ojedinělý projekt s názvem Fighters for veterans, s jehož organizací pomáhá také elitní bojovník David Dvořák, který si na turnaji v pražské ...

Dallas jde přes Vegas, rozhodl Faksa

Český útočník Radek Faksa dal rozhodující gól Dallasu v sedmém utkání play off NHL s Vegas. Jeho tým vyhrál 2:1 a postupuje.

Haraslín: Sami si zaděláváme na drama, měli jsme to ukončit dřív

Dvanáctým gólem v ligové sezoně pomohl Lukáš Haraslín k výhře fotbalistů Sparty na Slovácku 4:2 v úvodním kole nadstavbové skupiny o titul. Úřadující mistři se naladili na derby s městským rivalem Slavií v příštím kole, na níž mají v čele tabulky čtyřbodový náskok. Podle Haraslína však tento dost možná klíčový duel o titul letenští v hlavě neměli ...

Češi na Bahamách taktizují, smíšená štafeta nenastoupila. Sprinteři na postup neměli

Druhý a závěrečný den Světových štafet v bahamském Nassau nabízí v každé z pěti disciplín ještě šest místenek pro olympijské hry v Paříži. Češi se svou papírově nejsilnější smíšenou štafetu rozhodli z taktických důvodů vypustit a soustředí se na závody čtvrtkařů a čtvrtkařek. Sprinteři na 4×100 m na postup nedosáhli. ...

Do růžové. Proč měl Pogačar černou pásku a proč oponoval Contadorovi

Jako by Giro chtělo svému superfavoritovi Tadeji Pogačarovi ukázat: Pozor, chlapče, tady se ti může přihodit vážně cokoliv. Po defektu předního kola před začátkem nedělního cílového stoupání na Oropu totiž v malé rychlosti upadl. „V tu chvíli ve mně hrklo,“ přiznal Mauro Gianetti, sportovní ředitel jeho týmu UAE Emirates. ...

Co víte o českém hokeji? Otestujte se a vyhrajte lístky na vyprodané MS v hokeji 2024

Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 vypukne už za pár dní – a vy můžete být u toho. Samsung, oficiální partner akce, si pro jednoho z vás připravil hned dva lístky na utkání Norska s Finskem, které se koná v pondělí 13. května od 16.20 hodin v PRAHA ARÉNĚ. Stačí otestovat své znalosti o české hokejové reprezentaci. ...

Norris vyhrál Velkou cenu Miami a slaví premiérové vítězství ve Formuli 1

Po několika promarněných příležitostech už Lando Norris s McLarenem nezaváhal a v závodě Velké ceny Miami si dojel pro premiérové vítězství. K výhře mu dopomohla kolize hlouběji v poli, po které přišel safety car, kterého dokázal Norris na maximum využít. A po restartu mu už nikdo nekonkuroval. Druhý skončil Max Verstappen s Red Bullem a třetí Ch ...

Cleveland porazil Orlando a jako poslední postoupil z 1. kola play off NBA

Basketbalisté Clevelandu se stali posledními účastníky 2. kola play off NBA. Sérii s Orlandem rozhodli domácím vítězstvím 106:94 v sedmém utkání a zvítězili 4:3 na zápasy. V semifinále Východní konference se utkají s vítězem základní části Bostonem, série začne v úterý v hale Celtics.

Fiorentina nestačila na Veronu, AS Řím remizoval s Juventusem

Veronští fotbalisté porazili doma Fiorentinu 2:1 a udělali důležitý krok k záchraně. Antonín Barák za poražený tým odehrál celé utkání.  AS Řím remizoval 1:1 s Juventusem. Duel pátého se třetím celkem tabulky tak skončil dělbou bodů a AS Řím se tak komplikuje boj o postup do Ligy mistrů.  Druhý AC Milán doma také remizoval s FC Janov 3:3 a nezvít ...

Cleveland slaví výhru v sedmém zápase, Orlando končí

Basketbalisté Clevelandu se stali posledními účastníky 2. kola play off NBA. Sérii s Orlandem rozhodli domácím vítězstvím 106:94 v sedmém utkání a zvítězili 4:3 na zápasy. V semifinále Východní konference se utkají s vítězem základní části Bostonem, série začne v úterý v hale Celtics.